HVA ER FORDELENE MED ET VINKJØLESKAP

Loading...
HVA ER FORDELENE MED ET VINKJØLESKAP

Hvis du interesserer deg litt for vin, så har du nok uten tvil sett og hørt om vinkjøleskapet.

Vinkjøleskapet passer til deg som kun har en håndfull med flasker, men også til deg som har en vinkjeller med flere hundre flasker.

Kanskje sitter du og tenker at dette kun er for snobbete mennesker som er veldig interessert i vin, og at et vinkjøleskap ikke gjør noen stor forskjell og at man kun har kjøleskapet så man kan vise det frem til venner.

Det er ikke snobbete å kjøpe seg et vinkjøleskap. Tvert imot, det kan være en veldig god investering og det er en fin måte å oppbevare vinene dine.

I dette innlegget vil vi presentere deg for fordelene med å skaffe seg et vinkjøleskap.

 

NÅR DU SKAL MODNE OG LAGRE VINEN

En av de største fordelene med et vinkjøleskap er at den klarer å holde en bestemt temperatur uten at det kommer noen merkbare svingninger.

Hvis du har en stor vinsamling hvor mange av flaskene har godt av å ligge og bli lagret, er et vinkjøleskap den ideelle måten å oppbevare vinen på.

Bortsett fra den stabile temperaturen har de fleste vinkjøleskaper et eksternt display, den viser temperaturen og luftfuktigheten i kjøleskapet. På denne måten trenger du ikke å åpne og lukke kjøleskapet hele tiden for å sjekke, noe som også skaper klimatisk ubalanse.

Med andre ord så er vinkjøleskapet en ideell løsning hvis du ønsker å modne og lagre vinen din under optimale forhold.

Hvis du ikke ønsker en langtids investering kan du også kjøpe et vinkjøleskap som er egnet for vin som du skal servere innenfor den nærmeste framtid.

Da kan du også få den ideelle serveringstemperaturen når vinen skal serveres.

VINKJØLESKAP MED TO ELLER FLERE KJØLESONER

En annen fordel er at mange vinkjøleskap har to kjølesoner. De mest avanserte har enda flere, opp til tre kjølesoner, men denne type er ikke så utbredt.

Det er sånn at forskjellige typer vin skal oppbevares ved forskjellig temperatur. Hvis du ønsker den beste modningen bør du ikke oppbevare rødvin i samme klima som din hvitvin.

I stedet for at du går og kjøper to eller flere forskjellige kjøleskap, kan du spare penger og plass hvis du velger et vinkjøleskap med to kjølesoner.   

På denne måten kan du oppbevare flere vintyper i samme kjøleskap uten å gå på kompromiss med modningen.

 

BESKYTTER MOT STRÅLER FRA SOLEN

Mange kjøleskap som er spesifikt til vinoppbevaring har UV-glass i kjøleskapsdøren, det gjør at strålene fra solen ikke kan påvirke aromaene i vinen og den generelle modningen.

Spesielt hvis du har plassert kjøleskapet i et rom som er eksponert for sollys, da kan det være en viktig egenskap å ta med i betraktningen.

Hvis kjøleskapet står i et rom i kjelleren hvor det ikke er noen vinduer eller noen solstråler, er det ikke så viktig.

DET BRÅKER IKKE SÅ MYE SOM DU TROR

Selvfølgelig kan man komme borti noen kjøleskap som bråker mer enn andre, men støynivået blir hele tiden redusert på de nye kjøleskapene som kommer på markedet. Derfor kan du ha vinkjøleskapet slått på uten at det skal ta all oppmerksomheten og ødelegge natten. Noen av kjøleskapene som bråker minst har et lydnivå på cirka 40 dB, til sammenligning har en vanlig samtale et lydnivå på 60 dB.

Som du kan lese er det flere grunner til å skaffe seg et godt vinkjøleskap.

Selvfølgelig har alle sine egne preferanser og behov, og spørsmålene du skal tenke på når du skal skaffe deg et kjøleskap handler om kapasitet, egenskap og design.

Bortsett fra vin og vinkjøleskaper, har vi også et stort utvalg av vinglass i våres sortiment. Du er mer enn velkommen til å finne inspirasjon her.

God fornøyelse!Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna