Brennevinsglass av høyeste kvalitet - et must for bar og kjøkken

Akevitt er en fast del av mange tradisjoner, som vi har her hjemme og derfor blir denne spriten drukket til mange forskjellige anledninger. Du kan få akevitt i veldig mange forskjellige smaksvariasjoner, og en god akevitt bør nytes i et ideelt akevittglass. Det helt riktige akevittglasset finner du her hos BarLife og her har vi samlet et bredt utvalg av de klassiske glassene, men også noen nyere akevittglass. Bli klar til å servere akevitt med stil når du skaffer deg de helt riktige akevittglassene her på siden. Les mer om akevittglass akkurat her.

Loading...
Set Ascending Direction
Set Ascending Direction

Akevittglass til høytider

I kalenderåret er det mange anledninger hvor man kan ta akevitten frem. Alle som holder påskelunsjer eller julebord bør ha en akevitt og akevittglass plassert på bordet. Det samme gjelder hvis man driver en cafe eller restaurant. Det er en tradisjon i hele Skandinavia å få en liten dram til måltidene, og da trenger man også et dramglass. Vi foretrekker akevitt og da skal man selvfølgelig ha de riktige glassene. Til høytidene blir bordet dekket med en flott duk og et flott servise. Det er alltid fint å ha en borddekking med akevittglass. Derfor er det viktig at akevittglassene også er flotte, slik at de komplimenterer resten av borddekkingen. Vi har over 20 forskjellige glass i sortimentet vårt og du kan med garanti finne et glass som passer til borddekkingen din. Skal du bare bruke glasset en enkelt gang, så er det selvfølgelig også mulig å kjøpe de i plastikk. Fordelen med dette er at man kan kaste de når festen er over, men utseendemessig så er de ikke på samme nivå som med de ordentlige akevittglassene.

Mange forskjellige akevittglass

Det er ingen regler for hvordan akevittglasset skal se ut. De fleste velger glassene sine ut ifra hvordan resten av servise ser ut. En av de mest populære variantene er Libbey Aquavit . Med den kroniske formen som nesten danner en perfekt trekant så er dette veldig populært til akevitt. Det er et klassisk akevittglass og historien går helt tilbake til de første akevittene. Med det ikoniske Libbey glasset får du et stilrent akevittglass med stett, som med sin tradisjonsrike historie hører innunder kategorien gamle akevittglass, som også den dag i dag er veldig moderne. I reklamer og plakater av akevitt er det ofte dette glasset som blir brukt. Man kan drikke akevitt av alle slags shotglass, men fordi akevitt ofte blir drukket til høytider må glasset også se litt pent ut. De fleste glass er helt klare, men Longchamp har produsert et glass med mønstre på sidene. Det gir et klassisk uttrykk, som harmonerer godt sammen med de andre glassene på bordet hvis de også har et mønster på seg. I motsetning til Libbey glasset får du et akevittglass uten stett, og det gir et helt annet inntrykk på bordpynten. Er du en akevittentusiast så har du sikkert et forhold til den italienske brennevinen Grappa, og denne brennevinen har begynt å vinne flere hjerter. I den forbindelse vil vi gjerne hylle den italienske glassprodusenten Luigi Bormioli. Med akevittglass fra Luigi Bormioli har du sikret deg glass med utrolig høy kvalitet, og det spesialiserende krystallglassmaterialet har en utrolig lang levetid. Du har med andre ord et fantastisk akevittglass i mange år fremover. Akevittglassenes størrelse er normalt 2 cl, men den kan også være mellom 4 og 6 cl.

Akevittglass i plastikk

Når det kommer til engangs akevittglass har vi et utvalg av billige plastikk akevittglass her hos BarLife. Du kan kjøpe en pakke med cirka 50 shot glass som du kan bruke til å servere akevitt, men også andre typer av shot. Et engangs shotteglass kan være veldig praktisk til julebord på jobben eller til en bursdagsfest der det kommer mange gjester. I stedet for å skulle stå med hundrevis av glass, som skal vaskes opp, er opprydningen etter plastikkglass mye lettere. Her er alt du trenger en søppelpose også er du klar til å rydde opp. Shotte glassene du finner i sortimentet vårt er 3 cl, det er en helt perfekt størrelse når det handler om å skjenke akevitt eller shot, der den normale mengden vanligvis er 2 cl. Dermed er det fortsatt plass i glasset og du reduserer risikoen for å søle når man for eksempel skåler.

Sånn får du mest ut av akevitten din

Når du skal servere akevitt til deg selv eller til gjestene dine, så er det noen retningslinjer som du skal følge for å få den største nytelsen ut av akevitten du drikker. Først og fremst så bør du alltid servere akevitt i et glass, gjerne et akevittglass, fordi dette er med på å gjøre helhetsopplevelsen mye bedre. Gode opplevelser appellerer til alle sansene, og derfor er en velskjenket akevitt i et flott akevittglass helt nødvendig når det handler om utseendes betydning. Eventuelt kan du finne flere karafler til akevitten som du kan bruke til å servere med, for å gjøre at opplevelsen er enda mer eksklusiv, dog er dette ikke nødvendig. Når det handler om serveringstemperaturen er det ikke alle akevitter som skal serveres iskalde hvis du ønsker å få alle smaksnyansene med. For eksempel er en gylden akevitt mindre aromatisk enn de lysere akevitter, og de bør derfor serveres ved stuetemperatur.Drikk gjerne akevitt til maten, fordi smakskombinasjonene mellom for eksempel en god sild kombinert med en forfriskende akevitt er utrolig bra. Akevitt har en god mulighet til å utvikle seg i nye retninger når de blir kombinert med maten. Det er heller ingen skam i å hoppe over akevitten, selv om det i dessverre mange selskaper ikke anses som en god ting. Men akevitten utvikler seg i munnen og akkurat som med en god rom, whisky eller cognac, bør akevitt nytes i ro uten større forstyrrelser.

Skal akevittglassene være med eller uten stett?

Har du noen gang lurt på hvorfor noen akevitt glass har stett mens andre ikke har det? Og hvilken form på glasset er egentlig best? Normalt når vi beskriver et glass med stett så er det blant annet for å unngå at varmen på håndflaten skal ha betydning på temperaturen på drikken i glasset. Akkurat når det gjelder akevitt så er ikke dette et problem, fordi akevitt bør nytes ved stuetemperatur. I hvert fall hvis du gjerne vil ha den ultimative akevittopplevelsen. Derfor handler det primært om estetikk. Altså hvilken form på glasset du best liker å servere akevitt i. Akkevittglasset med stett utstråler en mer ekstravagant stil, som passer bra inn i noen sammenhenger. Andre ganger er et akevittglass uten stett det som passer best inn i innredningen. Her hos BarLife er vi veldig glad i Libbey akevittglassene i krystall, som er veldig dekorativ med de flotte mønstrene. Når du drikker akevitt fra et sånt glass så kan man ikke unngå å få en god akevitt opplevelse. Og når vi snakker om akevittopplevelsen så har vi lagd et innlegg om hvordan du drikker akevitt med stil. Her får du alle gode tips og triks til hvordan man skal nyte en akevitt.

Dinn akevitten din hos barlife

Når julen, påsken eller noe helt annet banker på døren, som involverer en akevitt så er det viktig å finne et stort utvalg av akevitt så du kan finne det du liker best. Vi har samlet et stort utvalg av forskjellige akevitt i mange forskjellige prisklasser. Da kan du helt sikkert finne den akevitten som passer deg best i forhold til smak og pris. Hos oss finner du blant annet flere forskjellige varianter av Linje Akvavit til gode priser. Vi har også ofte tilbud på akevitt som O.P. Anderson og Linje Akvavit, hvis du er interessert i å gjøre en god handel når du skal kjøpe ny akevitt til julebordet. Da bør du sjekke siden vår for å holde deg oppdatert på om det har kommet noen gode tilbud. Her hos BarLife finner du også mange flotte akevittglass på tilbud, men også mange gode akevitter på tilbud. Da har du god grunn til å holde øye med siden vår, så har du mulighet for å gjøre en god handel. Riktig god fornøyelse!

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna