Whisky

Finn et stort utvalg av whisky

folk flest setter pris på å sitte og nyte et godt glass whisky. Er ikke så mye å det er det sannsynligvis fordi det ennå ikke har blitt vant til smaken, som i dag kan være litt intens i starten. De fleste vil være lykkeligere og lykkeligere whisky med tid og de fleste eldre mennesker setter pris aromaer som preger den berømte drikke whisky.


Whiskey laget i et mylder av forskjellige smaker og er laget av mange forskjellige selskaper. Hva gjør at whisky kan smake svært forskjellig og ser veldig annerledes er at de er laget av mange forskjellige typer gryn. Whisky kan nemlig både laget med malt, mais og hvete, og det er klart at uansett hvilken whisky er gjort på å endre den også smaker. En annen måte som whisky kan smake annerledes er måten det har blitt destillert, som også har mye å si. Noe som nesten alltid er tilfelle for whisky er at det er satt i eikefat i flere år før de blir beruset. Disse eikefat er svært ofte bidrar til å gi whiskey den spesielle smaken som kjennetegner den. En av de tingene som også gjør at whisky kan smake svært forskjellig er hvor lenge den har vært i trefat som det bidrar til å gi en spesiell smak.


whisky er en veldig lang tid tilbake, og ble sannsynligvis oppfunnet i Skottland, som også i dag er et land som mange bare forbinder med whisky. Vi har sett spor av whisky som dateres tilbake til det første århundre, så man kan også si at whisky har hatt god tid til å bli utviklet og forbedret.


på dette nettstedet, respekterer vi også whisky, hvorfor vi har en så stor utvalg av den gylne drikken. Vi har mange forskjellige typer whisky og de fleste vil kjenne mye av whiskyen vi har. Blant annet har vi den berømte Jack Daniel & rsquo; s, som de fleste kjenner igjen. Plassen flaske fremkaller anerkjennelse av de fleste, men mange vet ikke hvorfor flasken faktisk er formet som den er. Grunnen til at valget falt på torget form når det gjaldt å flaske form er at det er langt lettere å transportere. På den måten tar det ikke plass er bortkastet mellom flaskene som de kan stå helt inntil hverandre. Men ikke bare på grunn av formen at så mange er kjent med denne typen whisky også smaken er veldig bra. På denne siden har vi blant annet den spesielle versjonen White Rabbit Saloon, som er ekstra bra. Det er en meget spesiell whisky, som er laget i forbindelse med åpningen av en bestemt bar. Denne whiskyen har mange forskjellige smaker, både som en nybegynner i whisky og en mer kjente whiskyentusiast vil legge merke til. Foruten whisky har fått mye smaken fra eikefat som er lagret i, kan du også nyte noter av vanilje, kaffe og bananer. I tillegg vil de noen kunne smake litt diskret smak av honning, som mange ikke merke. Alle disse smaker gjør denne whiskyen er en av de mer kjente og en av de whiskyer som nytes i stor grad på mange forskjellige steder i verden.


et annet sært vi har på dette nettstedet er Jim Bean, som mest sannsynlig har drukket på et tidspunkt i livet. Mange kjenner Jim Beam Choice, som Green Label, siden etiketten er grønn. Dette er en whisky som skal lagres i fem år, noe som betyr at dens karakteristiske smak i stor grad ser ut når du smaker den. Du kan prøve litt vanilje og litt karamell når du lukker øynene og la munnen utforske de mange smakene du finner i et glass med Jim Bean. Du kan også dra nytte av å bruke denne type whisky for å blande drinker med som det også her får du en god smak, som vises på en god måte.

Set Descending Direction
Page
 1. Trois Riviéres Rhum Agricole Ambré - Whisky Finish FL 70 54346
  Trois Riviéres Rhum Agricole Ambré - Whisky Finish FL 70
  392,00 kr
 2. Ardmore Traditional Cask Highland Single Malt FL 70 55020
  Ardmore Traditional Cask Highland Single Malt FL 70
  568,00 kr
 3. Glenrothes "Select Reserve" Speyside Single Malt FL 70 55021
  Glenrothes "Select Reserve" Speyside Single Malt FL 70
  596,00 kr
 4. Cragganmore 12 YO Speyside Single Malt FL 70 55024
  Cragganmore 12 YO Speyside Single Malt FL 70
  514,00 kr
 5. Dalwhinnie 15 YO Highland Single Malt FL 70 55025
  Dalwhinnie 15 YO Highland Single Malt FL 70
  528,00 kr
 6. Glenkinchie 12 YO Lowland Single Malt FL 70 55026
  Glenkinchie 12 YO Lowland Single Malt FL 70
  555,00 kr
 7. Oban 14 YO Highland Single Malt FL 70 55028
  Oban 14 YO Highland Single Malt FL 70
  663,00 kr
 8. Talisker 10 YO Single Malt FL 70 55029
  Talisker 10 YO Single Malt FL 70
  501,00 kr
 9. Talisker Distillers Edition FL 70 55031
  Talisker Distillers Edition FL 70
  677,00 kr
 10. Caol Ila Distillers Edition 2017 FL 70 55032
  Caol Ila Distillers Edition 2017 FL 70
  677,00 kr
Set Descending Direction
Page

 Whiskey og dens oprindelse

Whiskey har sin oprindelse i Skotland og nogle af de seneste dateringer går helt tilbage til 1400. Munkene i klostrene startede med at destillere whisky, men det fik aldrig lov til at ligge og modne. Derfor var det meget kraftig og harsk i sin smag. Klostrene blev senere hen lukket af den engelske konge Henry. Det betød at munkene begyndte at producere deres whisky i private destillerier og flere fik nys om, hvordan det skulle produceres. Da England og Skotland blev forenet, pålagde man, at destillerier skulle have licens for at måtte producere whisky. Det medførte, at der blev opført en masse små ulovlige destillerier over hele skotland. Sådan stod det til i over 150 år, før whisky produktionen igen blev gjort lovlig i hele Skotland. Først herefter oplevede man en revolution i forfinelse af produktet.


Fra korn til whiskey

Whiskey produceres normalt på byg, men der kan også anvendes forskellige andre kornsorter. Selve produktionen minder meget om den måde øl laves på. Det adskiller sig først ved destilleringsprocessen og den efterfølgende lagring. Bourbon, der er den amerikanske udgave, laves hovedsageligt på majs men ellers efter samme principper. Når whiskyen er blevet destilleret, bliver den opbevaret i store “casks”. Casks er fade lavet af egetræ. Der kunne bruges andre træsorter, men der er en række krav til produktionen, og et af dem er, at det er egetræsfade. To andre krav er, at whiskeyen er minimum 3 år gammel, og at den indeholder minimum 40% alkohol. Drikken får sin klassiske brune farve fra fadene, men der tilsættes nogle gange caramel, for at få en ønsket farve. Når lagringen er overstået, er der typisk en alkoholprocent på 60%. Derfor fortyndes den ned til omkring 42-45%.


Drinks med whiskey

Gin, vodka og rom er de primære valg, når der skal laves cocktails. Whiskey har været trukket lidt i baggrunden, men flere drinks med whiskey er ved at vinde fodfæste, dog kender alle Jack Daniels, der oftes bruges blandet med cola. Old Fashioned og Whiskey Sour er sikre bekendtskaber på diverse drinkskort verden over. Ud over de to findes der et hav af andre drinks med whiskey. Hvis du selv vil lave nogle af dem, er det vigtigt, at du vælger en flaske af høj kvalitet, og hav gerne et par forskellige flasker stående. Modsat helt lys rom eller vodka, kan der være stor smagsforskel på whisky. Samtidig smager whisky meget kraftigt igennem, og en dårlig whisky kan derfor hurtigt ødelægge en god drink.

Whisky prisene er alltid lave på Barlife.no.
Å kjøpe Whisky hos Barlife er alltid lett og enkelt fordi du finner de beste prisene, merkene, prisklassene, kunder, eller spesialtilbudene og kundene dine. Vi har alltid rask levering.
Copyright © 2020 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna