MERK FORSKJELLEN MED NYE KRYSTALLGLASS

Loading...
MERK FORSKJELLEN MED NYE KRYSTALLGLASS

Hvad betyder krystalglas?  

Først og fremst er det på sin plass å definere hva krystallglass egentlig er. Det er åpenbart at denne glasstypen ikke er laget av krystall.

Grunnen til at krystall blir brukt som sammenligning er fordi krystallglass, eller blyglass som det også blir kalt, har noen lignende trekk. Det er blant annet at de klarer å bryte med lyset og tettheten på glasset.

Kanskje rynket du litt på nesen når du hørte ordet blygass, og vi kan godt relatere til denne reaksjonen. Det er fordi blyglass og fødevarebransjen ikke akkurat går hånd i hånd.

Etter mange års forskning på dette området kan ekspertene konstatere at når det dreier seg om den korte oppbevaringen, er det ingen helsemessig risiko forbundet med å bruke krystallglass. Du kan derfor slappe helt av og nyte vinen eller whiskyen din i noen flotte krystallglass.

 

Vinentusiaster og sommelierer hyller krystal vinglass

Spesielt innenfor vinens fantastiske verden har krystallglasset blitt mottatt med storm, og de forskjellige glasshusene kommer med en fantastisk kolleksjon etter den andre.

Det er fortsatt flere vineksperter som konverterer over til krystallvinglasset, det er fordi kvaliteten på glasset forbedrer den totale vinopplevelsen.

Det er flere kombinasjoner av flere verdifulle elementer som gjør at vinglass i krystall er helt perfekt til vin. Det er blant annet fordi glassene kan blåses veldig tynne, samtidig som de er veldig sterke og elastiske.

Glassmaterialet hos krystallglasset er en del grovere i strukturen sammenlignet med alminnelige glass. Når du beveger vinen rundt i glasset, blir det skapt en del turbulens som frigjør mange av de gode aromaene og smaksnyansene i vinen.

For å komme med noen konkrete eksempler på merker som er eksperter på å lage flotte vinglass i krystall, vil vi gi deg to gode anbefalinger hvor du kan finne litt inspirasjon.

 

 

Vinglass fra Luigi Bormioli

Dette glasshuset er en av våre absolutte favoritter. Hvis du liker italiensk innovasjon, vil du fort gå overens med våres italienske venner. Med livsfilosofien om at det skal være et glass til enhver anledning, vil Luigi Bormioli skjemme oss bort med alle sine flotte detaljer og fantastiske kvalitetsglass.

En kul detalj er at de var de første til å blåse ut både stilken og belgen på samme tid, og det gjør at vinglasset er ekstra robust og motstandsdyktig.

Glasspusteriet har holdt seg i gang gjennom 25 generasjoner og evnen til å tenke utenfor boksen har vært nøkkelen til deres suksess.

 

Vinglass fra Stem Zero Nude

Rent prismessig flytter vi oss nå et godt stykke opp i prisklassen, men vi synes det er ergerlig hvis vi ikke nevner de flotte vinglassene fra Stem Zero Nude kollektionen.

Disse glassene er faktisk litt vanskelig å beskrive, fordi glassenes eleganse og estetikk kan ikke uttrykkes med ord. Du er nødt til å oppleve vinglassene selv.

Vinglassene fra Stem Zero kan betraktes som en av de beste vinglassene i verden, de ligger hvert fall langt oppe og leder an.

Vinglassene herfra er også et klassisk eksempel på hvordan krystallglass kan blåses så fine og tynne uten at de ser svake ut. Du skal ikke ta feil av glassene, som holder til mye mer enn alminnelige glass.

 

Krystallglass til whiskyen din

Hvis man ser bort ifra vinglass er det også en annen brennevins som er kjent for et flott krystallglass, nemlig whisky. Du kan få flotte whiskyglas med flotte mønstre og graveringer og det gjør whiskyopplevelsen litt mer autentisk.

De helt klassiske krystallwhiskyglassene blir også kalt for lowball glass, og du kjenner de igjen med den tykke og solide bunnen.

Hvis du allikevel skal kjøpe deg et sett med whiskyglass, bør du også overveie å kjøpe en karaffel samtidig. Du kan også velge å kjøpe et whiskysett, dette flotte settet fra Nachtmann. Da har du matchende glass og en karaffel som hører til.

 

Når du kjøper krystallglass får du på mange måter utrolig mye for pengene, og det er en glasstype som blir vist frem i mange forskjellige bransjer. Vi håper i hvert fall at du har blitt litt klokere og at du har lyst på noen nye krystallglass til vitrineskapet der hjemme.

God fornøyelse! Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna