Akevitt

Mange varianter av akevitt i Danmark, har vi stor tradisjon for å drikke akevitt.

Dette gjøres spesielt i høytider som jul og påske, og ellers hele i året for lunsjer. Mange tror at det er sterkt og spritet i smak, men det er ofte fordi de ikke har smakt noen av de mer milde og krydret akevitt. Dette kan være Brøndum akevitt eller noen av Linie Aquavit. Hvis du vil, kan du prøve å lage din egen. Vi har et stort utvalg fra vårt sortiment. Les mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

Brøndum Snaps og Aalborg Aquavit

Danmark er kjent for å lage gode akevitt. Spesielt i de nordiske landene, er vi svært godt kjent for det. Den mest kjente, både nasjonale og internasjonale, er Brøndum akevitt og Aalborg Aquavit. Brøndum Snaps er i litt mindre spritet enden og hvor krydder er dominerende. Brøndum Snaps er tilgjengelig i fire forskjellige versjoner. Brøndum Snaps historie tilbake til 1840 og er den eldste eksisterende resept i markedet. Aalborg Aquavit er også kjent rundt i utlandet. Aalborg Aquavit har hele 14 ulike akevitt, så her er en mulighet til å finne en som passer alles smak knopper. Aalborg Akvavit mest kjente flasker er Taffel, Nord-gull og Høker. Aalborg Aquavit er gjennom tid, vært et selskap med høyt teknologisk utvikling i destillasjon. Det har ført til at danske akevitt, kvalitet har vært langt foran våre nordiske naboer. Av denne grunn, dansk brennevin høye markedsandeler i disse landene.

En Snaps must til

Det er vanskelig å komme seg rundt schnapps til påske eller et julebord i Danmark. Gjennom tiden der vært en sterk tradisjon for å få en liten en til lunsj. Tidligere var det vanlig å nesten alle lunsjer, men gradvis kulturen har endret seg. Nå er det først og fremst for lunsjer av betydning. Det er ikke ment å være beruset i store mengder. Den er designet for at du tar en mellom hver rett. Har du satt og spist forskjellige typer fisk som ofte kan starte med en tradisjonell julefest, kan det brukes til rene. Derfor er det mange av de første utgavene med en sterk smak av alkohol og høyt alkoholinnhold. Senere er det flere krydret versjoner, slik det nå blir full mer av økningen fordi det utfyller de klassiske danske lunsjretter også.

Bland eier akevitt

I Danmark, særlig de eldre generasjonene som er veldig glad akevitt. I de yngre generasjonene er ikke mange mennesker som liker noen fester. Kanskje til påske og jul, men sjelden i forbindelse med feiring eller lignende. I dag er det heldigvis mange som eksperimenterer med å legge krydder til alkohol. Det smitter over på produksjon av ulike akevitt i privat. Aalborg Akvavit har gitt en basisblanding som er klar til å få de ønskede krydder tilsettes. Med Aalborg Grunnlag er derfor mulig å lage akkurat den blandingen til din smak. Det kan også være en god måte å overraske dine gjester på neste påske. Vil du bruke den til noe annet enn lunsjer, kan man også lage en blanding som fungerer som shot på fester. Her kan du blande opp med godteri eller andre søtsaker. Sukker og smaker av søtsaker, vil ta en bit av alkohol smak.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna