KJENN DINE COCKTAILGLASS – 5 FORSKJELLIGE SLAGS TIL HJEMMEBAREN

Loading...
KJENN DINE COCKTAILGLASS – 5 FORSKJELLIGE SLAGS TIL HJEMMEBAREN

Hvis du er i den privilegerte situasjon og er den heldige som har en hjemmebar, men kanskje mangler du litt inspirasjon til hvilke cocktailglass du bør ha i den? Du er i så fall kommet til det riktige stedet. I dette innlegget vil vi gå igjennom 5 av de mest karismatiske cocktailsglassene, som du kan overveie å skaffe til hjemmebaren din.

 

Ballonglasset til din Gin & Tonic

Vi kan si at det siste tiåret har vært i Gin & Tonicens stjernetegn. Denne flotte drinken har i lang tid vært mange menneskers favoritt og vi er selvfølgelig på Gin & Tonic-laget.

Hvis man har et Gin Glass til gin-drinken har du mulighet for å løfte drinken til nye høyder. I samme stil som vinglasset har det tradisjonelle ginglasset også blitt sammensatt av en stilk og en skål. De fleste ginglass har en romslighet som er en del større en vinglasset, og det gjør at drinken i glasset har mulighet for å oksygenere.

Oksygeneringen frigir noen veldig verdifulle aromaer og som kommer deg til gode når du lukter og smaker på Gin & Tonicen din. Glassene er veldig flotte å se på og det i seg selv bør være et argument for å skaffe seg et par glass til baren hjemme.

 

Martiniglasset til din Dry Martini

Nå går vi fra det store og fyldige ginglasset og over til det lette og elegante Martiniglasset. Dette trekantformede cocktailsglasset er spesielt kjent fra mange filmer og man kan se de på amerikanske cocktailbarer hvor rike baroner og baronesser sitter og boltrer seg.

Naturligvis kan du bruke glasset til å servere en Dry Martini, glasset er jo nesten skapt for dette, men du kan også bruket glasset til å servere andre sterke cocktails.

Vi elsker Martiniglasset fordi det uttrykker stil og på mange måter forbindes det med et tradisjonelt cocktailsglass.

Det er også naturligvis et glass som bidrar med den helt riktige barstemningen hjemme i baren din.

 

 

Moscow Mule Koppen    

En av de litt mer spesielle cocktailglassene som vi kan komme i tanke om, er denne russiske kobberkoppen, som også blir kalt for en Moscow Mule Kopp. Hvis vi skal være helt ærlig, er vi ikke helt sikre på om koppen egentlig er russisk. Drinken er heller ikke fra Moskva, den har oppstått ved en tilfeldighet på en bar i USA.

Hvordan skulle man ha satt sammen tre komponenter som vodka, gingerbeer og en kobberkopp hvis ikke skjebnen hadde noe med det å gjøre.

Historien sier at tre konkurstruede forretningsmenn gjorde et desperat forsøk på å redde forretningene sine, de slo seg sammen og skapte denne forfriskende drinken.

Denne historie kan du alltids få høre en annen gang. Moscow Mule koppen er i hvert fall et annerledes og veldig festlig cocktailglass, som du kan skaffe til hjemmebaren din.

 

Margaritaglasset  

 

Akkurat som Martiniglasset hører Margaritaglasset til kategorien av cocktailglass som forbindes med et klassisk drinkglass.

Kanskje ser du noen av de samme trekkene som du også finner hos Coupeglasset, som brukes til å servere champagne og mousserende vin.

Margaritaglasset ble bestilt hjem som et champagneglass, men på grunn av den merkverdige formen på glasset kunne ikke restauranteieren bruke de til dette. I stedet for å sende glasset i retur, kom han inn på tanken om å heve prisen på margaritadrinken hvis den ble servert i et annet glass. Resten er historie og nå er glasset kjent verden over som et Margaritaglass.

Når du vil servere gjestene dine med denne mexicanske drinken er det bare litt kulere å gjøre det i de originale glassene.

 

De eksotiske Tiki Glass  

   

Vi vil runde av på den litt mer utradisjonelle måte, Tiki Glass er ikke så vanlig å ha hjemme i baren, det er noen veldig festlige glass og man kan ikke annet enn å komme i godt humør når man står med glasset i hånden.

I prinsippet er det ikke noen spesielle cocktails som er knyttet til glasset, men med dette eksotiske utseende vil vi anbefale å servere noen eksotiske cocktails.

Med et Tiki Glass i hjemmebaren er man sikret god stemning og det passer perfekt, fordi det er den utstrålingen man vil skal komme fra baren.

Derfor er disse glassene på listen over cocktailglass som vi anbefaler at du skaffer deg.

 

Vi håper at du har fått litt inspirasjon fra dette blogginnlegget og at du har fått lyst til å skaffe deg noen nye cocktailglass til hjemmet, da er du helt klar til å ønske gjestene dine velkommen til en festlig kveld.

God fornøyelse

 

   Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna