Whiskyglass - klassisk whiskyglasset for å passe utsøkt whisky ?

Whiskyglass kommer i mange vakre varianter. Når du serverer whisky til gjestene dine er det viktig at de får den beste opplevelsen. For å få til det, trenger du en god whisky og selvfølgelig et godt whiskyglass. I tillegg når du skal servere whisky er det viktig å huske på å ha både whiskey glass og karaffel. Vi har samlet et stort utvalg på denne siden, sånn at du enkelt kan velge ditt favorittglass. Du kan finne noen av de mest kjente merkevarene, samt det offisielle whisky-smaks-glasset som blir brukt til whiskysmakning i vårt sortiment. Les mer her

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. Høy ball glass elysia DOF 96179201 by Pasabahce color Svart
  Høy ball glass elysia DOF
 2. Libbey Hobstar Brown 35 cl 20084140 by LIBBEY color Brun
  Libbey Hobstar Brown 35 cl
  58,75 NOK
 3. Whiskyglass Rocks Finesse 30 cl. 94364301 by nude color Svart
  Whiskyglass Rocks Finesse 30 cl.
  75,00 NOK
  Out of stock
 4. Krystal Spey Tumbler 25cl - Urban bar SB1003C by Urban Bar color Svart
  Krystal Spey Tumbler 25cl - Urban bar
  65,00 NOK
 5. Rocking Tumbler 30cl - Urban bar SB3986 by Urban Bar color Svart
  Rocking Tumbler 30cl - Urban bar
  89,00 NOK
 6. Whisky Dof 33 cl Hemingway 96178301 by StemZero color Svart
  Whisky Dof 33 cl Hemingway
  69,00 NOK
 7. Perfekt Serve Collection Spiegelau - 368 ml 4955-6E by SPIEGELAU color Svart
  Perfekt Serve Collection Spiegelau - 368 ml
  135,00 NOK
 8. Pipette glass - Urban bar UB4224 by Urban Bar color Svart
  Pipette glass - Urban bar
  89,00 NOK
 9. Whiskyglass Straight Highland Nachtmann - 345ml 4779 by Nachtmann color Svart
  Whiskyglass Straight Highland Nachtmann - 345ml
  99,00 NOK
 10. Whiskey glas elysia D.O.F - 21 cl 96179301 by Pasabahce color Svart
  Whiskey glas elysia D.O.F - 21 cl
  69,00 NOK
 11. Diamant whisky glass (2stk) 14731 by BARLIFE color Svart
  Diamant whisky glass (2stk)
  328,75 NOK
 12. whiskyglass krystallglass 30cl. - 6 stykker. 20354130 by Eclat color Svart
  whiskyglass krystallglass 30cl. - 6 stykker.
  718,75 NOK
 13. Bach vannglass/whiskyglass 4 stk. klar - 33,5 cl 10823-02 by Luigi Borm color Svart
  Bach vannglass/whiskyglass 4 stk. klar - 33,5 cl
  348,75 NOK
 14. Highball Glass Aspen - 309ml 3040 by Nachtmann color Svart
  Highball Glass Aspen - 309ml
Set Ascending Direction
Page

De beste whiskyglassene

På veien etter å finne de beste whiskyglassene, så er det en generell tommelfingerregel som du kan ha som utgangspunkt. Til slutt handler det om smak og behag når du skal finne det whiskyglasset som passer deg best. Hvis du følger disse tipsene er du allerede godt på vei til å finne ditt neste whiskyglass.


WHISKYGLASSETS STRUKTUR

Akkurat som mye annet kvalitetsalkohol, så skal kvalitetswhiskey ha plass til å utfolde seg smaksmessig og duftmessig. Derfor er det ikke sikkert at du skal bruke et vinglass til å drikke whisky av, men du skal hvert fall ha et glass hvor det er uproblematisk å svinge whiskyen rundt i glasset. Det er også en av grunnene til hvorfor snifterglasset og Glencairnglasset er så populært. Disse former for whiskyglass fremhever hele duftopplevelsen, og de klarer å få frem de beste nyansene i whiskyen du drikker. 


WHISKYGLASSETS KOMFORT

Selv om det høres litt uvesentlig ut så spiller komforten inn på for eksempel hvor behagelig glasset er å holde, og det spiller en stor rolle for den samlede whiskyopplevelsen. Et fint whiskyglass skal med andre ord være veldig deilig å ha i hånden, her er parametere som vekt, design og grep hovedaktørene, når man skal velge et godt whiskeyglass. 


WHISKYGLASSETS UTSTRÅLING

Det perfekte whiskyglasset bør se like fantastisk ut som det er å ha i hånden. Estetikken har også en stor innflytelse på kvaliteten av whiskyglasset. Det er den fulle opplevelsen du kjøper når du kjøper et perfekt whiskyglass. Det er like viktig å tenke på øynene som ganen når man velger et whiskey glass. 


DE FORSKJELLIGE STILARTER AV WHISKY GLASS

Hvis vi husker på tommelfingerregelen om hvilke parametere man skal være oppmerksom på når man skal finne det beste whiskyglasset til seg selv, så er det også på sin plass å gi deg et generelt overblikk over hvilke forskjellige glasstyper du vanligvis vil støte på, når det handler om whiskyglass. 


TUMBLERGLASSET

Du kjenner mest sannsynlig dette glasset fra før av, dette er veldig populært i barer rundt om i landet. Er du på jakt etter et klassisk tumblerglass, så er et RCR Melodia whiskeyglass et opplagt valg. Dette er helt klart et glass du kan se nærmere på. 


Tumblerglasset går også under navnene som lowballglass, rockglass og old fashioned glass. Du vil også ofte se Tumblerglasset i krystallmateriale, det er grunnen til at du kan finne veldig mange av disse glassene med noen veldig flotte mønstre.


Tumblerglasset er derfor en whiskyglass-klassikker og det er et veldig fornuftig valg. 


GLENCAIRNGLASSET

Som vi har beskrevet tidligere er Glencairnglasset det mest foretrukne whiskeyglasset til de offisielle whiskeysmakninger. Det er elegant, stilsikkert og du kan whiskyen sirkulere rundt i glasset uten problemer, og det gjør at du får frem alle duftnyansene fra whiskyen. 

NEATGLASSET

Denne type whiskyglass er litt mer innovativt og teknologisk designet. Etanolmolekylene fordufter opp igjennom glassets åpning og det etterlater mange gode duft- og smaksnyanser, som vi er så glade i, i whiskyen. 

DET OFFISIELLE WHISKYGLASSET

Det offisielle glasset som blir brukt til whisky konkurranser er et Glencairn whiskyglass. Det er faktisk det eneste glasset som er godkjent av Scotch Whisky Association. Glasset har blitt utviklet i et tett samarbeid mellom fem forskjellige master-blendere fra Skottland.

De har alle bidratt med å skape det perfekte glass, som kan gi whiskyen de beste forutsetningene til å bli bedømt riktig. Målet har vært å skape et glass der fargen kommer flott frem og samtidig som det holder godt på aromaene. Glasset ble skapt i 2001, det har en veldig fin størrelse slik at det er mulig å svinge whiskyen rundt i glasset. 

Glasset har den klassiske tulipanformen og den er uten stilk. Den har faktisk en tykk bunn og det gir en veldig god følelse og et godt grep rundt glasset. Hvis du serverer whiskyen til gjester som er vant til å drikke whisky, så gir det helt klart en god opplevelse med Glencairn whiskyglass. Whiskyglass med tulipanform er et godt valg  

WHISKYGLASS SOM STILIKON

Selv om Glencairn er det offisielle glasset til whisky i manges øyne, så har også andre glass også kommet seg inn på markedet. Det blir også brukt tumblerglass, rette glass og cognac glass verden over. Hos BarLife har vi også mange forskjellige cognacglass og cognac karafler. Du kan velge mellom både billige cognac glass og dyre cognac glass. Vi har også forskjellige cognac typer så det er ikke vanskelig å finne noe som frister.   

Vi ser litt nærmere på de rette glassene som blir brukt som whiskyglass. De rette glassene har ofte forskjellige mønstre på siden. Det gir et veldig fint fargespill i glasset, men til gjengjeld så holder det ikke like godt på duftene og aromaene i whiskyen.

Tumblerglasset er et annet type glass uten stilk og den er ofte helt flat i bunnen eller så har bunnen en form som en snurretopp. Denne formen gjør at det alltid heller til en av sidene når den står på et bord. Begge typene er veldig populære og det er mange som foretrekker at whiskyen blir servert med en stor isbit. I motsetning til Glencairn har disse glassene en stor åpning. De rette glassene har blitt et stil-ikon igjennom forskjellige filmer.

Du finner også mange whiskyglass på stilk, det skaper et motspill til de klassiske lowball krystall whiskyglass, som ofte er det type glass man forbinder med whiskysmakning. Whiskyglass i krystall er også et klassisk og ideelt glass til whisky, men whiskyglass med stilk tilfører en helt annen opplevelse til det skotske whiskyimperiet. 

WHISKYGLASS – EN VERDEN AV FORSKJELLIGE MERKER

Her hos BarLife forhandler vi mange forskjellige kvalitetsmerker innenfor whiskyglass og vi vil gjerne begynne med å fremheve dette Nachtmann Noblesse Old Fashioned whiskyglass. Det har en spesiell kongelig utstråling, som er verdig både konger og dronninger. 

Er du mer glad i italiensk inspirert glassblåsning så kan vi varmt anbefale deg å se nærmere på whiskyglass fra Luigi Bormioli. Det er en glassfabrikant som igjennom mange generasjoner har innovert glassbransjen med deres vidunderlige glass. Det er aldri feil å ha noen Bormioliglass. 

Glassfabrikanten Spiegelau er også på listen over produserende whiskyglass. I et Spiegelau whiskyglass har du allerede de perfekte forholdene for en fremragende whiskyopplevelse. Glasset har et flott og stilrent utseende, og whiskyen har et ideelt forhold å utvikle seg under. Vi kan på det varmeste anbefale deg Spiegelau Noblesse whiskyglass serien, og den er perfekt til å servere en god whisky.

Her på siden finner du hele tiden forskjellige whiskyglass på tilbud, og med vårt store utvalg av kvalitetswhiskyglass så kan du med stor sannsynlighet finne et whiskyglass som passer til din smak, det er både billige whiskyglass og dyre whiskyglass. Kjøp whiskyglass hos oss, og du er mer enn velkommen til å gå på oppdagelse i utvalget og finne inspirasjon til ditt neste whiskyglass. Vi har whiskyglass til enhver smak, enten du er til fargerike glass, som for eksempel grønne whiskyglass, du kan også få whiskyglass med trykk, whiskyglass med logo og kvadratiske whiskyglass, utvalget er stort. 

Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna