Rosévin

Vårt sortiment tilbyr deg en god blanding av søt rosevin musserende rosevin, så hvis du leter etter inspirasjon til hvilken god rosevin du skal kjøpe neste gang, er du hjertelig velkommen til å utforske våre mange forskjellige viner på denne siden. les mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

Kjenner du den fantastiske følelsen der du etter en lang arbeidsdag setter deg ned direkte på terrassen med et glass kjølig rosevin mens du sitter og nyter de siste varme strålene fra sensommerens kveldssol?


Du kjenner definitivt til det fantastiske scenariet.


Her på BarLife finner du et stort utvalg av roséviner i beste kvalitet, som utvilsomt vil blidgjøre sommerkveldene dine på terrassen med sin friske og milde tilstedeværelse.

Hva er rosevin?

Eksistere hvitvin og det er rødvin. Så hvor på skalaen skal vi plassere den rosa rosevinen? Og hvordan lager du i det hele tatt rosevin? Er det bare å blande rødvin og hvitvin sammen?

Hvis du heller ikke er helt klar over hvordan det faktisk forholder seg til produksjon av rosevin, så kan du bare lene deg tilbake og få svaret servert her.

Når det gjelder det helt tekniske i forhold til hvordan rosevin lages, er det først og fremst viktig å understreke at rosevin ikke er en blandingsvin mellom rødvin og hvitvin.

Svaret ligger i fargen på drueskallet som rosevinen er laget på, fordi det er den som gir vinen fargen når den modnes.

Teknisk sett er det ikke stor forskjell på produksjon av rødvin og produksjon av rosévin utover tiden vinen får stå og tegne farge.

Men der druemosten til rosevin ikke får trekke i mer enn to dager, kan en rødvin få trekke i opptil to uker. Derav de store fargenyansene.

Fakta om rosevin

Det er mange forskjellige myter som binder seg til de rosa dråpene av rosevin, og du har definitivt noen allerede. Derfor tenker vi at det er helt på sin plass å få avlivet noen av disse slik at vi kan komme frem til hva rosevin egentlig er.

Vi har allerede konkludert med at det ikke er det blandingsproduktet av rødvin og hvitvin ryktene ellers går på. Men av de andre mytene som også henger ved er påstander om at rosevin ikke kan reddes, eller at rosevin kun er for kvinner.

Hvis vi tar utgangspunkt i hvor lenge rosevin kan holde seg, så stemmer det ikke at all rosevin skal drikkes så fort den kommer i butikkene. Rosevin bør imidlertid nytes mens den er ung og frisk, men den kan godt holde seg i noen år. Og det er ikke fordi det fordamper eller blir udrikkelig hvis det står lenge, men noen av aromaene og smaksnyansene kan gå tapt.

Noen produsenter velger faktisk å lagre rosevinen sin i noen år, for å gjøre smaken mer kompleks, men som en tommelfingerregel bør rosevin drikkes maksimalt ett til to år etter at den er produsert.

Men hva med misforståelsen om at rosevin kun er for kvinner? Rosa fargen gir selvsagt vinen et snev av feminin karisma, men det påvirker ikke salget av rosevin, som øker jevnt og varierte både hos kvinnelige og mannlige kjøpere. Og det store smaksmangfoldet som rosévinen rommer gjør at det finnes noe for enhver smak, uansett hvilket kjønn du har.

Rosevin har blitt en tredje aktør på vinmarkedet

En deilig søt rosevin passer bare godt i utrolig mange sammenhenger, som folk virkelig har fått øynene opp for de siste årene.

Det er flere årsaker til den økende populariteten. Blant annet. den fleksible og allsidige essensen av vinen, som gjør den nyttig i mange forskjellige situasjoner.

I tillegg har rosévinen en stor kompleksitet og finnes derfor i mange ulike smaksvariasjoner fra fruktig, frisk til den tørre smaken.

Rosevin kan både tjene som en deilig kjølig aperitiff, men kan absolutt også brukes som vin til matretter. Spesielt lettere retter som tapas eller til fjærfe, rosevin er utrolig deilig. Den kan også enkelt fungere til pastaretter fra hele verden, så du har god mulighet til å bruke de rosa dråpene til det du vil.

Selv om både hvitvin og rødvin tar mye mer plass i vinmarkedet, har rosévinen dermed erobret stadig større markedsandeler, og har dermed for alvor blitt en tredje aktør på vinmarkedet.

Velkommen dine gjester

En veldig god måte å ønske gjestene velkommen på er å helle dem et glass kul rosevin når de kommer. Det kan være i form av rosevin i sin klassiske form, musserende musserende rosevin eller ved å lage en enkel og deilig velkomstdrink med rosevin.

Har du lyst til å tilby dine gjester en flaske superlekker fransk musserende rosevin, kan vi anbefale deg på det varmeste Luc Belaire Rare Rosë, som er en ganske unik vin produsert i Sør-Frankrike.

Provence-Alpes-Côte d’Azur, området hvor denne musserende rosevinen lages, er kjent for å produsere noen av de beste rosevinene i verden, så du er i trygge hender når du serverer de eksklusive dråpene til gjestene dine.

Du har også mulighet til å bruke rosévin på en mer kreativ måte, ved å bruke den til å blande drinker med. Drinker med rosevin kan være enormt innbydende og gjestene dine vil elske å bli tilbudt en deilig velkomstdrink, som f.eks. kan være en Rosa Gimlet.

For denne drinken bruker du bare:

Først av alt må du finne din shaker frem og fyll den med rosé, gin, limejuice og iskrem. Sørg for å riste ingrediensene godt sammen og til innholdet er avkjølt. Deretter kan du helle den shakede drinken i en cocktailglass, som du kan dekorere med en fersk limeskive.

Skal drikken din være alkoholfri, kan du alltids bruke en alkoholfri rosevin og en alkoholfri gin som et godt alternativ.

Hos BarLife finner du jevnlig ulike tilbud på rosevin, slik at du alltid har muligheten til å gjøre en skikkelig god handel. Du er mer enn velkommen til å utforske våre mange roséviner og la deg inspirere av utvalget, slik at du kan finne akkurat den vinen du ønsker å anskaffe neste gang.

Nyt!

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna