Rødvinsglass - elegante vinglass i høy kvalitet - på nettet

Det kan være stor forskjell på rødvinsglass. De kommer nemlig i mange forskjellige variasjoner og det er både store rødvinsglass, små rødvinsglass, høye rødvinsglass og lave rødvinsglass. De fleste velger deres nye glass ut ifra hvordan det ser ut og det er selvfølgelig også viktig at rødvinsglasset passer til resten av borddekkingen. I vårt store utvalg av vinglass finner du helt sikkert et glass som passer nettopp til stilen din, og derfor kan vi på det varmeste anbefale at du utforsker mange av våres forskjellige fine rødvinsglass. Bli inspirert av vårt flotte utvalg og les mer om glassene her

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. Zalto vinglass, burgunder (2 stk.), 96 cl 20820196 by Zalto color Svart
  Zalto vinglass, burgunder (2 stk.), 96 cl
  1255,00  NOK
 2. Zalto vinglass, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl 20820176 by Zalto color Svart
  Zalto vinglass, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl
  1345,00  NOK
 3. Bourgogne glass Definisjon, Spiegelau - 960ml (6stk) 8499G by SPIEGELAU color Svart
  Bourgogne glass Definisjon, Spiegelau - 960ml (6stk)
  1598,75  NOK
 4. Vinglass Hobstar - 30cl - Libbey 19150330 by LIBBEY color Svart
  Vinglass Hobstar - 30cl - Libbey
  89,00 NOK
 5. Zalto vinglass (2 stk.), 53 cl 20824553 by Zalto color Svart
  Zalto vinglass (2 stk.), 53 cl
  1338,75  NOK
 6. Zalto vinglass (2 stk.), 40 cl 20820340 by Zalto color Svart
  Zalto vinglass (2 stk.), 40 cl
  1325,00  NOK
 7. Rødvin 35 cl Reserva 94370301 by StemZero color Svart
  Rødvin 35 cl Reserva
  69,00 NOK
 8. Bordeaux glass Definisjon, Spiegelau - 750ml 6stk 8496G by SPIEGELAU color Svart
  Bordeaux glass Definisjon, Spiegelau - 750ml 6stk
  1505,00  NOK
 9. Artland Neon Vinglass 2stk. 450ml 26843DS by BARLIFE color Svart
  Artland Neon Vinglass 2stk. 450ml
  529,00 NOK
 10. Rødvinsglass - Bacci - Krystallglass - Urban bar UB3236 by Urban Bar color Svart
  Rødvinsglass - Bacci - Krystallglass - Urban bar
  105,00 NOK
 11. Vin glass Definisjon, Spiegelau - 550ml 6stk 8497G by SPIEGELAU color Svart
  Vin glass Definisjon, Spiegelau - 550ml 6stk
  1749,00  NOK
 12. CABERNET TULIPAN 47 CL (6stk) 5000705 by ARCOROC color Svart
  CABERNET TULIPAN 47 CL (6stk)
  348,75 NOK
 13. Rødvinsglass - Stölzle Exquisit (6 stk) 2039 by Stölzle color Svart
  Rødvinsglass - Stölzle Exquisit (6 stk)
  795,00 NOK
 14. Vinglass Stölzle 64,5cl Bordeaux - Exquisit (6stk) 2044 by Stölzle color Svart
  Vinglass Stölzle 64,5cl Bordeaux - Exquisit (6stk)
  689,00 NOK
 15. REVEAL'UP INTENSE Vinglas 55cl (6stk) J9014 by Chef & Som color Svart
  REVEAL'UP INTENSE Vinglas 55cl (6stk)
  718,75 NOK
 16. Vinglass Tattoo, RCR - 268ml (6stk) Glas0598 by RCR Glas color Svart
  Vinglass Tattoo, RCR - 268ml (6stk)
  885,00 NOK
 17. Vinglass Azure 4 stk. 47 cl Bobleeffekt STC-561803 by BARLIFE color Svart
  Vinglass Azure 4 stk. 47 cl Bobleeffekt
  655,00 NOK
 18. Stölzle vinglass - blindsmaking sort - 32 cl 2036 by Stölzle color Svart
  Stölzle vinglass - blindsmaking sort - 32 cl
  175,00 NOK
 19. Vinglass Spiegelau 51,5cl Bordeaux Soiree (6stk) 20700151 by SPIEGELAU color Svart
  Vinglass Spiegelau 51,5cl Bordeaux Soiree (6stk)
  619,00 NOK
Set Ascending Direction
Page

HVORDAN PÅVIRKER RØDVINSGLASSETS FORM SELVE RØDVINEN?

Som du helt sikkert er klar over så er et rødvinsglass ikke bare et rødvinsglass. Det er flere faktorer som spiller inn på hvordan glasset påvirker den samlede vinopplevelsen. Hvis vi gjør det veldig lett så bør du se på formen, åpningen og størrelsen. 


Ser vi nærmere på formen så er det ikke tilfeldig at vinglasset er tulipanformet. Forskere har igjennom mange år forsket på alkoholfordampning i forskjellige typer glass, og her har de funnet ut av at vinglassets brede skål og smale åpning får alkoholens fordampningsprosess til å skje opp langs glasskanten. Dermed blir ikke vinens rene duftaromaer spolert i like stor grad av alkoholfordampningen, og du får også et mye bedre inntrykk av rødvinen som du drikker. 


En annen faktor som du skal være oppmerksom på er rødvinsglassets åpning. Den har en innflytelse på hvor mye vin du får i munnen om gangen, og hvor på tungen vinen treffer først. Alt ettersom hvilken vin du drikker vil det være noen vinglass som er bedre til dette enn andre, og derfor finnes det så mange forskjellige vinglass. 


En tredje ting som du kan legge merke til er glassets størrelse og form. Hvis skålen på vinglasset er veldig bred, så vil det mest sannsynlig gi en større overflate. Vinen vil få mere oksygen og den utvikler seg på en bestemt måte i glasset. 


SPIEGELAU RØDVINSGLASS

I vårt sortiment av rødvinsglass tilbyr vi mange forskjellige merker, de er utvalgt med tanke på kvalitet og flott design. Glassene varierer fra helt tynne og enkle glass til glass med forskjellige mønstre og dekor.


RCR er et mindre kjent merke, men kvaliteten er på topp. Det finnes flere forskjellige serier med hvert deres unike design. Ut over kvaliteten legger RCR stor vekt på ergonomien i glassene. 


Spiegelau rødvinsglass er noen av de mest populære glassene, noe av grunnen til dette er blant annet et bredt utvalg av designs og deres kompromiløse kvalitet. Med et vinglass fra Spiegelau er du helt sikker på å ha glass til vinen din som holder i mange år. 


Selv om glassene blir brukt ofte så er de en høy holdbarhet og det er en stor fordel hvis de skal bli brukt i restaurantbransjen. Spiegelau rødvinsglass kan sammensettes med andre vinglass i deres klassiske serier, men man kan også kjøpe hele serier av glass. På den måten passer både vann, rødvin og hvitvinsglass sammen. 


STORE RØDVINSGLASS

Store rødvinsglass er veldig populære og de kan være med på å skape et eksklusivt uttrykk. En av grunnene til å velge et stort vinglass er at det skiller seg veldig fra hvitvinsglass.

 

Glassene finnes i forskjellig design med enten åpne eller lukkede åpninger, og det er selvfølgelig en smakssak hva slags type glass man ønsker å drikke av. Det samme gjelder for størrelsen på selve glassenes skål, der de store modellene varierer fra rundt 50 cl og helt opp til 70 cl på det største. Det betyr at det nesten er plass til en hel vinflaske i et glass.

 

Hvis du velger så store glass er det veldig viktig at du er oppmerksom på størrelsen når du heller vinen opp. Som tommelfingerregel bør du ikke helle mere opp enn 10-15 cl. Selv om glassene har plass til en hel vinflaske så er det ikke meningen at du skal fylle glassene helt opp. Fyller du opp til der hvor skålen er på sitt bredeste så gir du rødvinen din de optimale forholdene til å utvikle seg best mulig i glasset. 


STILKET ELLER HVERDAGSLIG VINGLASS

Vinglass er tradisjonelt sett både med stett og høye, og disse karaktertrekkene gjelder også både for hvitvin- og rødvinsglass. Ønsker du et mere hverdagslig uttrykk med borddekkingen din så finnes det et annet type vinglass uten stett. Med et vinglass uten stett får du et mer uformelt glass som kan blir brukt både som et vannglass og vinglass. 


Blant annet har merke Final Touch fremstillet en glass-serie uten stet som går under navnet Conundrum, og her kan du få med en tilhørende vinkaraffel. De har et utrolig flott design og det vil være perfekt til en piknik i parken eller hvis du ønsker å ha et godt vinglass med deg i kofferten når du er på reise. 


Spiegelau har også laget en serie med vinglass uten stett, akkurat som Final Touch er glassene både beregnet som vinglass og vannglass. 


BOURGOGNEGLASS OG BORDEAUXGLASS

Man kan dele rødvinsglass opp i to overordnede kategorier. Det er bordeauxglass og bourgogne glass, og de er med på å sette rammen for de mange forskjellige designene som finnes verden over. 


Bourgogneglasset har en veldig rund og romslig skål, og det gjør at vinen får godt med oksygen, for overflaten på bourgogneglasset er veldig bredt. Det er derfor god plass til å slynge vinen rundt i glasset og det har de fleste vin godt av. 


Bordeauxglasset har ofte også en fin romslighet og det er plass til å slynge vinen rundt, men glasset er ikke like fyldig som bourgogneglasset. En anbefaling er zalto bordeaux rødvinsglass. 


Du kan eventuelt prøve å smake den sammen vinen i de to forskjellige glassene, da kan du få følelsen av hva forskjellen kan være. Og det er igjen viktig å nevne at glassene favoriserer bestemte druer som de er egnet for. 


KAN BILLIGE VINGLASS HA HØY KVALITET?

Hva er egentlig et godt vinglass? Pris og kvalitet henger ofte tett sammen, men du trenger ikke å investere 600 kr for å få et bra vinglass. Vi vil heller ikke anbefale deg å bare kjøpe et engangs vinglass i plastikk, fordi de nødvendigvis ikke gjør noe godt for vinen din. 


I stedet for å fokusere på prisen så vil vi heller anbefale deg å gå etter noen spesielle kriterier som glasset skal oppfylle for at det er helt ideelt. 


Blant annet så har det blitt veldig populært å bruke krystall vinglass, denne glasstypen har en helt spesiell klarhet, som normale glass ikke har. Det vil si at vinens farger og nyanser blir presentert på en veldig flott måte i et krystallglass. Krystallglassmateriale er også litt mer rug, og det er med på å frigjøre vinens dufter og smaksnyanser så du kan få den beste smaksopplevelsen.


Hvis du er interessert i å lese mere om hvordan du finner det perfekte vinglasset, så kan du lese mer her. 


KLASSISK ELLER IKKE KLASSISK

Bortsett fra at rødvinsglass finnes i forskjellige størrelser med forskjellige egenskaper så finnes de også i mange former og designs. 


Det finnes rødvinsglass i farget glass samt glass med karakteristiske utforminger. Utover det finnes det design der glassets overflate er prydet med flotte mønstre, som reflekterer lyset og gir et flott spill. Vi har mange gode rødvinsglass som kommer under denne kategorien. 

For eksempel har det flotte Timeless rødvinsglasset et eksklusivt uttrykk på grunn av det fine mønstre på glasset. Utformingen er også flott på grunn av at det er et krystall rødvinsglass. 


Fargene, formene og mønstrene på rødvinsglasset kan avspeile trendene til enhver tidsepoke, og man kan dermed skille de fra et klassisk vinglass. Den klassiske utformingen har bløte og avrundede kanter og de har blitt lagd i et elegant og tidløst design. 


Man kan finne rødvin glass til enhver smak og du kan sammensette glassene dine etter preferanse. Hvis du liker et enkelt uttrykk best så kan du velge et glass fra den samme glass serien, så borddekkingen har en gjennomført stil. Du kan også sammensette forskjellige typer av glass og det skaper en interessant og lekende kombinasjon.  


GLASSENES PLASSERING PÅ BORDET

Det kan være litt komplisert å huske reglene for borddekking, og spesielt reglene for plassering av glass. Hvilken rekkefølge skal glassene stå i?


Som hovedregel så skal glassene plasseres sånn at gjestene starter fra høyre mot venstre i serveringsrekkefølge. Hvis du inviterer til en tre retters meny, så er rekkefølgen at hvitvinsglass skal være mot høyre, rødvinsglasset blir ofte plassert midt for tallerkenen og så kommer glasset til dessertvinen. Vannglasset blir ofte plassert lengst mot høyre. 


Det som er viktigst når det gjelder borddekking og glass er at glassene har blitt pusset og at de skinner. Bortsett fra å ha styr på rekkefølgen på glassene, så er det også viktig å ha utstyret i orden. 


Selv om man har de riktige vinglassene så er det også essensielt å ha en god korketrekker, da kan du åpne vinen din lett og stilfullt. Det er faktisk avgjørende for den samlede opplevelsen, hvilken vin, vinglass og utstyr du velger. 


Som vi har sagt så er det viktig å ha styr på rekkefølgen på glassene, så gjestene ikke trenger å navigere mellom glassene, men at har blitt plassert i en kronologisk rekkefølge.


RENGJØRING AV VINGLASS

Det finnes forskjellige holdninger til hvordan man bør eller ikke bør gjøre rent vinglassene sine. Det kan fort høres litt komplisert ut, men det trenger det ikke å være. Glassprodusenten hjelper deg ofte godt på vei, så husk å lese produsentens rengjøringsguide. 


VINGLASS I OPPVASKMASKINEN? 

Noen glassprodusenter anbefaler at man vasker vinglassene i oppvaskmaskinen. Krystall vinglass fra Spiegelau og Zalto tåler for eksempel å bli vasket i oppvaskmaskinen. Når man tenker på rengjøring av vinglass i oppvaskmaskinen så er ofte anbefalingen at man skal velge maskinens glassprogram, samt at man bør ha fylt den riktige mengden med salt og skyllemiddel i maskinen. Utover det så er det ideelt å vaske glassene separat, sånn at man ikke fyller maskinen helt full med annet møkkete service. 


OPPVASK AV VINGLASS FOR HÅND? 

På en annen side finnes det også glass serier der oppfordringen er å vaske vinglassene opp for hånd. Det er forskjellige tips i en forbindelse men man kan for eksempel velge en nøytral såpe, ikke bruke for varmt vann og skylle av med rent vann. Uansett om du gjør rent glassene i oppvaskmaskinen eller på den gammeldagse måten, så er det viktig at du tørker glassene godt etter du er ferdig med å vaske de. I den forbindelse er anbefalingen den samme, du bør velge en ren og støvfri klut til å tørke og pusse glassene med. Du skal også huske å tørke glassets stett og fot. 


OPPBEVAR VINGLASSENE DINE PÅ DEN RIKTIGE MÅTEN

Når glassene har blitt gjort rene, er det viktig å ikke stille glassene med bunnen opp. Du skal plassere glassets åpning opp, slik at fukten kan fordampe. 


FINN GLASSENE DINE HOS BARLIFE

Vi er en stor forhandler av glass og uansett hvilken anledning du trenger glass til, så kan du finne de i vårt glassortiment. Det gjelder alt fra billige rødvinsglass, champagneglass og ølglass til de mere dyre og eksklusive glass som zalto vinglass, luigi bormioli rødvinsglass og zalto universal vinglass. 


Hvis du ser etter noen billigere glass til rødvinen din, som også har høy kvalitet, eller om du bare ser etter glass til en helt spesiell anledning så kan du finne det her hos oss. Hvis du ønsker å kjøpe flere glass på en gang så kan du gå til innkjøp av for eksempel en 6-pk med rødvinsglass. 


Glassene dine skal jo også selvfølgelig bli fylt med noe, og det kan du selvfølgelig også finne hos oss. Gå på oppdagelse i vårt store sortiment av både vin og champagne og bli inspirert. Vi har ofte tilbud på champagne og utvalgte vinflasker, så du har alltid mulighet for å gjøre en god handel og kjøpe vin til en litt billigere penge. 


Riktig god fornøyelse!


Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna