FÅ FULLSTENDIG STYR PÅ COCKTAILEN DIN

Loading...
FÅ FULLSTENDIG STYR PÅ COCKTAILEN DIN

Før en cocktail kan leve opp til det fulle potensiale sitt er det flere ting som du skal ha fullstendig styr på. En cocktail består ikke kun av en sammensetning av forskjellige ingredienser, det kan se ut som et kunstverk og mange av sansene dine blir stimulert.

Cocktailen skal altså smake godt, samtidig som den skal være flott å se på. Du skal gjerne oppnå en følelse av lykke når du får servert en cocktail som er laget perfekt.

I dette innlegget vil vi gå igjennom de viktigste elementene som en cocktail minimum skal inneholde, alt fra cocktailtilbehør til flotte cocktailglass. Hvis du er interessert i å finne litt inspirasjon bør du lese med her.

 

Det riktige cocktailglasset

Når du skal servere cocktail bør det alltid være i et cocktailglas. Et cocktailglass er ikke bare et cocktailglass, det finnes utrolig mange variasjoner, alt ettersom hva slags type drink du vil lage.

Der er blant annet glas som er dedikert til gincocktails, som mange Gin & Tonic entusiaster elsker å bruke. Disse glassene vil ofte være like store som et bourgogneglass eller enda større. I noen sammenhenger blir de omtalt som ballongglass på grunn av skålen har en stor romslighet.

Under den store parasoll av cocktailglass kan du også Martiniglas, Margaritaglass og mange andre festlige glass.

Poenget er at fargerike cocktails fortjener å bli vist frem i flotte og festlige glass. På denne måten får du skapt en god helhetsopplevelse rundt det å lage og servere elegante drinks og cocktails.

Du kan finne mere inspirasjon til cocktailglass lige her.

 

 

Når du skal lage selve cocktailen

Det er selvfølgelig viktig at ingrediensene som du skal lage drinken av er av høy kvalitet. Det gjelder både for brennevinen, som du velger å bruke og drikkevarer som du skal blande den opp med.

Bortsett fra ingrediensene er det viktig at du har det helt rigtige værktøj.Det er mange cocktails som er litt komplisert å lage, så da spiller barutstyret en viktig rolle hvis du skal ha den helt fulle smaksopplevelsen.

Cocktailshakeren er selvfølgelig uunngåelig. Den skal du bare ha. Det kan være vanskelig å finne ut av hvilken shaker du skal velge. Inne på shakerside vår kan du lese mye mer om forskjellige typer og hva som er forskjellen på de forskjellige modellene.

Utenom bartenderens kanskje viktigste redskap, er det også mange andre redskaper som kan være brukbare i baren, men det avhenger selvfølgelig av nivået ditt og hvor kompliserte cocktails du har lyst til å lage.

En god måte å starte på er å skaffe seg et komplett barsett som inneholder alle de nødvendige tingene som du har bruk for. Da har du sikret deg et solid grunnlag for å lage mange deilige cocktails. Med tiden som du får mer og mer styr på tingene kan du alltids oppgradere utstyret ditt.

 

Tilbehøret – Prikken over i-en

Vi mangler fortsatt det siste elementet før du er helt klar til å bli en bartender. Det er en ting å lage gode cocktails og servere dem i flotte glass, men før den blir helt klar til servering skal den dekoreres.

Her har du mer eller mindre frie tøyler og du kan finne mange forskjellige sugerør, drinkspynt og kule features som du kan bruke til å dekorere drinken din med.

Det er også i denne prosessen du har mulighet til å være ekstra kreativ med isbitene. Du kan få mange forskjellige former som gir isbitene et personlig preg og det smitter over på resten av cocktailen.

I prinsippet er tilbehøret med på å skape et godt førsteinntrykk, dekorasjonen gjør at drinken blir flott å se på og folk får lyst til å drikke den. Derfor er det viktig at man ikke undervurderer denne delen.

 

Når du vil lage en delikat drink eller cocktail er det altså flere elementer som du skal ha kontroll på for å oppnå det fulle potensiale. Ved å legge litt kjærlighet i alle fasene så er vi sikre på at du vil imponere venner og familie med evnene dine som bartender.

Hvis du mangler litt inspirasjon er du alltid velkommen til å besøke oss her hos BarLife.dk

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna