Bli klokere på gin

Loading...
Bli klokere på gin

Du trenger ikke å vite alt om en type alkohol for å nyte den tilstrekkelig, men det kan noen ganger være interessant å vite litt om hvor den kommer fra. For eksempel begynner stadig flere å like gin, men mange er overhodet ikke klar over hvor den kommer fra og hvordan den får den litt parfymerte smaken som er så karakteristisk for gin. I tillegg til en beskrivelse av hvor gin kommer fra, kan du også se nedenfor om hvilke drinks du kan drikke med gin. 

- Ta en titt på de mange forskjellige gin-typene hos Barlife - 

Gin kan spores helt tilbake til middelalderen, og der ble den ikke brukt til festlige formål. På den tiden var gin kjent for sine medisinske evner, og det var derfor hovedsakelig at hvis du drakk gin, var det for å kurere sykdommer, lindre smerter eller lignende. Det var spesielt i England gin ble først kjent, og deretter spredte drikken seg over hele Europa, hvoretter gin også har ble kjent i mange andre lander. Hos Barlife har vi mange forskjellige typer gin fra det opprinnelige land, England → se dem her. 

Sapphire London Dry Gin

Gin har også kommet til Afrika over tid, og mange drikker den fordi de tror den kan holde myggen borte. Gin sees ofte i land der malaria og lignende sykdommer er, i et forsøk på å holde det i live. I Sør-Amerika har gin også fått sin inngang. Finn en lekker gin fra Colombia eller Italia og se hvilken gin du liker best. Når man snakker om gin, kan man snakke om et virkelig bredt utvalg av drinker fordi det er mange forskjellige typer gin som ikke nødvendigvis har så mye til felles. Det eneste de alltid har felles, er at de har einer som den primære smaken. Det er også denne smaken som får folk til å tenke på gin, selv om mange tror den kommer fra gran eller lignende. Det er en type gin som smaker veldig mye som einer, og den kalles Hernö Juniper. 

Hvis du tar deg en titt rundt på Barlife, vil du også legge merke til at vi har et bredt utvalg av forskjellige typer gin. Vi har både de som alle kjenner som Bombay Sapphire og Gordon’s, så vel som de litt spesielle som HAVNHanami og Gin Mear. Det er dermed en gin for enhver smak og hver prisklasse. I tillegg til at vi selger gin, kan du også kjøpe et ginsett hvor du kan lage din egen gin med de ingrediensene som kreves. Som å lage din egen mat kan det være en fantastisk opplevelse å lage din egen gin, og du vil uten tvil nyte det enda mer.

 

Lag drinks med gin 

Du kan lage mange forskjellige drinker med gin, men hvis det er én som de fleste vet om, så er det selvfølgelig gin & tonic, som er brukt mye over hele verden. En G&T er alltid et trygt valg hvis du er i tvil i baren. 

Et eksempel på en gin og tonic

 

Klassikeren: G&T 

En gin & tonic består av to deler gin og tre deler tonic vann. Det sies vanligvis at en gin & tonic bare er like god som ingrediensene. Så jo bedre du vil at gin & tonic skal være, jo bedre ingredienser bør du bruke. En gin & tonic er også ideell som velkomstdrink på fester, for det er noe du nesten kan være sikker på at alle liker. Hvis du vil lage noe spesielt ut av denne drinken, kan du tilsette en skive lime eller sitron. Alternativt kan du legge til et par skiver agurk, som både gir en virkelig god smak og får det til å se lekkert ut. 

 

Den enkle: Gin Martini 

En annen deilig drink med gin, som noen til og med betegner som den 'klassiske' er en gin martini. Selv om det ikke har vært så moderne på noen år, fortsetter det å være en klassiker på de fine cocktailbarene, og for mange er dette også en av cocktailer som de alltid bestiller. Hvis du bestiller en gin martini, bør du se nøye etter hvilken gin bartenderen velger, da den skal være den aller beste, og helst fra øverste hylle. 

 

Inntil før middag: Negroni 

Mange mennesker koser seg med en cocktail før middag, og de fleste av dem har en favoritt. Hvis du vil ha ny inspirasjon, kan du vurdere om den lekre negroni kan være en cocktail som du kan begynne å drikke. Den er lekker i sin litt bitre og friske smak, og den er enkel å lage. Drinken inneholder bare tre ingredienser, som er gin, søt vermut og campari. 

 Campari har en bitterhet som får mange til å føle at de må venne seg til smaken, så en negroni er et åpenbart valg for å prøve smaken. Snart vil du sannsynligvis elske andre drinker, som også inneholder Campari, og en helt ny verden vil åpne seg. Selv om alle typer gin inneholder den samme karakteristiske enebærsmaken, kan de godt variere litt. Du kan eksperimentere litt med gin ved å ta deg en titt på Barlife, der vi har et veldig bredt utvalg av forskjellige typer gin, og du vil definitivt finne en som passer for deg! Tonic vann er også noe vi har hvis du vil lage en lekker G&T. 

Brug fever-tree tonic vand med din ginGoogle ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna