FLOTTE GLASSETT FRA LUIGI BORMIOLI

Loading...
FLOTTE GLASSETT FRA LUIGI BORMIOLI

Hvis du står den situasjon hvor du trenger nye glass, bør du sjekke ut glassene fra Luigi Bormioli. I mer enn 25 generasjoner har glasshuset innovert innenfor de kjente metodene av glassblåsing.

Denne nye måten å tenke på, kombinert med følelsen av hvor trenden på markedet er på vei, er noe av grunnen til at Luigi Bormioli har en såpass god posisjon på markedet som de har i dag.

Her hos oss i BarLife er vi så heldige å forhandle et stort utvalg av glass fra den italienske glassprodusent. I dette blogginnlegget vil vi gjennomgå noen av Luigi Bormiolis flotte design av glass. Fortsett å les med og bli inspirert til neste gang du skal ha nye glass.

 

 

Diamante-serien

De første glassene vi skal introdusere for deg er fra den flotte Diamante-serien. Du har kanskje regnet ut at «Diamante» betyr diamant, og når man med en gang ser på glassene og dens mønster, er det nettopp denne følelsen man sitter igjen med. Glassene har nemlig diamantlignende trekk, og dette gir en fantastisk utstråling til borddekkingen når man har en hel serie av Diamante-glassene.

Ofte er det vinglas, som stjeler rampelyset blant glassene, og vi må innrømme at i Diamante-serien så er både rødvinsglasset og hvitvinsglasset utrolig flotte. Det er også viktig for oss å vise frem de andre glassene som man også kan finne i settet.

Det er blant annet både et lowball-glass og et highball-glass. Disse glassene er ideelle som vanlig glass til vann, juice og brus. De er også perfekte til å servere gin & tonic, dark & stormy og andre gode drinks.

Glass-serien har selvfølgelig også et ordentlig ginglass, og de er laget sånn at gin-drinken skal smake enda bedre. Hvis man virkelig går opp i cocktails, alt fra hvordan det blir skapt til det blir servert, er det veldig vanskelig å komme utenom dette unike glasset.

Før vi runder helt av med Diamante-serien skal vi ikke glemme det flotte champagneglasset. Når man ønsker gjestene velkommen er det ekstra stas å poppe en flaske champagne og deretter skjenke i noen elegante champagneglass.           

 

Incanto-serien

 

Fra Diamante-serien går vi rett videre til de fortryllede Incanto glassene. På norsk betyr incanto fortryllelse og du vil bli fortyllet når du sitter med flotte Incanto glasset i hånden. Du skal spesielt merke hvordan mønsteret på glasset former seg, de loddrette stripene på glasset er integrert på en slik måte at man må legge merke til det, men det blir heller ikke et forstyrrende element. Man har dermed en fin balanse mellom tradisjonelle krystallglass og vinglass med en glatt og klar overflate.

Incanto-serien byr på tre forskjellige vinglass, hvor to av de er rødvinsglass og det tredje er et hvitvinsglass. Utover det finner du også et champagneglass, sånn som du finner et lowball og et highball-glass. På denne måten kan det trekkes paralleller direkte til Diamante-serien når det kommer til de forskjellige glasstypene. Incanto-serien skiller seg ut fra resten ved at de har en elegante vinkaraffel, og den matcher til resten av glassene. Det handler selvfølgelig om smak og behag, om du ønsker å skjenke rett fra vinflasken eller ikke, derfor kan en vinkaraffel være et godt valg.

Noen vin har bruk for den dekantering som skjer når man heller vinen over i en karaffel, det er på denne måten vinen åpner seg helt opp og den når sitt fulle potensiale. I de fleste tilfeller vil vi anbefale at du bruker en desidertvintrakter for denne prosessen, fordi disse har en større oksidasjonsoverflate.     

 

Bierrateque

Hvis du er en stor øl entusiast kan dette ølglasset være det du står og mangler. Luigi Bormioli har laget denne sammensetningen av 2x3 forskjellige ølglass. Dette lar deg komme rundt i den store ølverdenen, samtidig som smaksopplevelsen blir enda bedre med glassene som følger med.

Settet inneholder 2 x hveteglass, 2x IPA/Ale glass og 2 x All Round Tester glass, det vil si at du alltid har det du skal bruke når du skal smake på alle de forskjellige øltypene.

Som et supplement til øl settet kan du også finne et Bierrateque-glass til Stout og Porter, akkurat som du kan finne et ciderglass.

Det som virkelig kjennetegner Bierrateque-serien er det unike og moderne glassdesignet, og det går igjen i samtlige av glassene. Glassene er også laget med en Foam Control System, det fører til at det er en konstant strøm av bobler mot toppen og dermed holder skumlaget seg på toppen i lengre tid.

Glassene er fremstillet i et klart krystallint materiale, det er mer gjennomsiktig, fleksibelt og holdbart, sammenlignet med alminnelige glass. Dette er noen av kvalitetene i Luigi Bormioli serien som gjør den til noe helt spesielt.

 

Derfor skal du kjøpe glass fra samme glass-serie

Når du kjøper glass fra samme serie sikrer man seg selv et stilmessig tema, og det skaper en god atmosfære og et veldekket bord. Det er absolutt ikke noe galt i å dekke et bord med glass fra forskjellige merker, men når man setter glass på bordet med samme design sender det et signal om at man har ting på stell.

Gjestene får også følelsen av at du virkelig har tenkt over hver minste detalj, noe som får dem til å slappe av og de kan bare nyte drikkevarene de får servert. Det er også en god måte å utvide typen av glass man har hjemme, man kan skaffe seg rødvinsglass, hvitvinsglass, champagneglass og vannglass. Andre serier har også et enda bedre utvalg av typer glass, men hos Luigi Bormioli er det spesielt vin-universet som spiller en stor rolle, det har hvert fall satt stort preg på både Diamante og Incanto serien.

 

Vi håper at du føler deg mer inspirert når du skal se etter nye glass og at du ønsker å undersøke den italienske Luigi Bormioli serien litt ekstra. Du er alltid velkommen til å se på våres store glassunivers, her kan du uten tvil finne noe som passer for deg.

God fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna