Whisky

Whisky er ikke bare for gamle menn,

Whisky er en kompleks brennevinstype, og mange kjennere sidestiller den med vin.

I vårt sortiment finner du et bredt utvalg, og det er garantert en flaske som kan bli din nye favoritt. Les mer om denne komplekse skjønnheten ved å klikke her.

Loading...
Set Ascending Direction
 1. Undone No. 3 Not Whiskey (Alkoholfri) FL 70 55950011 by Undone color Svart
  Undone No. 3 Not Whiskey (Alkoholfri) FL 70
  208,75 NOK
 2. Whisky on Rocks Kjæresten 560608 by SCANDINAVIAN HOME color Svart
  Whisky on Rocks Kjæresten
  105,00 NOK
 3. Whisky Steins sett/4 Vacuvin® V18603606 by VACUVIN color Svart
  Whisky Steins sett/4 Vacuvin®
  249,00 NOK
 4. Scotch Is stein 6pk Mixology DSOR6 by Mixology color Svart
  Scotch Is stein 6pk Mixology
  268,75 NOK
Set Ascending Direction

Whisky og dens opprinnelse

whisky har sin opprinnelse i Skottland og noen nyere poster dateres tilbake til 1400. Munkene i klostrene begynte å destillere whisky, men det ble aldri lov til å hvile og modnes. Så det var veldig høyt og harde i sin smak. Klostrene ble senere stengt av den engelske kongen Henry. Dette betydde at munkene begynte å produsere sin whisky i private destillerier og flere fikk nyss om hvordan den ble produsert. Når England og Skottland ble forent, instruert deg at destillerier bør ha lisens til å produsere whisky. Dette betydde at det ble bygget mange små ulovlige destillerier hele Skottland. Hvordan var det for over 150 år før whiskyproduksjonen ble igjen gjort lovlig i hele Skottland. Først da så en revolusjon i avgrensningen av produktet.

Fra korn for whisky

whisky vanligvis produsert på bygg, men det kan også bli brukt diverse andre korn. Produksjonen er svært lik den måten øl er gjort på. Den skiller seg bare ved destilleringsprocessen og etterfølgende lagring. Bourbon, som er den amerikanske versjonen er laget hovedsakelig av korn, men ellers de samme prinsippene. Når whisky destillert, vil det bli lagret i store "fat". Fat er fat laget av eik. Det kunne bruke andre tresorter, men det finnes en rekke produksjonskrav, og en av dem er at det er eikefat. To andre kravet er at whisky er minimum 3 år gammel, og at den inneholder minst 40% alkohol. Drikken får sin klassiske brun farge fra fat, men la til noen ganger karamell, for å få en ønsket farge. Når lagringen er over, er det typisk et alkoholinnhold på 60%. Derfor er det fortynnes ned til ca 42-45%.

drinks med whiskey

Gin, vodka og rom er det første valg, mens forbereder cocktailer. Whisky er blitt trukket inn i bakgrunnen, men flere drikker whisky er å få fotfeste, men vet alle Jack Daniels, som oftest brukt blandet med cola. Old Fashioned og Whiskey Sour er sikker bekjente om ulike drinker kortene rundt om i verden. Foruten de to, er det en myriade av andre drikker whisky. Hvis du ønsker å gjøre noen av dem, er det viktig at du velger en flaske av høy kvalitet, og havet som noen forskjellige flasker stående. Omvendt, ganske lett vodka eller rom, kan det være god smak forskjell på whisky. På samme smak whisky en meget sterk innflytelse og en dårlig whisky kan fort ødelegge en god drink.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna