Cognacglass - Deilig cognac glass til en god pris med rask levering

Server alltid Cognac i ekte cognacglass, det øker nytelsen og fremelsker de smaker og aromaer cognac elskere er så galde i. Her på Barlife vil du finne et stort utvalg av vakre cognacglass, glass med og uten stett eller fot, i ulike mønstre og fasonger. Les mer og se våre cognacglass her.

Loading...
Set Ascending Direction
 1. Cognacglas Globo 24,5 cl 96119501 by BORMIOLI color Svart
  Cognacglas Globo 24,5 cl
 2. COGNACGLAS DEGUSTASJON 41 CL. 5000789 by ARCOROC color Svart
  COGNACGLAS DEGUSTASJON 41 CL.
 3. Bormioli America's 20s Cognac Glass 20434065 by BORMIOLI color Svart
  Bormioli America's 20s Cognac Glass
  125,00 NOK
 4. Cognacglas - Spiegelau Soiree 20702045 by SPIEGELAU color Svart
  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  148,75 NOK
 5. LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6 stk) L9755 by Eclat color Svart
  LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6 stk)
  485,00 NOK
 6. COGNACGLAS DEGUSTASJON 25 CL. 5000788 by ARCOROC color Svart
  COGNACGLAS DEGUSTASJON 25 CL.
 7. Cognac Glass 2pk Final Touch GC200 by Final Touc color Svart
  Cognac Glass 2pk Final Touch
  415,00 NOK
 8. Cognac Glass Milano, Stölzle Lausitz - 585ml(6stk) 2389BS by Stölzle color Svart
  Cognac Glass Milano, Stölzle Lausitz - 585ml(6stk)
  625,00 NOK
 9. 2%
  Er roller Rock Final Touch GS340 by Final Touc color Svart
  Er roller Rock Final Touch
  Special Price 224,00 NOK Regular Price 228,75 NOK
 10. Nachtmann Noblesse gammeldags 245ml 5640 by Nachtmann color Svart
  Nachtmann Noblesse gammeldags 245ml
  55,00 NOK
 11. Vinology Brandy varmesett BW by Final Touc color Svart
  Vinology Brandy varmesett
  265,00 NOK
Set Ascending Direction

Cognacglass

Cognac glass er en nødvendighet når du skal servere cognac til gjestene dine. Cognac er en gylden drink, som ofte forbindes med fortidens gentleman-kultur, når mennene gikk inn på biblioteket etter middagen for å diskutere politikk, kultur og investeringer. I dag er det heldigvis sånn at både kvinner og menn nyter denne drinken, som blir servert i mange forskjellige anledninger. Her hos BarLife finner du et stort utvalg av flotte glass, og de vil garantert gjøre cognacopplevelsen din bedre. Vi har både glass med og uten stett, og enten om du liker mønstrete krystallglass eller noe helt annet, så finner du det i sortimentet vårt. Du kan lese mer om cognac glass her.

Det klassiske cognac glasset

Hvis du ber folk om å beskrive hva de forbinder med et klassisk cognac glass, så vil de fleste mest sannsynlig si et lavt bredt glass med stett. Og det er også nettopp dette type glass som er det mest brukte når det blir drukket cognac. Vil det så si at det er snifferglasset eller ballongglasset som er det beste cognac glasset?

Det er selvfølgelig en smakssak, og det er flere forskjellige meninger om hvilket glass som er det beste.


Uansett hva så er det klassiske cognac glasset kjent over hele verden, og hvis glasset står framme i baren hjemme så er det ingen tvil om at du også har noe god sprit på lager. Glasset er med på å fremheve spritens flotte farge, og formen gjør at det er enkelt å slynge cognacen rundt uten at det går ut av glasset.


Den brede bunnen og den ikoniske formen gjør også at glasset holder på aromaene og duften. På den måten blir hele opplevelsen bedre. Stettet er perfekt å sette mellom fingrene, så glasset hviler i håndflaten. Noen foretrekker at cognac serveres ved en litt høy temperatur, og ved å holde glasset på denne måten avgir håndflaten mye varme til glasset.

Noen av de edleste ballongglassene til cognac produseres av italienske Luigi Bormioli og går under serien Napoleon Cognac Glass. En annen glass serie som også er veldig populær er en serie som er kalt Perfection Cognac Glass, som produseres av Holmegaard. Begge glass-serier består av utrolig flotte cognacglass, som i den grad vil bidra til den overordnede gode cognacopplevelsen.


Her hos BarLife kan vi også anbefale deg cognac glass fra merket Zalto, som også er veldig flinke til å produsere vinglass i høy kvalitet.

Tumblerglass som cognac glass

De fleste vil foretrekke å drikke cognac av det klassiske cognac glasset med stett. Det finnes dog også andre varianter på markedet, som fungerer fint som cognac glass. Tumblerglasset har ikke stett og har heller ikke en rett bunn. Derfor står det alltid litt på skrå når det står på et bord. Det gir en kul effekt, og en annerledes opplevelse med cognacen din. Final Touch har laget et tumblerglass som er litt likt dette glasset, men det står på tre små ben. Det er et bra glass, og de tre små bena passer perfekt mellom fingrene når man sitter med glasset i hånden.


Vil du servere cognacen din i klassisk stil kan du velge å gjøre det i et vanlig drikkeglass med mønster. Mønsteret er med på å gi et eksklusivt utseende og liv til cognacen. Det er vanskelig å se den presise fargen gjennom glasset, men det dannes et flott fargespill på grunn av mønsteret.


Fyll gjerne 2 cl – 4 cl i cognac glasset ditt når du vil servere cognac til deg selv eller gjestene dine. Denne mengden er den typiske mengden, både når du serverer whisky, rom eller som i dette tilfelle, cognac.

De 2 offisielle typer av cognac glass

Offisielt er det 2 typer glass som betegnes som de offisielle cognac glass. Det ene er ballongglasset, som vi allerede har beskrevet tidligere, også har vi også tulipanglasset.


Tulipanglasset blir beskrevet av ekspertene som «kongen av cognacglass», fordi designet fremhever de aller beste kvalitetene i cognacen. Tulipanglassets fasong er ideelt til å lede aromaene fra cognacen i glasset og opp i nesa, noe som gjør at cognacen åpner seg og gir deg en enda bedre smaksopplevelse.


Hele ideen med det perfekte cognacglasset er å skape den største mulige overflaten, som karakteriseres i glassenes brede skål, men så lukker man cognacens aromaer inn igjen, det er grunnen til at glassenes åpning er vesentlig smalere, fordi de er med på å konsentrere alle de gode kvalitetene i cognacen.

Alternative cognacglass

Under kategorien portvinsglass kan du finne pipeformete glass, som er så flotte og dekorative at de blir helt kunstneriske å nyte portvinen fra. På samme måte finnes det også produsenter som utvikler cognac pipe glass, som gir deg en helt annen cognac opplevelse.


Du har mulighet til å finne cognacglass i plast, som ikke går i stykker. Det kan være en stor fordel hvis du ofte har hatt opplevelser hvor plastikkglassene dine går i stykker. Oftest er glassene produsert i et materiale kalt polykarbonat, som tåler å bli puttet i oppvaskmaskinen på lik linje med vanlige glass.


Du kan både finne små smaksglass til cognac som er beregnet til små smakinger av cognac, også kan du finne store cognac glass på opp til 80 cl, som virkelig gir mulighet for å skjenke en ordentlig omgang cognac opp i glasset.

Finnes det ultimative cognacglasset?

Mange av tendensene som har skjedd det seneste årtier innenfor verdenen av sprit, tar spor fra cognac og fra hvordan cognac nytes. Her gjelder det spesielt inspirasjonen som cognacglasset har gitt til andre typer av smaksglass. Det er en sensorisk opplevelse, som ikke bare skal tilfredsstille smaksløkene. Øynene skal også tilfredsstilles, i tillegg til nesen. Derfor har det blitt mye større vitenskap å definere hvilke glass som er de ultimative cognacglassene.


Som utgangsgangspunkt er det to forskjellige kategorier, der den ene typen er det tradisjonelle snifferglasset. Dog begynner ekspertene innenfor cognac å bannlyse dette runde ballongformete glasset, nettopp fordi det ikke skaper den ultimative kombinasjonen av sensoriske opplevelser. Det er derfor det nye glasset, tulipanglasset har fått tittelen som ekspertenes favoritt glass. Denne tendensen ser vi ikke bare innenfor cognacglass. Whiskyglass, romglass, champagneglass og mange andre sjangere har oppdaget tulipanglassets berikende form og hvordan dette glasset har en veldig positiv påvirkning på helhetsopplevelsen.


Hvis vi skal gi deg et forslag på hvordan det ultimative cognacglasset skal se ut fra cognacekspertenes syn, vil det være noe i retning av dette glasset fra Spiegelau. Men ikke glem at et glass er en individuell smakssak, så du kan alltid følge dine egne preferanser. På den måten sikrer du deg også å finne det ultimative cognacglasset som passer til din egen stil.

Gognac gaveesker

Her hos BarLife har du mulighet til å kjøpe den perfekte gaven til cognac elskeren. Vi har nemlig et utvalg av forskjellige gaveesker, som inneholder både flotte Lyngby cognac glass, god cognac og litt sjokolade. I våre gaveesker får du alltid 4 glass fra Lyngby Glass til cognac og en flott kvalitets cognac, som er skreddersydd for cognacelskeren og livsnyteren.


Er du interessert i å se nærmere på våre gaveesker, så kan du se frem til å finne et stort utvalg av forskjellige varianter. Det er alt fra romgaveesker, gingaveesker og naturligvis cognacgaveesker. Du har stor mulighet til å finne den perfekte gaven blant utvalget vårt.


Hos BarLife kan du finne noen av de beste cognacglassene på markedet, og du kan med stor sannsynlighet finne inspirasjon til ditt neste cognacglass blant sortimentet vårt.


Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna