Vinglass for både rød og hvit vin

Det er veldig viktig at de forskjellige vinene blir servert i det riktige glasset, da kan vinen få oksygen og temperaturen kan være nesten den samme hele tiden. Du skal også ha en god følelse når du sitter med vinglasset i hånden. Her hos BarLife har vi samlet et stort utvalg av de beste vinglassene på markedet, som både er prismessig og stilmessig henvender seg til enhver smak. Derfor har du gode sjanser for å finne nettopp ditt neste vinglass her hos oss. Våres vinglass er nøye utvalgt etter våres prinsipper: Høy kvalitet til fornuftige priser, og det kan du selv se når du går på oppdagelse blant mange av våres billige og dyre vinglass. Se mer her
Loading...
Filter

SÅNN VELGER DU DET RIKTIGE VINGLASSET

Ved første øyekast kan de fleste vin glass se veldig like ut, men de små design-forskjellene har faktisk en stor betydning på hvordan du sansemessig opplever vinen. Vinglasset kan aldri endre på smaken på vinen, men glasset er med på å påvirke hvilke duft og smaksnyanser som blir fremhevet i vinen når du smaker på den. Glassets form bestemmer hvor mye luft vinen kommer i kontakt med, hvor mye aroma som blir sluppet fri, hvor vinen først treffer tungen din og også vinens temperatur. Alle disse elementene er med på å definere den samlede vinopplevelsen, og derfor spiller vinglasset en veldig viktig rolle. Du kan få både store vinglass, små vinglass, vinglass med tekst, plast vinglass og vinglass med farge, som for eksempel svarte vinglass. 


Under her kommer det en beskrivelse av de generelle glassformene, som du fort kan møte på innenfor sjangeren vin glass. Hvis du leter etter et stort utvalg av vin, kan du finne vårt vinsortiment her. Her er det både billig vin og noen veldig eksklusive flasker. BREDE GLASS

Det brede vinglasset har en stor overflate og den gir vinen mer oksygen. Når vinoverflaten er større så øker det lufttilstrømmingen til vinen og det øker alkoholfordampningen i glasset. Denne fordampingen kan man også kjenne som vinens aroma, fordi en stor del av vårt smaksinntrykk avhenger av den tilhørende duften. Når det gjelder vin er duftinntrykket en veldig viktig faktor, og det er nettopp i denne fasen at vinglasset spiller en utrolig viktig rolle. Spesielt når det kommer til rødvin så kan aromaen endre smaken på vinen drastisk, og det er også en av grunnene til hvorfor de fleste rødvinsglass har en veldig bred skål og derfor finnes det veldig mange store rødvinsglass og dette er en av grunnene til at det kan være en god ide å velge et stort vinglass. 


SMALE GLASS

Lettere vin nytes best i et smalt vinglass, fordi for mye aroma kan ta for mye fokus fra de mere delikate smaksvariantene. De smalere og høye glassene reduserer vinoverflaten og bevarer også kjøligheten og den delikate smaken som man ofte finner i hvitvin. 


Musserende vin som for eksempel champagne kan man også nyte i denne glassformen, fordi bredere glass forårsaker en fortere fordampning av den karakteristiske kullsyren, og det er også årsaken til at de fleste champagneglass er både høye og smale. 


VINGLASS MED STETT

Det er god grunn til at det finnes mange stettglass. Å holde et glass ved stammen hjelper nemlig til å holde varmen fra håndflaten din vekk fra vinglassets skål, og dermed unngår du å preservere vinens egen temperatur. Dessuten kan man oppbevare med stett ved at de blir hengt på hodet, og det forhindrer at gammel luft eller støv blir samlet i glassene. Hvis du ikke ønsker vinglass med stett i glass, så kan du også få plastglass med stett. Disse egner seg godt hvis du skal ha en større fest eller om du bare skal på en piknik i parken. Da trenger du ikke å bekymre deg for at glassene skal gå i stykker, derfor kan du overveie å kjøpe noen uknuselige vinglass. 


Du kan finne et stort utvalg av vinglass oppheng akkurat her. 


VINGLASS UTEN STETT

Nå kommer vi til det litt mer uformelle og utradisjonelle, vinglass uten stett. Denne typen vinglass er spesielt egnet til en utendørs middag eller generelt til uformelle middagsselskaper.  Det er naturligvis noen viktige elementer som forsvinner når man har et glass uten stett, men denne typen vinglass skiller seg allikevel ut.


Dette er et glass som vil tiltrekke seg litt ekstra oppmerksomhet, fordi det er ikke hver dag at man ser dette glasset. Hvis du ikke ønsker å bruke glasset til å servere vin, så kan du også bruke vinglasset uten stett som et vannglass, og du kan også bruke det som et drikke glass generelt. 


ALLROUNDGLASSET

Kanskje har du kommet borti noen av de mest hardcore vinekspertene som har vinglass som er designet etter en spesifikk drue som vinen har blitt laget på. Og det er ikke fordi at det er ugunstig å bruke helt spesielle glass til en spesiell type drue, men det er ikke alle som har lyst til å investere mange kroner i et vinglass. Derfor kan du også finne et vinglass som dekker alle områdene og den bærer de fleste vin på en positiv måte. Vi har veldig god erfaring med dette bourgogneglasset. Det er et velskapt zalto vinglass. Med et sånn bourgogne glass så kan du få det beste frem i de fleste vin, og spesielt i rødvinen, fordi dette glasset har en bredere skål som gir vinen en stor overflate å få oksygen på. 


NOEN AV DE MEST POPULÆRE MERKENE

Det finnes et hav av gode glassprodusenter og du har sikkert allerede blitt litt kjent med vinglassene fra Riedel eller de populære Erik Bagger vinglassene. 


Her hos BarLife finner du blant annet et utsøkt utvalg av glass og vinglass fra merket Nachtmann, de fremstiller flere serier i det helt tradisjonelle krystallglassets uttrykk som nesten er helt majestetisk. Fra Nachtmann finner du også flere variasjoner fra 1920-tallets populære krystall karaffel, som passer perfekt inn i herreværelse. Hvis du er fasinert av det tradisjonelle krystallglasset så vil deres krystallglass helt sikkert vekke interessen din. Hvis du ønsker å ha vinglass i krystall så kan dette være et bra sted å starte, her har du flere muligheter til å finne krystallglass. 


Et annet merke som er veldig ettertraktet på siden vår er Spiegelau. Vi har mange Spiegelau vinglass og med vinglass fra Spiegelau er du garantert å ha et glass i høy kvalitet, og du kan også supplere Spiegelau serien din med vannglass eller ølglass fra Spiegelau. 


Hvis du er veldig glad i rødvin, så vil du være veldig glad for dette rødvinsglasset fra Spiegelau. Glasset har en bred og fyldig skål, og dette gjør at vinen får en stor overflate å uttrykke aromaene sine på. Det er ikke så mye annet å si enn at glasset har et utrolig flott design og det er veldig fint å drikke av. 


Vi kan selvfølgelig ikke runde av før vi har kommet innom glassmerket Luigi Bormioli. Den italienske glassprodusenten har også gjort seg fortjent til en plass blant de beste i bransjen. Vi elsker vinglassene fra Luigi Bormioli, og det vil du også bli når du først har prøvd de. 


PLEIE OG RENGJØRING AV VINGLASS

Etter en hyggelig kveld hvor det har blitt servert mange forskjellige drikkevarer til gjestene så kan resultatet lett bli at det er store mengder med oppvask. Spesielt rengjøring av vinglass kan for mange være en krevende prosess, som ofte virker uoverskuelig. Hvis man både har brukt hvitvinsglass, rødvinsglass og dessertvinsglass så kan det fort være mye å gjøre, både når glassene skal vaskes opp og tørkes for hånd. Det er en fordom som sier at vinglassenes verste fiende er oppvaskmaskinen. Dette er i veldig mange tilfeller ikke sant. I denne sammenhengen er det viktig å slå fast at du alltid skal følge glassprodusentens anvisning og lese det grundig. Størstedelen av vinglassene fra diverse store og anerkjente glassprodusenter kan ofte bli vasket i oppvaskmaskinen. En anbefaling er at du velger glassprogrammet på oppvaskmaskinen, fordi da blir vinglassene beskyttet på grunn av at de blir vasket ved den laveste temperaturen, og dette vil også føre til at du unngår glasspest. Du skal også være oppmerksom på at du har stillet inn oppvaskmaskinen riktig etter hardheten på vannet og at oppvaskmaskinen er fylt opp med glansemiddel og salt. Da oppnår du også det beste resultatet og vinglassene dine fremstår som rene og skinnende. Avslutningsvis vil vi anbefale at man alltid sikrer seg for at glassene kan blir rengjort i oppvaskmaskinen ifølge glassprodusenten innen man går i gang. Du sikrer deg også for at vinglassene dine blir vasket ved den riktige temperaturen. Uansett hva du vasker opp for hånd eller i oppvaskmaskinen så er det veldig viktig at glassene ikke blir rengjort i for høy temperatur. 


BARLIFE – GLASS TIL ALLE ANLEDNINGER 

Her hos BarLife forhandler vi alle slags glass og vårt utvalg i våres glass butikk er utrolig bred. Uansett om du ser etter whiskyglass, drinkglass, snapseglass eller noe helt annet, så har vi helt sikkert det glasset du ser etter. 


Her hos oss finner du både billige vinglass, ølglass, flotte champagneglass og glass som er perfekte til fargestrålende drinker. Vårt sortiment er stort og det omfavner alt fra billige glass til de mere eksklusive glass. Dermed vil det helt sikkert være et glass som matcher dine behov kvalitets- og prismessig matcher behovene dine. 


Hvis du skal finne det perfekte vinglasset til vinen din, så kan du ofte finne gode tilbud på utvalgte vinglass her på siden vår. Det er derfor en fordel at du holder deg oppdatert på våres produkter for da har du en mye større sjanse til å finne det aller beste vinglass. 


Riktig god fornøyelse!   


Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna