Kjøp Brandy fra hele verden på nettet - Se det store utvalget her »

Brandy fra hele verden

brandy nytes over hele verden. Det samme kan sies om hvor det blir produsert. Det er et produkt som generelt er destillert vin, som deretter blir lagret. Mange foretrekker å nyte en brandy etter middag eller kaffe. I Danmark drikkes det ofte, og det er vanlig å finne på menyen på ulike restauranter. Er du ny i forhold til denne type alkohol, er det ting du bør være klar over. Du kan lese mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

Store variasjoner i brandy

I og med at brennevin ikke er beskyttet av mange forskrifter, er betegnelsen på verdensbasis. Det er en felles betegnelse for alle som er destillert vin, og som har lagret i tønner. Den har ofte en brunaktig farge, men kan i sjeldne tilfeller være helt klar og fargeløs. Nesten alle deler av verden, som produserer vin, er også produsert konjakk. Det er ingen regler for hva som kan brukes av druetyper, og da har ikke et bestemt område, kan du oppleve store smaksforskjeller. I noen land kalles det lokale navn, men for folk som ikke kjenner det lokale navnet, vil du vanligvis bruke "brandy". Det er viktig å forstå at man ikke skal forveksle denne type brandy likør. Likører er vanligvis søt, og kan gjøres på frukt som kirsebær, aprikos eller sitrus.

Making brandy

Som base laget all konjakk på samme måte. Hovedingrediensen er druer, og prosessen fra vine til brandy er lik prosessen konjakk. Når det skal gjøres, start ved å trykke på druer, og gjorde en vin-lignende blanding. Denne blandingen blir deretter destillert og helt på plater. I Cognac, det er et sett med regler som må følges. Det må blant annet lagres i minimum 6 måneder. Det er i hovedsak den samme typen druer og derfor mange smaker veldig like. Her er det annerledes med brandy. Det er en felles betegnelse for at verden skal bruke destillert vin. Grape varianter, retter, lengde og areal kan variere sterkt. På den måten er det store muligheter for å finne en versjon som passer din smak knopper.

Kjent brandy

Armagnac er trolig best kjent seg. Det er kjent som den store utfordringen for cognac, og i øynene til mange, er sammenlignbar kvalitet. Armagnac produsert på 3 forskjellige varianter av druer, karakterisert ved at Bas-Armagnac er den som brukes i de fleste aromtiske. Som med cognac, som finnes i Armagnac også forskjellige klasser, inndelt etter hvor mange år det har vært i tønner. Armagnac faktisk har en historie som går lenger tilbake enn cognac, men området som helhet, har ikke vært godt å merke seg. Det var i Cognac, og mente derfor at de vant prisen som "det beste området" for konjakk. Både Spania og Italia også levere gode brandy, som vi anbefaler sterkt at du prøver. Det er lett å gå ut for å kjøpe en cognac, men prisene kan være litt dyrt i forhold til kvaliteten. Hvis du går rundt i området, er det gode muligheter for å få en eksepsjonell smaksopplevelse.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna