Server champagne med stil ? invester i en champagne sabel

Du finner ikke en mer ekstravagant måte å åpne en flaske champagne på, enn ved å gjøre det med en champagnesabel. Hvis du kunne tenke deg å skyte eller rettere sagt sable festen i gang på en måte som vil imponere selveste Napoleons offiserer, bør du les mer her

Loading...
Set Ascending Direction
 1. 59%
  Champagnesabel 42cm 7412BS by PRIME BAR color Svart
  Champagnesabel 42cm
  Special Price 569,00 NOK Regular Price 1398,75  NOK
  Out of stock
 2. Champagnesabel - Pulltex 5213 by PRIME BAR color Svart
  Champagnesabel - Pulltex
  2388,75  NOK
 3. Laguiole champagnesabel - trehåndtak 30907427 by Laguiole color Svart
  Laguiole champagnesabel - trehåndtak
  648,75 NOK
Set Ascending Direction

Champagnesabelens historie

Hvordan har champagne og sabelen blitt følgesvenner?

Det blir fortalt mange myter om hvordan champagnesabling har oppstått. Kanskje har du hørt at det var noe Napoleon Bonaparte gjorde under den franske revolusjonen, han tok sabelen sin mot champagneflasken og åpnet den på en majestetisk måte. 

Andre mener at det var offiseren fra Napoleons kavaleri som åpnet champagneflaskene på en voldsom måte, mens de fortsatt satt på hesteryggen for å feire deres store seier på slagmarken. 

Som en litt mer romantisk vri til fortellingen om Napoleons offiser, så hører også historien om Madame Cliqout-Ponsardin til – bedre kjent som Den Gule Enke. 

Allerede som 27 åring overtok hun familiens champagneforretning og hun ble spesielt kjent for å holde store champagnefester for Napoleons offiser, i håpet om at de ville skåne vinmarkene hennes under Napoleons krigene. Når festen nådde en ende ga hun hver offiser en flaske med champagne, som var litt vanskelig å åpne på hesteryggen og for å løsne flasken brukte offiserene sablene sine for å få adgang til boblene i flasken. 

Noen tror faktisk at champagnesabling kommer av at en litt deprimert og bitter soldat etter et grusomt nederlag, av rent sinne, kløvde champagnekorken fra en flaske med sabelen for å drikke bort sorgene. 

Hvilken fortelling som er den sanne historien om hvordan champagnesabling ble til vet man ikke. Men noe som er felles for dem alle er at de tar utgangspunkt i Napoleons krigene og Den franske revolusjonen. Så på den måten kan man si at champagne sabel og Napoleon henger godt sammen, og det sier at Napoleon skulle ha sagt dette: 

«Champagne! In victory one deserves it; in defeat one needs it.”

Og med en empatisk tanke til den bitre soldaten, som dessverre måtte se sitt nederlag i øynene og derfor drikke vekk sorgene, treffer Napoleons hode helt riktig med dette sitatet. Champagne omfavner alle med de tryllebindende bobler og mysterier. 

Om det var Napoleons offiser eller den bitre soldat som skal ha æren for å ha funnet opp champagnesabling, det skal vi la være opp til deg.

Kanskje kjenner du til en helt annen fortelling om hvordan tradisjonen har oppstått?

Uansett hva, så er det myter som disse som danner grunnlaget for champagne og er med på å gjøre den så ekstravagant som mulig. 

Sånn bruker du en champagnesabel

Å sable champagne er en hel kunstform i seg selv. Det er mange prosedyrer og ritualer som må følges for at det skal fungere. Selv om det kan høres som en disiplin som kan ta mange år å mestre, så er det faktisk ikke så vanskelig. Med den riktige innstillingen på plass kan du fort få styr på hvordan du bruker en champagnesabel.

Vi har samlet en komplett guide til deg, med alle de detaljer du skal være oppmerksom på når du gjerne vil sable champagne, slik at du alltid får et flott og sikkert mål.


1. Først og fremst er det veldig viktig at den flasken du har valgt er en farget flaske. Glasset i en gjennomsiktig flaske er veldig hardt og gjør det dermed veldig vanskelig å sable den på en flott måte. Jo mer pigmentert flasken er, jo svakere er glasset, dermed er det også lettere for deg å sable flasken. Husk at du kan sable musserende vin og champagne, fordi trykket i disse flaskene er høyt nok. Prøver du å sable øl, vil du ikke oppleve en stor suksess, fordi trykket i flasken er for lav. 


2. Når du sabler champagne skal flasken være kjøleskapskald. Du kan eventuelt legge flasken på hodet i et spann med is 15 minutter før, fordi det handler om at flaske halsen skal være så kald som mulig. Hvis flasken er for varm stiger trykket og du kan risikere at proppen hopper av før tid eller at flasken bare eksploderer.


3. Fjern først ståltråden fra flaskens topp rett før du sabler den. Hvis ståltråden fjernes for tidlig kan proppen i verste fall poppe før tiden og du kan risikere å treffe noen som er i nærheten. Det er dessuten heller ikke veldig morsomt og ekstravagant å sable en flaske champagne uten propp. 


Punktene over er utrolig viktig å følge for at selve champagne sablingen kan bli en suksess. Og med disse justeringene på plass er du nå klar for å ta champagne sabelen og champagneflasken i hendene og sable gang i festen. Her er hva du skal gjøre: 


4. Når du har fjernet ståltråden, ståltrådskurven og all folien, plasserer du din tommelfinger oppe i forhøyningen som finnes i bunnen av flasken og lar de 4 resterende fingrene holde under flasken. Du risikerer å skjære deg selv på det skarpe glasset hvis du holder flasken rundt magen og noe går galt. 


5. Nå finner du flaskens søm og legger sabelen din til rette på den, slik at bladet går med flasken. 


6. Hold kroppen og armene i ro, slik at du står helt avslappet med god tyngde i føttene. Plasser albuen på den armen der du holder flasken, inntil siden av kroppen, slik at flasken holdes stabilt og armen din får en naturlig vinkel på 30 grader, som er den beste og sikreste måten å holde den på. 


7. Pek flasken vekk fra mennesker og dyr som står i nærheten. 


8. Trekk sabelen tilbake (rundt en hånds bredde fra spissen) og la bladet gli langs sømmen mot flaskehalsen i en lett og kontrollert bevegelse. Det er viktig at du ikke bruker for mange krefter, fordi flasken ellers risikerer å knuse.


9. Før du serverer champagne for deg selv og gjestene dine, bør du sjekke om det er noe glasskår rundt der du kuttet. Jo rundere snitt du har jo bedre er det. 

Med denne guiden på 9 trinn er du helt klar til å åpne champagne med sabel, så ditt neste skritt er å finne den helt riktige champagnesabelen. 

Er det farlig å sable champagne?

Selv om det som utgangspunkt kan virke litt dramatisk og også litt risikabelt å sable champagne, så vil vi holde fast i at champagne sabling ikke er farlig. Når det er sagt så krever det naturligvis at du tar dine forholdregler og bruker din sunne fornuft.

En sabel til champagne i moderne tid er ikke utrolig skarp, og den betraktes egentlig mer som et husholdningsredskap, så champagnesabelen i seg selv er ikke mer farlig enn så mye annet kjøkkenutstyr. 

Der det kan være snakk om en reel fare har det mye med måten champagneflasken reagerer på. Det er jo tross alt glass, som inneholder et ganske stort trykk. Av og til hender det at en flaske nesten eksploderer når champagnesabelen kutter proppen av. 

Ofte vil kanten på flaskehalsen også være litt skarpere, der hvor sabelen har skåret et snitt. Dermed skal du naturligvis også være litt ekstra forsiktig og holde øye med eventuelle glasskår. 

Hvis du er i tvil på noen måte, om det er en vellykket sabling, så er det bedre å la være å drikke av flasken og heller kaste den. 

Det er tross alt bedre enn hvis du kommer til å skjære deg på noe glass. 

Hvilken champagnesabel skal du velge?

I filmen «The Social Network” skulle Justin Timerlake ha sitter følgende:

«A bottle of perfectly chilled Champagne isn´t cool. You know what´s cool? Slicing off the top of a bottle of perfectly chilled champagne with a French champagne saber»

Vi har kun gitt Timberlake støtte i dette sitatet og før du for alvor kan gjøre en perfekt avkjølt flaske champagne «cool», krever det at du har det helt riktige tilbehøret til champagnen din – nemlig en fransk champagne sabel og en flott champagnekjøler. 

Og den helt riktige champagnesabelen finner du i en Lion Sabatier fra Chateau Laguiole. Kanskje har du allerede hørt om dette merket og den franske knivprodusenten utstråler en veldig spesiell eleganse og kvalitet som i den grad er verdig champagnesabling. 

Ønsker du dermed å eie en champagne sabel som utstråler fransk klasse og eleganse til en overkommelig pris, vil vi anbefale deg å se nærmere på nettopp en laguiole champagne sabel.  

Med en champagne sabel fra laguiole har du i tillegg til en sabel i høy kvalitet, også et flott og utrolig elegant stykke håndlaget fransk utsmykning, som pakker hele opplevelsen av champagnesabling inn i det fineste silkepapir og skaper en veldig spesiell opplevelse. 

Når kan du sable champagnen?

Hvis du sitter og tenker over når det vil være en passende anledning å hive sabelen frem og sable champagne flasken så vil vårt beste svar være når som helst.

Vi vet naturligvis godt at de færreste velger å drikke champagne til hverdag, som også betyr at det sjeldent er i hverdagen at du kommer til å bruke champagnesabelen din. 

Men det er mange forskjellige situasjoner og anledninger der champagne og dermed også champagnesabling vil være på sin plass. Det kan for eksempel være til en spesiell fest eller der omgivelsene er litt større og derfor tillater mer. 

Kanskje skal du feire et jubileum der det å sable en flaske champagne kan symbolisere en stor begivenhet som du har oppnådd. 

I forlengelse av jubileum et kan man også sable champagne til for eksempel en stor bursdag, et bryllup eller at du har fått drømmejobben. 

Poenget er at det bare er fantasien og i visse tilfeller omgivelsene som setter grensene for når det gir mening å sable champagne. 

Med den helt riktige champagnesabel er du godt kjørende og du vil helt klart kunne se flere anledninger som passende for champagnesabling. Hvis ikke så kan du jo bare bruke den for å skryte litt av din kule champagnesabel. 

Når åpner man champagne med en champagnesabel?

Det er et veldig godt spørsmål og heldigvis finnes det mange gode grunner til hvorfor en flaske champagne skal sables opp.

En innlysende grunn for at man bør åpne champagnen sin med en champagnesabel er at det er et utrolig imponerende og flott øyeblikk når hodet på flasken deles fra flasken og champagneflasken åpnes. 

Videre skaper champagnesabelen en helt fantastisk stemning. Det er en iøynefallende manøver, som er helt perfekt å ha som en fast del av programmet når man inviteres til en festlig anledning. Dette kan for eksempel være et bryllup, hvor det er en stemningsfylt måte å starte festligheten på. 

En tredje grunn er at med den rette teknikken er det en utrolig enkel manøver. Du kan for eksempel lese over der vi har satt opp flere trinn du enkelt kan følge for å sikre suksess når champagneflasken skal åpnes.

Kort fortalt så krever det bare en lett og elegant bevegelse når du fører sabelen din frem mot champagneflaskens propp og lar de gylne boblende flyte på den mest stilfulle måte. 

Vi kan faktisk ikke komme på en eneste dårlig grunn til hvorfor man ikke skal velge å bruke en champagnesabel når champagnen skal åpnes. 

Champagnesabel som gave

Champagnesabelen utstråler eleganse og eksklusivitet. Det er et imponerende stykke barutstyr, dermed er det også ideelt som en gave ide. Det finnes mange forskjellige anledninger og festlige begivenheter der champagnesabelen kan være en god gave. Det kan være alt fra bursdag, bryllup, jubileum og mye mer. Ut ifra anledningene som vi har nevnt kan du tenke deg at det er en gave som aldersmessig spenner bredt. Mottakeren kan både være champagneentusiast, men det kan også være eieren av en imponerende hjemme bar, vinkjøleskap eller bare overordnet gadget interessert.

I tillegg til at champagnesabelen i seg selv er utrolig estetisk og oppsiktsvekkende, så kan du også velge å skjemme bort gavemottakeren litt ekstra. Det kan eventuelt være i form av å velge en av champagnesablene i sortimentet vårt, der det følger med en smart gaveeske, som også kan brukes som en oppbevaringskasse til når man ikke bruker champagnesabelen. 

En annen måte der du kan skru litt ekstra opp for detaljene er ved å kjøpe enda en flott flaske champagne. Det gir også en anledning for at den heldige mottakeren kan ta champagnesabelen i bruk med det samme og du har mulighet for å være der når det skjer. 

Mottakeren kan derfor allerede ved mottakelsen prøve å bruke champagnesabelen. Få helt styr på teknikken når man skal sable champagne ved å unngå disse 5 feilene. 

Sånn er loven for champagnesabling

Hvis du sitter og er i tvil om det er lov eller ikke å eie en champagnesabel uten våpentillatelse så har vi laget en kort liste med noen punkter om loven her:

• Ifølge politiet så har du lov til å eie samt oppbevare en champagnesabel i hjemmet ditt uten våpentillatelse, hvis den kun brukes til sitt formål, altså å sable champagne. Så betraktes den nemlig som et kjøkkenredskap, som også er veldig lovlig å eie. Men det krever en blank våpentillatelse, hvis du ønsker å bruke champagnesabelen til et dekorativt formål som for eksempel å henge den opp på veggen. 

• Hvis du ønsker å transportere champagnesabelen din til en fest eller en bursdag der du skal bruke den til formålet sitt er dette også lovlig. Men du må ikke ta sabelen med videre til en bar eller lignende. Du må kun transportere den fra A til B.


Det er med andre ord ikke noen unnskyldning for at du ikke må skaffe deg en fransk håndlagd champagnesabel med det samme. 


Så er du garantert at du alltid kunne sable en flaske perfekt avkjølt champagne på den mest ekstravagante måten.

Vi har veldig mange champagne sabler å velge mellom. Hvis du ønsker deg en helt spesiell sabel til å åpne champagne med har vi champagne sabel med gravering. 

Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna