LÆR Å NAVIGERE I EN VERDEN AV COCKTAILSHAKERE

Loading...
LÆR Å NAVIGERE I EN VERDEN AV COCKTAILSHAKERE

Selv den mest uerfarne person uten noe viten om shakere og barverdenen, vet at en shaker er noe som bartenderen har bruk for. Alle har stått i en bar og sett på at bartenderen har blandet gode drinker sammen med en shaker. Hvis en bartender er god til å blande sammen drinker vil han eller hun få det til å se lekende lett ut. Det er ikke sikkert at man som kunde tenker over at det faktisk er mange tanker bak hvilken shaker, som bartenderen bruker.

Det finnes mange forskjellige shakere, alle har forskjellige fordeler og forskjellige bartendere har sin egen favoritt. Her kan du få en guide til hvordan du skal navigere i en verden med mye forskjellig barutstyr. Hvis du vil lære å blande eller bare hvilke tanker som går igjennom bartenderens hode når vedkommende blander en drink.

 

en manhattan cocktail shaker

BOSTON SHAKEREN ER EN KLASSIKER

Det er ingen skam å si at hvis det er en shaker som er veldig populær, så er det den typen som heter «Boston». Den har i mange år vært den mest utbredte. Boston shakeren har en historie, som kan spores helt tilbake til 1800-tallet, så den har noen år bak seg.
 

Den helt klassiske Boston shakeren består av to deler; den øverste delen er laget av metall og originalt er den nederste delen laget av glass, men man kan også finne eksempler på at den nederste delen kan være laget av metall. Man blander en drink i glasset med de ingrediensene man ønsker, samt isbiter og hva man ellers har lyst til å ha i. Deretter plasserer man den øverste metalldelen på glasset også rister man den i cirka et minutt sånn at ingrediensene blir blandet, og væsken blir avkjølt av isbitene.

Så skal man filtrere isen fra når man heller drinken i et glass. Dette kan man blant annet gjøre ved hjelp av forskjellige strainere.Hvis man er en erfaren bartender kan man også sørge for å lage åpningen mellom glasset og metallet så lite at isen blir i glasset imens man heller. Her skal man ha styr på drinken sin, fordi det krever mye konsentrasjon og erfaring.
 

Hos Barlife finner du forskjellige Boston shakere;

 
Se det store utvalget av Boston shakere som vi tilbyr hos Barlife her.
 
 
En av de klassiske og helt enkle er den amerikanske Boston shaker, den kan inneholde opp til 80 cl. Metalldelen er lagd av rustfritt stål og glassdelen er laget av et holdbart materiale. Det er viktig at man ikke bruker et alminnelig glass istedenfor det glasset som følger med Boston shakeren. Dette glasset er bearbeidet på en spesiell måte som gjør at det tåler litt mer, noe som et alminnelig glass ikke gjør.
 
Den amerikanske Boston shakeren koster 169kr, og den er veldig fin å starte med fordi den klarer det den skal og du også lage noen kule triks med den. Du kan også få en Boston shaker i kobber, det gir en spesiell effekt når du står og mikser. Ønsker du mere brukervennlighet kan du finne en Boston shaker med oppskrifter og mål på glassdelen. Det gjør det lettere og man får mer inspirasjon til å mikse drinker som bartender.
 

COBBLER: DEN TREDELTE SHAKEREN

En annen klassisk shaker er Cobbler shakeren, den har nok de fleste sett
 
Se hvilke cobbler shakere vi har hos Barlife her.
 

Boston shakeren består bare av to deler, mens Cobbler shakeren har litt mer. Denne shakeren består av en metallbunn, som er selve beholderen der man heller sin drink. Utover det har den et lokk, som har en innebygd strainer i seg. Det er spesielt den innebygde straineren som gjør at mange bartendere synes at denne er den letteste å bruke. Da behøver man ikke å bruke en annen strainer eller lage hullet mellom glasset og metallet så lite. Det er en smak og behag sak, så det er veldig forskjellig hva folk foretrekker. Bortsett fra bunn og lokk, består Cobbleren også av et lite lokk som mange bruker til å holde det tett når man mikser drinken, men man bruker det også til å måle alkohol.

en flot kobber farvet cobbler shaker

Mange nybegynnere starter med en Cobbler shaker, som også blir kalt en Manhattan shaker, fordi den er lettere å bruke. De mere erfarne vil ofte gå etter en Boston shaker, fordi man får en følelse av at man er tettere på cocktailen sin. Når man går inn på Barlife åpner det seg en verden av forskjellige Cobbler eller Manhattan shakere, fordi her har vi et stort utvalg. Det finnes mange forskjellige shakere i både form, størrelse og materiale, og det er noe til enhver smak. Du finner både en gylden tredelt shaker i stilen Yukiwa,samtidig som du kan finne en cocktail shaker som er formet som en rakett. Ønsker du en shaker med et personlig design er det også noe du kan finne, samtidig som du kan finne den mest utbredte formen for Cobbler shakeren i rustfritt stål i et helt klassisk design. Hvis du liker mørke ting bedre kan du også finne en svart type, som skiller seg litt ut fra mengden.

 

NÅR DRINKEN HAR BEHOV FOR EN STRAINER

Hvis man bruker den tredelte shakeren trenger man ikke en strainer, men det får man bruk for hvis man bruker Boston shakeren. Det finnes mange forskjellige strainere, og den mest utbredte er Hawthorne straineren, det er den klassiske straineren med små ører.
 
Bli inspirert av alle de forskjellige strainerne hos Barlife her.
 
Du kan finne mange varianter av denne straineren hos Barlife, samtidig som du kan finne den litt mer enkle julep straineren, som også er fin til noen formål der man bruker straineren sammen med en shaker.

en strainer bruges i samarbejde med en shaker

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna