Tequila

Tequila i alle avskygninger.

Alle kjenner tequila shots og "Body-tequila". Åndene har lidd av at i Danmark, vanligvis bare blir drukket som shot når det egentlig burde være en fest. Hjemme drikker vi hovedsakelig bare de lyse seg. I Mexico forholder de ganske forskjellig på deres nasjonaldrikk, og hvis man utforsker drikke litt, vil du oppleve stor smak variasjoner. Ønsker å utforske denne drinken, kan du være litt klogere. Les mer her

Loading...
Set Ascending Direction
  1. ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50 53813 by RumISH color Svart
    ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50
    228,75 NOK
Set Ascending Direction

De Spirit Tequila

De folk vet at denne drinken kommer fra Mexico. De færreste er klar over hvordan det egentlig var, og som oppfant den. De første produksjoner av den ikoniske drikke, eller noe som ligner på, ble opprettet i det 16. århundre. Det fikk sitt navn fordi de første versjonene ble produsert i byen med samme navn. Før produserte tidlige versjoner av tequila, aztekerne gjorde vin på agave anlegget. Denne drinken ble kalt octil. Senere ble det også denne drinken raffinert, og i dag fastsetter pulgue. Avgrensningen av destilleringsmetoderne ble brakt til området når den spanske erobreren kom. De hadde blitt brukt til å lage brennevin, og de oppdaget at de kunne gjære og distill agave anlegget. Det var ren nød som tvang erobrerne å eksperimentere med agave. De gjorde ikke medbagt nok av sin egen konjakk. Denne drinken var forgangsløberen hva vi kaller sherry.

Agave er den viktigste ingrediensen i tequila

siden tidlig Aztecs og spanske conquistadorene første gjæret og destillert agave anlegget skjedde mest. Drikken fremstilles ved agave kjernen er enten dampet eller kokt i lang tid, slik at den koker innenfor. Når det er kokt og myk, er det presset for juice. Saften samles i store tanker, som må stå og gjære. Etter fermentering blir destillert den. Mye av det som produseres i dag er ikke det store, men går direkte flaske og solgt. Denne typen kalles blanco. Reposade er et oppbevaringssted versjon. Denne typen bør være minimum 3 måneder og maksimum 12 måneder. Dette er ganske populær i Mexico, og er den vanligste fadlagret utgave. Mange tror at jo mer gylden farge kommer til rettene, men ofte er det fordi legge farge utdrag fra karamel.

Drinks med tequila

De folk velger å drikke det som shot, og det er også sant at det nytes i Mexico. Hjemme, drikke det ofte på fester eller diskoteker å være full, mens i Mexico glede og smakte på. Det kan være å anbefale å ta en sjanse, men heldigvis er det også gode drinker med tequila. De mest populære drinker med tequila er Tequila Sunrise, Margarita og Tequila Slammer. De to første er sosiale cocktails som ofte finnes på ulike cocktail verden. Det er viktig å velge riktig tequila for de cocktails. Helst brukt Blanco utgaver som de fadlagret versjoner, ofte har feil smak. Når du lager drinker med tequila, er det derfor viktig å undersøke hvilken type til bruk. Hvis du er i veldig festlig lag er Slammers en festlig preg. Det er blandet sammen med sitron brus i et glass. Like før du drikker det, plasserer hdrinken over glasset, og det slo mot bordet.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna