Lær å navigere i verdenen til cocktailshakere

Loading...
Lær å navigere i verdenen til cocktailshakere

Selv den mest uerfarne personen uten kunnskap om shakere og barverdenen vil vite at en shaker er noe du som en bartender trenger. Alle har stått i en bar og sett på, da bartenderen har blandet lekre drinker ved hjelp av en shaker. Hvis en bartender er flink til å mikse, vil han eller hun få det til å se enkelt ut, og som kunde tenker du kanskje ikke at det faktisk er mange tanker bak hvilken shaker bartenderen bruker. 

Dette gir deg en guide til hvordan du navigerer i denne verdenen av mye forskjellig barutstyr, og hvis du vil lære å mikse eller bare vil vite hvilke tanker som går gjennom bartenderens hode når han eller hun mikser deg en drink. 

en manhattan cocktail shaker

Boston shakeren er en klassiker 

Det er ingen skam å si at hvis det er én shaker som er spesielt populær, så er det typen kalt 'Boston', som har vært den mest brukte i mange år. Boston shakeren har en historie som kan spores helt tilbake til 1800-tallet. Den klassiske Boston shakeren består av to deler; den øvre delen er laget av metall og opprinnelig er den nedre delen laget av glass, selv om du også kan finne eksempler på at den nedre delen kan være laget av metall. Du blander en drink i glasset med ingrediensene du ønsker, samt is og alt annet du ønsker. Deretter legger du den øverste metalldelen på glasset og rister deretter i opptil et minutt, slik at ingrediensene kan blandes og væsken kan avkjøles av isen. 

Deretter filtrerer du isen fra når du heller drinken i et glass. Dette kan gjøres ved hjelp av forskjellige sil. Hvis du er en mer erfaren bartender kan du også bare gjøre åpningen mellom glass og metall så liten at isen blir liggende i glasset mens den helles.

Hos Barlife finner du forskjellige Boston shakere;

Se det store utvalget av Boston shakere vi tilbyr hos Barlife her.

 

En av de klassiske og ganske enkle er den amerikanske Boston shaker, som kan ha opptil 80 cl. Metalldelen er laget av rustfritt stål og glassdelen er laget av slitesterkt materiale. Det er viktig å ikke bruke et vanlig glass i stedet for glasset som følger med Boston shakeren. Den er maskinert på en spesiell måte som gjør at den kan tåle mye mer, noe vanlig glass ikke kan. Boston shaker koster 169 kr og er veldig god til nybegynnere. 

Boston shaker koster 169 kr og er veldig god til nybegynnere. Du kan også få en Boston shaker i kobber, noe som gir en spesiell effekt når du står og blender drinks. Hvis du vil ha mer brukervennlighet, kan du finne en Boston shaker med oppskrifter og mål på glassdelen, noe som gjør det enklere og mer inspirerende for deg som bartender å blande drinks. 

 

Cobbler: den tredelte risteren 

En annen klassisk shaker er Cobbler shakeren, som de fleste sannsynligvis også har sett.

Se hvilke Cobbler shakere vi har hos Barlife her.

I Motsetning til Boston shakeren som består av bare to deler, har Cobbler shakeren mange fler. Denne typen shaker består av en metallbund, som er beholderen som du skjenker drinken din i. I tillegg har den et lokk som har en innebygd sil i seg. Det er spesielt den innebygde silen som gjør at mange bartendere synes denne shaker er den enkleste å bruke. Da slipper du å bruke en annen sil eller lage hullet mellom glass og metall så. Det er imidlertid et spørsmål om smak, så hva folk foretrekker er veldig forskjellig. 

en flot kobber farvet cobbler shaker

Mange nybegynnere starter med en Cobbler shaker, som noen ganger blir kalt en Manhattan shaker, da den er enklere å bruke.
En verden av forskjellige Cobbler- eller Manhattan-shakers åpner seg når du kommer inn på Barlife, fordi det er noe som det er et stort utvalg av. Både i størrelse, materiale og form er det mange forskjellige shakere, så det er noe for enhver smak. Du finner både en gyllen tredelt shaker i tre deler i stilen 
Yukiwa, samtidig med at kan finne en cocktail-shaker formet som en rakett. Hvis du vil ha en personlig shaker er det også noe du kan finne, samtidig som du finner den mest utbredte type Cobbler-shaker i rustfritt stål i den klassiske designen. Hvis du er mer til det mørke, kan du også finne en svart type som skiller seg litt fra mengden.

 

Når drinken trenger en sil 

Bruker du den tredelte shaker trenger du ikke en sil, men det får man hvis du bruker Boston-shakeren. Det er forskjellige sil og den vanligste er Hawthorne silen, som er den klassiske silen med de små ørene.

La deg inspirere av de mange silene på Barlife her.

Du kan finne mange varianter av denne silen på Barlife, men du kan også finne den litt enklere julep silen, som også kan være bra for noen formål. 

en strainer bruges i samarbejde med en shakerTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna