SÅNN VELGER DU DET RIKTIGE TONIC VANNET TIL DRINKEN DIN

Loading...
SÅNN VELGER DU DET RIKTIGE TONIC VANNET TIL DRINKEN DIN

Tonic hører sammen med gin og det kan være vanskelig å forestille seg en gin uten tonic eller en tonic uten gin.

Det finnes utrolig mange tonicprodusenter og alle sammen klarer å sette sitt særpreg på kinin farrisen.

Det kan være vanskelig å finne ut av hva som gjør en god tonic vann god, og ikke minst hvilken tonic som passer til den ginen du har i barskapet hjemme.

I dette innlegget vil vi komme inn på tonic og hvorfor denne drinken passer så godt sammen med gin. Vi vil også komme med noen anbefalinger på tonicvann, da kommer det aldri til å gå galt når du skal i byen, så det er bare å sette deg godt til rette og lese med videre.

 

Hva er Tonicvann?

Først er det en god ide å få en overordnet forståelse for hvordan tonicvann blir laget.

Helt generelt kan tonicvann beskrives som Farris med kinin. Kinin blir utvunnet fra barken av et kinatre og i konsentrert form er det nesten udrikkelig. Kinin er veldig bittert og det er denne smaken som den tilfører til tonicen.

Når kinin blir fortynnet med vann oppnås det en smaksbalanse, og dette er det mulig å drikke. Det er derfor vi kan nyte tonicvann i dag, og dermed en Gin & Tonic.

Hvorfor passer tonic så bra til gin?

Som sagt så passer gin sammen med tonic som hånd i hanske. Dette er fordi at disse to drikkene styrker hverandres egenskaper når de er sammen. Nyansene av enebær fra ginen, samt de bitre nyansene av kinin fra tonicen danner noen gode smaksinntrykk.

Et godt tonicvann fremhever de spesielle egenskapene som gin har, derfor skal det ikke være tilfeldig hvilket tonicvann du velger.

I moderne gin-destillering er det fokus på forskjellige nyanser i ginen, og tonicen kan både forsterke og komplimentere noen av nyansene.

Tonic kan være med på å fremheve enebærsmaken, fruktaromaen og de florale nyansene. Samtidig kan du med tonicvannet selv bestemme hvor søt eller bitter du vil ha din gin & tonic.

Du kan la tonicen dominere ginen eller så kan du la den være mer anonym i bakgrunnen. Alle disse valgene skal du selv ta ut ifra hvordan du liker en gin & tonic og tonicvannet skal også velges ut ifra dette.

 

KVALITETSTONIC TIL DIN GIN & TONIC

Her kommer vi med fire forskjellige anbefalinger på hvordan en kvalitetstonic kan se ut. De har forskjellige egenskaper, men alle egner seg som allround tonicvann, og de passer til de aller fleste gins.

 

Thomas Henry Tonic

Den første vi vil vise frem er denne Thomas Henry Tonic, den har blitt lansert som en hyllest til Thomas Henry. Ifølge produsenten er han den første mannen som har lykkes med å tilsette kullsyre til vann.

En deilig tonic vil passe godt sammen med de fleste gins. Den har en søthet som spesielt fremhever noen av sitrussmakene, og det ser vi spesielt hos de moderne gins.

Fever-Tree Indian Tonic

I samme gate som Thomas Henry Tonic fortsetter vi mest sannsynlig til den mest fremtredende spilleren på markedet, nemlig Fever-Tree Indian Tonic.

Fever-Tree var noen av de første som fremstilte tonicvann spesifikt til premium gin, og det er også en av forklaringene på hvorfor mange destillerier foretrekker å presentere ginen sin i samspill med det berømte tonicvannet.

Kininen er fortsatt fra de opprinnelige kinatrær, derfor utmerker Fever-Tree seg i sin originalitet.

Smaksmessig klarer de å fremheve smakene av sitrus i ginen og de er selv velsignet med et fantastisk velbalansert forhold mellom bitterhet, søthet og en behagelig mild brus.

Dette tonicvannet passet stort sett til alle gins, og derfor er det også en tonic som vi vil anbefale på det varmeste.

 

Fentiman’s Tonic water

Fra den godt likte Fever-Tree beveger vi oss over til Fentiman´s, de har sin egen tolkning av hvordan en tonic skal være.

Her får du masse for pengene i forhold til smak, for noen kan tonicen fra Fentiman’s nesten bli for mye.

Den har noen veldig sterke smaker av sitrus og det kan godt ta over smaken i ginen, i en Gin & Tonic, derfor skal du velge en gin som har noen sterke florale aromaer.

For eksempel sammen med en gin som Monkey 47, vil Fentiman passe bra og den vil være med på å skape en gin & tonic som treffer på de riktige smakene.

 

Gents Swiss Roots Tonic Water

Vi avslutter med denne Gents Swiss Roots Tonic Water og den har satt sitt helt spesielle særpreg.

Her kan du oppleve en utsøkt bitterhet som etterfølges av en fersk søthet og syrlighet, det gir ginen god plass til å få vist seg frem.

Det er et godt tonicvann som passer veldig godt sammen med de aller fleste gins, og det vil skape en utrolig fin Gin & Tonic opplevelse.

 

Nå har vi gått igjennom noen av karaktertrekkene som er veldig spesielt med tonicvann, i tillegg til hvorfor denne drikken har et så godt samspill med gin.

Vi håper du har blitt litt klokere til neste gang du skal velge tonic og at du allerede er i gang med å skjenke deg en velfortjent G&T.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna