Gryder og pander til den professionelle eller i privaten
Gryter og panner for alle situasjoner
Når du skal lage mat er det nødvendig med gode gryter og panner. Gryter og panner er ikke bare gryter og panner. Størrelsen, belegg og materialet har noe å si. I vårt sortiment har vi et stort utvalg av høy kvalitet. Hvis du er usikker på hvilken type du trenger, klikk deg videre og lær mer. Les mer her

- 9%Combekk Souschef braisepanne 24CM oransje (3,8 L) - resirkulert støpejernSpecial Price 1339,00 NOK Regular Price 1478,75 NOK
Gryter og panner i mange størrelser
Det er ikke på grunn av utseendet at pottene funnet i en myriade av forskjellige størrelser. Hva det brukes til, er å finne ut hvilken størrelse du skal velge. Det er derfor en god idé å ha flere modeller i sitt kjøkken. En gryte er vanligvis en mindre modell, som er ideelt for matlaging egg eller lage en saus. Det er lett å håndtere og flyttet til og fra varmen. Det er smart under omrøring sauser, som er intolerante overfor høy varme. En middels til stor størrelse er ofte 3-5 liter. Det er en allsidig potten, noe som er bra for grønnsaker, poteter eller bolognese. I disse gryter og panner er godt egnet for matlaging og ikke kraftig omrøring. Dette er fordi overflaten er for stor, så det er vanskelig å bli berørt alt på en gang.
Grydesett
Udover små og mellomstore gryter og panner, så er det viktig med en stor modell i sitt kjøkken. Den største modellen vi selger er på 10 liter. Det høres ut som mye, men det er stor for å lage suppe, gode kjøttretter eller å koke pasta i. Det er fint å være i stand til å gjøre en stor del av suppe, slik at du senere kan dele den opp og sette noen poser i fryseren. En god tommelfingerregel sier at du bruker en liter vann til 100 gram pasta, når det skal tilberedes. Mindre kan gjøre det, men en stor gryte sikrer at vannet ikke er så lett koke over. Vi selger mer potset inneholder ulike størrelser. Med et kokekar sett er for de modellene som er nødvendig for de fleste situasjoner på kjøkkenet. Hvis du velger å kjøpe kokekar sett, sparer du ofte penger i forhold til å kjøpe dem enkeltvis.
Riktig materiale for gryden
Der er en stor forskjell mellom hva materialet du velger for gryter og panner. Typiske materialer er aluminium, stål og kobber. De har alle forskjellige styrker og svakheter. Velge kobber som materiale, bør du være klar over bunnen potten har. De må brukes på induksjon, er det nødvendig at de har en magnetisk base. Kobber er en god varmeleder, og kobber gryter og panner er ansett for å være de "ekte" kokker bruker. Stål kokekar er meget slitesterkt og tåler en tur i en oppvaskmaskin. Derfor er det ofte stål gryter og panner som brukes i hverdagen. I tillegg til at de er svært slitesterke, så de tåler å gå noen ganger ovn.