Cocktail Shaker fra Barlife.no - Kjøp online

Cocktailshaker til baren.

En cocktail shaker kan man ikke unngå å ha i samlingen, når man skal ha en god cocktail. «Shaken, not stirred» er nok det mest ikoniske James Bond sitatet. Spørsmålet man stiller seg er om man overhodet kan merke forskjellen på om man har ristet cocktailen eller ikke. Og JA! Det er en forskjell. Når du ønsker å blande flere ingredienser sammen, så infiltrerer de forskjellige komponentene seg bedre sammen med hverandre, enn hvis man kun har rørt rundt i drinken. Rister du cocktailen med is, vil prosessen gjøre cocktailen enda kaldere enn når man rører rundt i drinken. Smaken på cocktailen vil også være komplett når ingrediensene blir ristet sammen, istedenfor at det blir rørt rundt. Derfor synes vi helt klart at du skal bruke en cocktailshaker når du skal servere gjestene dine med noen gode drinker. Les mer om shakers her

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. Boston Shaker Tin/Tin BARLIFE Edition Barlife3 by Beaumont color Sølv
  Boston Shaker Tin/Tin BARLIFE Edition
  169,00 NOK
 2. 33%
  Boston shaker 600 ml/800 ml i kobber CG-80B by BARLIFE color Kobber
  Boston shaker 600 ml/800 ml i kobber
  Special Price 199,00 NOK Regular Price 299,00 NOK
 3. Amerikansk Bostonshaker 80cl BTBL3558+3532 by Beaumont color Sølv
  Amerikansk Bostonshaker 80cl
  119,00 NOK
 4. 26%
  Gull Shaker deluxe - 750 ml CTSK0006-GP by BF35 color Guld
  Gull Shaker deluxe - 750 ml
  Special Price 139,00 NOK Regular Price 188,75 NOK
 5. Cocktailshaker str. 500 ml. blank sort 2017157 by LISS color Svart
  Cocktailshaker str. 500 ml. blank sort
  119,00 NOK
 6. Gun Metal Boston Shaker 70cl - Genware BSC24GM by Genware color Svart
  Gun Metal Boston Shaker 70cl - Genware
  159,00 NOK
 7. 40%
  Cocktailshaker 750 ml CG-75 by BARLIFE color Sølv
  Cocktailshaker 750 ml
  Special Price 149,00 NOK Regular Price 249,00 NOK
 8. Glas til amerikansk Bostonshaker BTBL3559C by Beaumont color Sølv
  Glas til amerikansk Bostonshaker
  69,00 NOK
 9. Cocktail shaker 590 ml ST20054 by Steel-Function color Sølv
  Cocktail shaker 590 ml
  129,00 NOK
 10. Mini Boston Shaker bunn rustfritt stål BTBL3647 by Beaumont color Sølv
  Mini Boston Shaker bunn rustfritt stål
  59,00 NOK
 11. 28%
  Gunmetal sort Shaker deluxe - 750 ml CTSK0006-GMP by BF25 color Gunmetal
  Gunmetal sort Shaker deluxe - 750 ml
  Special Price 129,00 NOK Regular Price 178,75 NOK
 12. Boston Shaker Bund - Urban bar UB20 by Urban Bar color Sølv
  Boston Shaker Bund - Urban bar
  99,00 NOK
 13. Shaker Glass med oppskrift Final Touch FTA1831 by Final Touc color Svart
  Shaker Glass med oppskrift Final Touch
  269,00 NOK
 14. Kobber Shaker 80cl - Mezclar BTBL3346 by Beaumont color Kobber
  Kobber Shaker 80cl - Mezclar
  329,00 NOK
 15. Cocktailshaker Rustfritt Stål - 3 Delt BTBL3582 by Beaumont color Sølv
  Cocktailshaker Rustfritt Stål - 3 Delt
  119,00 NOK
 16. Boston Shaker bund Sort Vinylcoated BTBL3672 by Beaumont color Svart
  Boston Shaker bund Sort Vinylcoated
  169,00 NOK
Set Ascending Direction
Page

COCKTAILSHAKERENS HISTORIE

Cocktailshakerens opprinnelse kan spores langt tilbake i historien. Det har faktisk blitt funnet spor på at man allerede 7000 år f.Kr brukte teknikken med å ha en lukket beholder til å blande flere ingredienser sammen. Man kan spore det helt tilbake til Mexico og Sør-Amerika, men også til det gamle Egypt, som brukte cocktailshaker prinsippet til å blande krydder inn i gjæret korn, for å gjøre det mer spiselig. 


Rundt midten av 1800-tallet var cocktailshakeren som vi kjenner den i dag, i full bruk rundt omkring i verden. Den ble oppfunnet av en gjestgiver, som brukte to beholdere til å helle drinkene frem og tilbake mellom hverandre, inntil han oppdaget at åpningen på den ene beholderen var litt smalere enn den andre. Han valgte så å sette de 2 beholderne sammen, og nå kunne han riste ingrediensene sammen, og etter ryktene skulle det ha vært litt av et show. 


Designet på shakeren ble fort forbedret og rundt 1880 ble den integrerte silen tilføyet til shakerkonseptet. 


Opp igjennom 1920-tallet ble cocktailshakeren produsert i mange forskjellige former og design, og shakeren ble laget som et symbol på det sofistikerte gode liv. I jazzklubbene ble triksene og drikke ritualene med cocktailshakeren en like stor del av jazzalderen, som det å lære det nyeste dansetrinn. Her kan man si at cocktailkulturen blomstret opp fra 1920-tallet i USA.


Da USA meldte seg inn i 2.verdenskrig i 1941 kom hele cocktailshaker æraen under et stort press. Alle ikke-essensielle måter å bruke metall på skulle bli brukt til krigsbruk og det betydde at firmaene og materialene som før ble brukt til produksjon av cocktailshakere, nå skulle bli brukt til å produsere krigsutstyr. 


I begynnelsen av 1950-tallet fikk cocktailshakeren litt mer popularitet etter at soldatene kom hjem fra krigen og de ble en del av de populære barmiljøet igjen. Dog fikk shakeren konkurranse mot slutten av 1950-tallet av batteridrevne blendere som fornyet hele kulturen av å blande forskjellige ingredienser. 


SÅNN BRUKER DU COCKTAILSHAKEREN DIN PÅ RIKTIG MÅTE

Noen ganger har det seg sånn at mansnakker om et spesielt tema eller et produkt, med en antagelse om at alleselvfølgelig vet hva man snakker om eller hvordan produktet virker. Det skjerogså når vi snakker om cocktailshakeren, og derfor vil vi lage en kjapp guidetil deg som aldri har brukt en shaker.

 

STEP 1: INGREDIENSENE

Det første du skal gjøre er å tilsettealle ingrediensene i selve begeret. Du skal bare følge oppskriften påcocktailen som du ønsker å lage, og så skal resultatet bli perfekt.


STEP 2: SAMLING

Etter at du har puttet de riktigeingrediensene i shaker-begeret, så setter du overdelen sammen med underdelen.Sørg for at de to delene er satt sammen på en solid måte for å unngå at detlekker. Drinken din skal helst bli i shakeren og ikke søle ut.

 

STEP 3: NÅ SKAL DET RISTES!

Nå kommer vi til den ikoniske delen der duskal riste innholdet i shakeren godt sammen. Du skal helst riste litt for myeenn litt for lite. Husk å holde godt fast og sørg for at de to delene sittertett sammen.


STEP 4: ATSKILLELSE 

Etter at du har shaket innholdet godtsammen, så skal du dele toppen og bunnen fra hverandre. Alt ettersom hvilkentype cocktailshaker du bruker så kan det være et skarpt trykk, som gjør dennedelen vanskelig. Men etter at man har prøvd et par ganger så skal det nok blilekende lett.


STEP 5: SERVERING

Nå har du kommet til høydepunktet, nemligserveringen. Husk å skjenke innholdet i noen flotte cocktail glass ogsørg for å pyntedrinken så den både ser fantastisk ut samtidig som at den smaker godt.


DE 3 PRIMÆRE TYPENE AV COCKTAILSHAKERE

 Overordnet så finnes det tre forskjellige typer av shakere, som du kan legge til barutstyret i baren din.

·         Boston shaker

·         Cobblershaker (Manhattan shaker)

·         French shaker

 

For at du skal bli enda mer sikker på hvilken drink shaker du skal velge, vil vi her gi deg en beskrivelse på tre forskjellige typene og egenskapene deres. Når du skal velge en drink shaker så er det ikke likegyldig hvilken hvordan designet er.


BOSTON SHAKER

En Boston Shaker består av 2 deler, der den ene delen er laget av metall, mens den andre er laget av glass.

 

Uansett om den er varm eller kald kan du alltid skille delene lett fra hverandre, fordi glass og metall sammen ikke påvirkes av temperaturforandring. Når du skal skille delene fra hverandre vrir du bare glasset og shakeren. Hvis det fortsatt er vanskelig å få de fra hverandre kan du eventuelt banke metalldelen mot en hard overflate, imens du vrir i delene.

 

En annen fordel med en boston cocktail shakeren er at glasset er gjennomsiktig, og det betyr at du kan se fargen på drinken som du er i gang med å lage. Hvis drinken skal ha en spesiell konsistens er det lettere å vurdere når du er ferdig å riste drinken.

 

Hvis du har lyst til å eksperimentere med flair-bartending kan du sjonglere med shakeren og noen flasker. I bunnen av boston shakeren er det innebygd litt ekstra vekt, sånn at den alltid kommer ned først når shakeren flyr rundt bak bardisken.

 

Dog kan Boston shakeren virke litt stor hvis du ikke har de største hendene, da kan den muligvis være litt vanskelig å håndtere. 

 

FRENCH SHAKER

I den franske shakeren (french shaker) har du en cocktailshaker som minner veldig mye om boston shakeren. Forskjellen er bare at begge delene er laget av metall, og det betyr at noen av fordelen som Boston shakeren har ikke blir oppfylt av French shakeren.

 

Til gjengjeld kan du finne den franske shakeren helt opp til 90 cl, som er veldig smart hvis du skal servere den samme cocktailen til flere personer på en gang.


COBBLER SHAKER

Cobbler shakeren skiller seg fra de to andre shakerene ved at den består av 3 deler. En shaker, et lokk og en sil.

 

Det som er bra med denne typen shaker er at den er enklere å styre, samtidig som at den integrerte sil gjør det mye enklere å helle fra den.

 

Dog har Cobbler shakeren en tendens til å sette seg litt fast i hverandre, fordi alle delene ofte blir laget av aluminium og dermed så reagerer den på samme måte når shakeren blir utsatt for temperaturskifte. Shakeren danner lett et trykk når den blir utsatt for kulde og det kan gjøre det vanskelig å skille de fra hverandre igjen.


HVA SKAL DU VELGE?

Vi har ikke lyst til å sette den ene shakeren i et godt lys fremfor en annen, fordi det er veldig individuelt hva man foretrekker.

 

Boston shakeren er nok den mest utbredte typen av shakere og den kan helt klart anbefales. Men som vi også beskriver så er det fordeler med alle de 3 forskjellige shakerene. Hvis du virkelig vil finne den aller beste bar shakeren, så anbefaler vi at du prøver alle de 3 forskjellige typene.

 

Her hos BarLife finner du et stort utvalg av forskjellige cocktail miksere, som utgjør en essensiell del av listen over ting som du skal ha i baren og som du bare er nødt til å skaffe deg. Enten om det er utstyr til hjemmebaren eller til den profesjonelle baren, så har vi alle typene av shakere til cocktail som du kan ha bruk for. 


FÅ INSPIRASJON TIL COCKTAILER MED ET SAMLET SETT

Er du interessert i å skaffe deg alt utstyret du trenger til å lage en cocktail, så kan vi varmt anbefale deg å se nærmere på et samlet cocktail sett eller barsett, som vi forhandler her hos BarLife. I et samlet shaker sett følger det både med shaker, lokk, centilitermål, isbittang og mye mer. Hvis du kjøper et samlet cocktail shaker sett er du garantert at alle delene matcher med hverandre, og det gjør opplevelsen enda mere ekstravagant når du serverer cocktails til gjestene dine.

 

Boston shaker settet vårt er veldig populært, og det inneholder alt du trenger.

 

Er du mer glad i pompøse gullbelagte drinksett, så vil du finne stor glede i vårt Gull Boston Cocktail shaker sett, som inneholder en gullbelagt Boston drink mikser og det er en perfekt shaker til alkohol, i tillegg inneholder den en gullbelagt coktail sil, en gullbelagt jigger og en gullbelagt barskje.

 

Hvis du ser etter et samlet shakersett, så er du mer enn velkommen til å finne inspirasjon her hos BarLife.COCKTAILSHAKER SPØRSMÅL

Cocktailshakeren er forholdsvis enkel å bruke, men det kan fortsatt dukke opp noen spørsmål. Derfor har vi samlet et par spørsmål som du kanskje sitter og lurer på. Vi har selvfølgelig også kommet med noen tips og triks til når du skal bruke cocktailshakeren din.

 

Hva kan jeg bruke istedenfor en cocktailshaker?

 

Vår første anbefaling er å skaffe seg en cocktailshaker, fordi de er lagd til formålet og shakeren klarer oppgaven til perfeksjon. Hvis du står og skal shake cocktailen din og du har ikke en cocktailshaker til rådighet og du orker ikke å vente på en, så finnes det noen alternativer.

 

Et eksempel på en ting som kan erstatte en shaker er en proteinshaker. Det er ingen tvil om at cocktailshakeren er mer stilfull og ideell til å lage en flott cocktail i.

 

Hvordan rengjør jeg cocktailshakeren min?

 

Alt avhengig av hvilket materiale cocktailshakeren din er laget av, så kan det være litt forskjellige metoder. Felles for dem alle er at cocktailsshakeren ofte er lettere å gjøre ren etter bruk.


Det finnes også varianter som tåler å bli puttet i oppvaskmaskinen, et eksempel på dette er Deluxe Cocktailshaker i rustfritt stål. Husk å les på cocktailshakeren din for å være sikker på at den kan bli puttet i oppvaskmaskinen.

 

BRUK COCKTAILSHAKEREN DIN NÅR DU MUDDLER

 

Selv om den primære funksjonen med en shaker er å shake ingrediensene sammen, så kan du også bruke shakeren din til andre ting. Den er for eksempel ideell til å muddle, ofte så muddler man i et glass, men glassene er ofte ikke solide nok til dette, derfor kan du unngå å ødelegge glassene ved å bruke noen mere robuste cocktailshakere.

 

Med andre ord så finnes det flere gode grunner til hvorfor du skal skaffe deg en cocktailshaker så fort som mulig. Hos BarLife kan du alltid finne inspirasjon, finne tilbud og se et stort utvalg av forskjellige shakere. Du finner masse forskjellig bar utstyr, alt fra målebeger til drinker, helletuter, drink mix sett og mye mer.

 

Riktig god fornøyelse!

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna