Luigi Bormioli

Kunne du godt tenke deg å ha glas i absolutt verdensklasse, så er Luigi Bormioli det helt riktige stedet å starte. Den italienske glassprodusenten er ledende i Italia og blant de aller største på verdensplanet, som kan tilskrives flere faktorer. 

Først og fremst er Luigi Bormioli båret av stolte tradisjoner og firmaet har vært drevet av Bormioli familien gjennom 25 generasjoner. 

For det andre har Bormioli klart å bevare deres innovative måte å produsere glass på, som gjør glassene deres veldig spesielle, som også kommer frem i glassenes kvalitet. For det tredje setter Bormioli en stor ære i å kunne tilby glass til enhver anledning. Uansett hvilken type glass du ser etter, så vil du kunne finne det hos Luigi Bormioli og det er en verdi som virkelig har båret dem frem. Les mer her 

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. 74%
  Bormioli America '20s drikkeglass 40 cl 20434143 by BF15 color Svart
  Bormioli America '20s drikkeglass 40 cl
  Special Price 49,00 NOK Regular Price 188,75 NOK
 2. 31%
  Mixology Textures ølglass/longdrinkglass klar 48 cl 12420-01 by BF10 color Svart
  Mixology Textures ølglass/longdrinkglass klar 48 cl
  Special Price 89,00 NOK Regular Price 128,75 NOK
 3. 24%
  Mixology Textures vinglass/whiskyglass klar 38 cl H 12346-01 by BF20 color Svart
  Mixology Textures vinglass/whiskyglass klar 38 cl H
  Special Price 129,00 NOK Regular Price 168,75 NOK
 4. Bormioli America '20s drikkeglass 30 cl 20434233 by BORMIOLI color Svart
  Bormioli America '20s drikkeglass 30 cl
  69,00 NOK
 5. Mixology romglass/whiskyglass klar - 23 cl 12723-01 by Luigi Borm color Svart
  Mixology romglass/whiskyglass klar - 23 cl
  139,00 NOK
 6. Mixology cognacglass klar - 46,5 cl 12724-01 by Luigi Borm color Svart
  Mixology cognacglass klar - 46,5 cl
  169,00 NOK
 7. 27%
  Mixology Charme vannglass/whiskyglass klar 38 cl H10 12328-01 by BF20 color Svart
  Mixology Charme vannglass/whiskyglass klar 38 cl H10
  Special Price 109,00 NOK Regular Price 148,75 NOK
 8. Elixir whiskysæt 5 dele klar 12469-01 by Luigi Borm color Svart
  Elixir whiskysæt 5 dele klar
  909,00 NOK
Set Ascending Direction
Page

Historien bak Luigi Bormioli

Som nevnt har familien vært dedikert til glassblåsing i 25 generasjoner og har sine tidlige røtter i den nordlige del av Frankrike.

Men på 1500-tallet flyttet familien fra Frankrike og slo seg ned i Altare i Nord Italia. 

Da University of Glass som lå i Altare ble avskaffet i 1825, fortsatte han forretningen sin i Fidenza og i 1854 kjøpte barna hans en glass fabrikk i Parma, som fortsatt den dag i dag produserer de fantastiske Luigi Bormioli glass. 

I 1903 flyttet en del av virksomheten til San Leonardo, hvor fabrikken ansatte 100 medarbeidere og man startet å produsere glassbeholdere til parfymer, medisin og husholdningsartikler. 

I starten lå fokuset primært på å lage vinglass, men som forretningen vokste frem, har de utviklet seg til å dekke mange forskjellige markeder med deres ekspertise innenfor glassblåsning og i 1952 spesialiserte de seg for glassbeholdere til den kosmetiske verdenen, hvor de blant annet har laget flasker til Chanels parfymer. 
Opp igjennom 60-tallet begynte Bormioli konsernet å investere i kjemisk innovasjon, som er en ny strategisk retning for virksomheten, som i begynnelsen førte de til en serie av fargerike glass som man aldri hadde sett maken til. 
På slutten av 60-tallet opplevde virksomheten at etterspørselen steg i sånn grad at de var nødt til å tenke nytt for hvordan de kunne øke kapasiteten av produksjonen deres, samtidig med at de skulle bevare tradisjoner og bevare integriteten som de igjennom 25 generasjoner hadde bygget opp. 
I 1973 ble de første italienske krystall glass lansert og det skapte et helt nytt glass marked, og i 2006 oppfant Luigi Bormioli en ny type av krystallglass, og kvaliteten på disse glassene var av en helt annen verden. Det er vanlig med Bormioli glassene som er tilgjengelig på markedet i dag, og kanskje sitter du og tenker: 
Hva er så spesielt med glassene fra Luigi Bormioli? 

Hva er det spesielle med Luigi Bormioli glass?

Det er flere ting som gjør Luigi Bormioli glass veldig spesielle.

Først og fremst gjør det spesial lagde krystallglass materialet at glassene er ekstra sterke og du kan i prinsippet banke et glass mot bordplaten din uten at det vil gå i stykker, fordi laboratoriet tilknyttet virksomheten har forsterket glasset med titan med hjelp fra nanoteknologi. 

Krystallglass materialet øker faktisk også glassenes fleksibilitet, glans og klarhet. 


For det andre gir Luigi Bormioli 25 års glasspest garanti. Hvis du følger deres instruksjoner, som er som følgende: 

• Fjern alle etiketter før du bruker glasset for første gang.

• Vasker du glassene dine for hånd er det viktig at du bruker ikke slipende oppvaskmiddel, og at glassene tørkes rett etterpå. 

• Glassene kan fint tåle og puttes i oppvaskmaskinen, men de skal alltid plasseres øverst i maskinen med skålen vendt på hodet. Her er det også viktig at glassene tørkes rett etter vask. 


Følger du disse instruksjonene har du altså Luigi Bormiolis garanti på at du er uten glasspest på glassene i 25 år.  

For det tredje er Luigi Bormioli kjent for å være den første til å produsere vinglass ut i ett. Det betyr altså at skålen og stettet har blitt blåst ut i ett som reduserer risikoen for at glasset går i stykker. Derfor er nettopp Luigi Bormioli vinglass en definisjon på ekstrem høy kvalitet, skapt på innovasjon og høyteknologiske prinsipper. 

Vi er utrolig glade for den innovative høyteknologiske tilgangen som Bormioli tilfører deres måte å produsere glass på, og derfor er vi stolte over å kunne tilby et stort sortiment av glass fra Luigi Bormioli. Er du på utkikk etter for eksempel de helt perfekte krystallglassene til rødvin, så bør du nesten se på Bormioli og deres store vinglass. 

Italiensk tradisjon for godt håndværk

Luigi Bormiolis enestående håndverk stammer som nevnt tidligere fra Italia. Deres glass er på alle måter hva man kategorisere som italiensk håndverk på sitt beste.

Italia har generelt tradisjon for å produsere kompromissløst håndverk i særklasse. Der Luigi Bormiolis glass bare er et eksempel på dette. Det imponerende italienske håndverket avspeiles i alt fra arkitektur, kunst, terrakotta, krukker, vin og selvfølgelig glass. I tillegg må vi selvfølgelig ikke glemme den flotte italienske matkultur, der listen over velsmakende matvarer er uendelig lang. 

Det unike italienske håndverket strekker seg utrolig mange år tilbake, og håndverket klarer fortsatt å være populært og imponerende i dag. Den beundringsverdige forhistorien anses også som et kvalitetsstempel uten like. 

Interessen for det italienske håndverket skyldes blant annet deres omsorg i design, produksjon og materialer. I tillegg er flere store suksessbedrifter med italiensk opprinnelse familiebedrifter, hvor tradisjoner og erfaring videreføres gjennom generasjoner. Som også er tilfelle når vi snakker om Luigi Bormioli. Sortimentet er fylt med flotte glass som består av ekte italiensk kvalitet. 

Luigi Bormiolis dype lidenskap for glasshåndverk virkelig skinner igjennom, som man tydelig kan se i glassene deres, som er av høyeste kvalitet. Virksomhetens historie strekker seg som beskrevet gjennom 25 generasjoner, og det imponerende familieforetaket har drevet med glasskunsten siden 1600-tallet. 

Vinglass fra Luigi Bormioli

Det hele startet med vinglass og du finner virkelig noen av de beste vinglassene på markedet hos det italienske glassfirmaet. De italienske vinglassene fås i mange forskjellige serier, der noen av de mest populære seriene er Luigi Bormioli Atelier, Luigi Bormioli Aero og Luigi Bormioli Palace. Seriene inneholder blant annet Luigi Bormioli rødvinsglass, Luigi Bormioli hvitvinsglass og for å fullføre borddekkingen finner du naturligvis også Luigi Bormioli vannglass.

Her hos BarLife har vi et bredt utvalg av vinglass fra Luigi Bormioli, der du både kan finne stilrene klassikere som byr på ekstrem klarhet og en helt utrolig eleganse. Men du finner også de ubegripelige flotte dekorene glass, der det er skapt noen vidunderlige mønstre i skålen under selve glassblåsing prosessen. 

Champagneglass fra Luigi Bormioli

Trenger de gamle champagneglassene å bli byttet ut, så synes vi helt klart at du bør vurdere å se på det italienske glassdynastiet. For akkurat som med vinglassene deres, så får du også champagneglass hos Luigi Bormioli, som er litt utover det vanlige.

Du er altså sikret kvalitet av høyeste karakter hvis du velger å skifte dine gamle champagneglass ut med krystall champagneglass fra italienske Bormioli.

Ølglass fra Luigi Bormioli

Luigi Bormioli designer ølglass til alle øltyper og også på den flotteste måten. Trenger du å kose deg litt ekstra kan du starte med noen ølglass fra Luigi Bormioli, vi vil anbefale deg et Birrateque ølglass sett som inneholder 3x2 forskjellige typer ølglass. I settet får du et all-round testglass, som kan brukes til alle slags øl. All-round glasset er med stett og har form som en tulipanblomst, som både gjør at skummet får komme ut på overflaten, samtidig som at aromaene samles i glasset og det er med på å sikre deg en veldig god øl opplevelse. Settet inneholder også et hveteølsglass samt et glass som brukes til Ale/IPA.

De italienske ølglassene er uten tvil hvert opplevelsen, og du vil med garanti forbedre hele opplevelsen når du drikker øl fra de flotteste glassene. 

Cocktailglass fra Luigi Bormioli

Det imponerende utvalget av forskjellige glass består også av mange cocktailglass. Deres cocktailglass er laget med et spesielt formål, nemlig å sikre deg at drinkene og cocktailene tar seg ut på den beste måten. Blant deres flotte glass finner du for eksempel deres Mixology Spritzglass, som er helt ideelt til den populære Aperol Spritz drinken. Luigi Bormioli Mixology serien består også av longdrink glass, som er det opplagte valget til å server Long Island Ice Tea, Filur samt andre longdrinks i. Hvis du er som oss og er veldig glad i Cosmopolitan og Martini, så bør du ha et martini glass i samlingen og Luigi Bormiolis er helt klart en anbefaling. Martini glasset er et klassisk og elegant glass, men Luigi Bormioli tar glasset til nye høyder. Glasset er nemlig preget med et imponerende mønster på yttersiden av glasset.

Er du derimot mer glad for Gin og Tonic, så finner du selvfølgelig også glass fra Luigi Bormioli som er laget for formålet. Glasset har en flott glass skål og et langt elegant stett, som avsluttes med en liten fot. Glassets størrelse gjør at det er plass til en stor mengde, slik at du ikke trenger å være gjerrig med gin, tonic, garnish eller isbiter. 

Luigi Bormioli diamante

En av de nyere glass kolleksjoner som Luigi Bormioli har lansert er den flotte Diamante serien. I alt består den av 6 forskjellige glass og det er hovedsakelig glass med stett som er i fokus. Det betyr også at hvis du gjerne vil ha noen flotte vinglass der det er en designmessig rød tråd, så vil Diamante kolleksjonen være et godt sted å starte.

Akkurat som du allerede har blitt kjent med så har Luigi Bormioli skapt deres eget krystallglass materialet og det får du også naturligvis også gleden av å oppleve her. 

Kolleksjonen består av et lowball glass, som du kan bruke til vann, brus eller til servering av sterk alkohol som «on the rocks». Dessuten kan du også få et high ball glass som er perfekt til servering av «soft drink», men som også kan brukes som vannglass. 

Diamantes hovedattraksjon er naturligvis deres to vinglass. Begge må betegnes i kategorien som universelle glass, og kan dermed både brukes til rødvin og hvitvin. Det store vinglasset kan inneholde 52 cl, mens det mindre vinglasset kan inneholde 38 cl. 

Kan du godt like gode gindrinker, så vil vi helt klart anbefale det spesialdesignede ginglasset, som du også kan finne i Diamante serien. Sist men ikke minst følger det også naturligvis med et flott champagneglass, som bare fullfører de vakre glassene til Luigi Bormioli. 

Alt i alt kan vi i hvert fall varmt anbefale deg glass serien fra Luigi Bormioli, og hvis du er interessert i andre kolleksjoner fra andre merker så kan du finne mer inspirasjon her. 

Et glass til enhver anledning

Det har allerede blitt nevnt tidligere, men Luigi Bormioli har virkelig et glass til enhver anledning. Dette innebærer alt fra portvinsglass, dessertvinglass, grappa glass og romglass.

Vi nøler litt ekstra på den siste, for til romglass er det naturligvis sånn at til rom så hører det med en rom karaffel. Synes du også det er vanskelig å gjennomføre vintage stilen, så må du huske på å skaffe deg en klassisk italiensk Luigi Bormioli karaffel, som vil føre tankene tilbake til 20-tallets storslåtte cocktailfester der fargerike kjoler og pompøse fjærboaer forførte datidens gentleman.

Med både rom karaffel og Luigi Bormioli romglass er du helt klart en livsnyter, og du er alltid klar til å by gjestene dine på en et flott skjenket glass med rom. 

Hos BarLife finner du både romglass på tilbud, akkurat som at du finner forskjellige Luigi Bormioli glass på tilbud. Og med et bredt sortiment som tilbyr glass til enhver anledning, sammen med den unike kvaliteten som du får fra glassene fra Luigi Bormioli, er det ingen tvil om at den italienske glass produsenten fortjener en plass i vitrineskapet. 


Riktig god fornøyelse!

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna