BARUTSTYR, SOM DEN PROFESJONELLE BARTENDER IKKE KAN LEVE UTEN

Loading...
BARUTSTYR, SOM DEN PROFESJONELLE BARTENDER IKKE KAN LEVE UTEN

Delikate cocktails og det riktige barutstyret går hånd i hånd. Bare spør den profesjonelle bartenderen. Tanken om å lage drinks uten å bruke en shaker, strainer eller jigger er nesten ikke eksisterende.

Med andre ord kan du bare lage bedre cocktails hvis du har styr på utstyret. I dette innlegget vil vi derfor guide deg i riktig retning. Da får du en bedre følelse av hva slags barutstyr du skal skaffe deg, enten om du er en profesjonell bartender eller om du er en glad cocktailsentusiast.

 

Cocktailshakeren

Vi vil si at cocktailshakeren er bartenderens beste venn. Shakeren er hvert fall en av de beste redskapene som bartenderen tar mest i bruk. Derfor er det veldig viktig å finne den helt riktige shakeren, en som er lett å bruke og som ligger godt i hånden.

 

Du kan lese mye mer om cocktailshakeren her.

 

Den shakeren som blir brukt mest i den profesjonelle barverdenen er Bostonshakeren. Den består av to deler, en i metall og en i glass.

Det er flere fordeler med denne kombinasjonen, blant annet at det ikke dannes undertrykk når shakeren blir eksponert for temperatursvingninger, fordi glass og metall ikke reagerer på samme måte. Derfor kan du alltid skille delene lett fra hverandre når du har ristet innholdet godt sammen.

Siden den ene delen er glass vil det si at du har en gjennomsiktig shaker. Da kan du alltid se fargen og konsistensen på drinken. Det gjør at det er lettere å lage den helt perfekte cocktailen.

Les mer om hvordan du bruker en Bostonshaker.

 

Strainer

Direkte oversatt til norsk betyr en ”strainer”en sil, og det er nøyaktig hva en strainer gjør. Den siler alt det overflødige innholdet vekk når du har shaket drinken godt sammen. Det kan være is, diverse krydderurter eller andre ting som du har brukt som tilbehør i drinken din.

Straineren sørger for at væsken helles fra cocktailshakeren og over i glasset. Da kan du nyte drinken din uten at den blir ødelagt av andre ting.

Det finnes mange forskjellige strainers, og alle har samme formål, så det handler om å finne et design som passer til deg.

Hvis du er enda mer nysgjerrig på å finne den perfekte strainer, kan du lese om alt du trenger å vite om strainers, her.

 

Jigger

Presisjon betyr alt når det handler om å lage den perfekte drinken. Derfor er en god jigger uunnværlig når du skal måle opp de riktige mengdene opp.

Med jiggeren sikrer du deg selv mot å helle på «slump», det er selvfølgelig fint hvis det skjer når du sitter og drikker vodka med en billig appelsinjuice.

I den profesjonelle baren går man sjeldent på kompromiss, og når man måler opp den nøyaktige mengden opp, blir drinkopplevelsen bedre.

Her kan du lese mye mer om hvordan du kan få den perfekte drink med bare et verktøy.

 

Muddler

Hvis du skal lage en veldig god mojito, så er muddleren ”the way to go”. Det er litt det samme som en morter, en muddler presser saft ut av bær, sitrusfrukt og krydderurter.

Det store forskjellen er at en morter moser ingrediensene, mens en muddler presser kun saften og aromaene ut av ingrediensene.

Du kan lese mye mer om cocktailmuddleren her.

 

Sjenkepropp

Som profesjonell bartender kan du selvfølgelig ikke helle alkohol direkte fra flasken. Vi er tilbake til at øyemål ikke fungerer veldig godt, når du skal lage den perfekte cocktailen.

Du kan i stede bruke en skjenkepropp, den måler nøyaktig opp 2 cl og det øker profesjonalismen bak bardisken.

 

Barskje

Når du skal røre rundt i en drink skal du ikke stå med et eller annet sugerør, bunnen av en kniv eller en gaffel. Det sender helt feil signaler og det ødelegger helhetsopplevelsen til drinken som blir laget.

I stedet skal du bruke en barske, den kan faktisk brukes til mye mer enn å bare røre rundt i drinken. De fleste skjeene har en form som gjør at de passer godt som en muddler. Her slår du to fluer i en smekk, da har du alltid en muddler i hånden, samtidig som det er en ideell siste touch på en delikat cocktail.

 

VINÅPNEREN OG PROPPTREKKEREN

Hvis du har en funksjon som kombinert tjener og bartender skal du fort kunne åpne både vinflasker, ølflasker og brus.

Derfor skal du alltid ha en god vinåpner og en god propptrekker på deg.

Det finnes så mange forskjellige muligheter, men når det kommer til å velge den riktige propptrekkeren, har vi satt sammen denne guiden, den hjelper deg til å finne den helt riktige vinåpneren.  

 

KJØP ET SAMLET BARSETT

Hvis du enda ikke har noe utstyr, men kunne tenke deg å komme i gang med å lage noen deilige drinks, kommer du langt med å kjøpe et samlet barsett. Her får du de helt basale verktøyer til å få en solid start på bartender karrieren din, og i takt med at du utvikler ferdighetene dine, kan du i tilsvarende tempo oppgradere utstyret ditt.

Barsettet er en lett og kjapp måte å komme i gang på, og alt etter hvilket behov du har. Du kan også finne forskjellige nivåer av hvor avansert barsettet skal være.

Du kan lese mer om noen gode tips og tricks her i forbindelse med å skaffe seg et barsett.

 

Nå har vi kommet igjennom noe av det mest elementære barutstyret som den profesjonelle bartenderen ikke kunne levd uten.

Vi håper du har blitt litt mer klar til å ta barverdenen med storm.

God fornøyelse!Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna