Rødvin

Rødvin for alle situationer

Der er mange situasjoner hvor god rødvin passer. Kanskje du har laget en nydelig middag for venner eller familie, kanskje det nytes et glass sammen med ost, eller kanskje du bare forserverer et godt glass foran fjernsynet. Uansett kan det være stor forskjell mellom røde viner og deres smaker. Hvis du ikke er en vinkjenner, kan utvalget av rødvin virke som en jungel. Vi har et stort utvalg, fra fransk til italiensk rødvin. Ta en titt på vårt utvalg, og les mer om vin til maten her

Loading...
Set Ascending Direction
 1. Ebony Vale Cabernet Sauvignon (Alkoholfri) FL 75 10124 by EBONYVALE color Svart
  Ebony Vale Cabernet Sauvignon (Alkoholfri) FL 75
  88,75 NOK
 2. BARBARESCO TRADISJON 2018 4042163 by BARBARESCO color Svart
  BARBARESCO TRADISJON 2018
 3. DUORUM HØST RØD 2019 4045083 by DUORUM color Svart
  DUORUM HØST RØD 2019
 4. MacMurray Ranch Pinot Noir 4010973 color Svart
  MacMurray Ranch Pinot Noir
Set Ascending Direction

Riktig rødvin mad

Når å velge en rødvin med måltidet, kan det være vanskelig å finne en som passer perfekt. Det er selvsagt en smakssak, men det er noen tips å følge når du velger en god rødvin med mat. Står meny av lam, er syrah drue et trygt valg. Likeledes er det mange som velger å bruke lette røde viner fra Rhône. Det der mange ønsker å velge riktig, og velger ofte dyrer viner, er til biff. Biff kan tilberedes på noen måte, men ofte tunge sauser eller grillsmak involvert. Spesielt når grillen er involvert, go-bodied viner fra Ribera del Duero mange ganger veldig godt med domstolen. Er du generelt for italienske viner, viner i Piemonte er ofte å foretrekke. Gå ut etter Nebbiolo druen. I Danmark, vi spiser så mye kylling. Valg av vin til kylling avhenger veldig sant for de andre ingrediensene. Men gode valg ofte Pinot Noir fra Burgund eller Barbera fra Nord-Italia.

God rødvin til en hyggeaften

Har til gjester som besøker for en god middag endene på kanskje med et ostebrett. For ost, er det mange viner som går godt med. Generelt, prøv å unngå røde viner som har høye nivåer av tanniner. Siden ost ofte servert etter middagen, kan vinen ikke være for tung og sterk. Server eksempel, en klassisk Chianti eller kanskje Barbera. Det er både viner som er relativt lett og har et lavt tannin innhold. Velg ut noen røde viner med alderen, er det mer sannsynlig at den myke og delikate. Når osten har servert gjestene vanligvis hadde et par glass før, og kan derfor ikke drikke så mye mer. Prøv derfor å velge en rimeligere flaske vin til osten tabellen.

Vin fra annet land

du er stor forskjell om du kjøper vin fra Italia, Frankrike eller Spania. Italia er verdens største vinprodusent, og også de er også verdens største vin eksportør. Spesielt Nord-Italia er kjent for produksjon av Barolo og Barbaresco. Det er bare i et lite område rundt byen Alba, er disse flaskene produsert. Det spesielle med Italia er at vin produsert i landet. Det tilbyr et stort mangfold av smaken nyanser. På spansk røde viner bruke druer Tempranillo og Grenacha. Spansk rødvin er ofte god, kraftig og noen ganger miniralske viner. De egner seg spesielt godt til grillmat og rødt kjøtt. Frankrike er også en av de største vinproduserende land, men i motsetning til Italia, slik at vinen i Frankrike dyrket i små områder spredt over hele landet. De mest kjente områdene i god rødvin er Bordeaux, Rhône og Burgund. Det er stor kompleksitet i rødvin fra Frankrike, og på grunn av store forskjeller i været fra år til år, for å se godt etter årganger.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna