SÅNN DRIKKER DU SNAPS MED STIL

Loading...
SÅNN DRIKKER DU SNAPS MED STIL

Snaps er en fast følgesvenn til tradisjonelle arrangementer som julebord, påskelunsj og andre festligheter.

Dessverre får ikke snaps den respekt som den fortjener, og det kommer til uttrykk på måten den blir servert på og måten den drikkes.

Vi vil derfor i dette blogginnlegget gi deg litt inspirasjon til hvordan du kan gjøre snaps-opplevelsen bedre.

Snaps skal nytes, ikke slukes, og det er mange punkter som skal være oppfylt før det kan la seg gjøre.

Nedenfor vil vi gjennomgå noen av de mest vesentlige kriteriene som skal være på plass for å få mest mulig ut av den tradisjonelle brennevinen.

 

VELG DET RIKTIGE SNAPSGLASSET

Først og fremst skal du tenke på hvordan du presenterer snapsen. Dessverre blir snaps ofte servert i plastikk shot-glass, og det blir ikke akkurat forbundet med nytelse. Mange mennesker har nesten helt alene en traumatisk opplevelse til snaps og det er veldig dumt.

Sørg alltid for å servere snapsen i noen flotte snapseglas, da blir den presentert på en mye mer estetisk måte. Et pent visuelt uttrykk vil lokke mange til å smake på innholdet i glasset og det er en viktig faktor i forhold til å skape en god opplevelse. 

Alle har hver sin smak og derfor er preferansene også veldig forskjellig når det handler om å velge noen flotte snapsglass. Noen foretrekker at glasset er på en stilk, mens andre foretrekker at det er uten.

Vi vil derfor vise frem to forskjellige snapsglass, da kan du få et godt inntrykk av hvordan et godt glass kan se ut.

 

Libbey Akevitt

Dette glasset fra Libbey har et veldig klassisk utseende slik som et snapsglass har, den har både fot og stilk. Glasset er en direkte forlengelse av stilken, og det fortsetter i en lik linje som skaper noen flotte linjer. Glasset kan romme opp til 5 cl, så det er god plass til at snapsen kan utvikle seg, som bare gjør smaksopplevelsen blir enda bedre.

Her kan du kjøpe 6 Libbey Akevittglass for 149,-

 

Libbey Snapseglass

Vi skifter stilken og foten ut for en stund og gjør plass til dette flotte snapsglasset, som også er produsert av Libbey.

Som du sikkert legger merke til har dette snapsglasset et pent dekorativt mønster som skaper en helt annen form for eksklusivitet og det gjør selve snapsopplevelsen ekstra god.

Når man serverer snaps i dette glasset blir den presentert på en helt annen måte enn hva man vanligvis forventer. Det setter rammene for nytelse.

Her kan du kjøpe glasset for 18,-

 

 

Server snapsen ved den riktige temperaturen

Når det handler om temperaturen som snaps skal serveres ved, finnes det mange delte meninger. Noen mener at den skal serveres når den er dypfrossen. Hvis du for eksempel drikker en snaps som ikke har veldig dominerende smakskarakterer kan man godt gjøre det, men i utgangspunktet mister du en del av snapsens karakter hvis den er alt for kald når den blir servert.

Nyter du en god snaps vil den nesten alltid bli servert ved stuetemperatur. Her får du alle smaksnyansene med og du får virkelig lov til å smake på hva snapsen har å by på.

Du kan også drikke snapsen til maten. Det er ikke et tilfelle at sild og snaps ofte går hånd i hånd. Snaps utvikler seg også etter hva slags andre smaksinntrykk du har i munnen. Dermed kan du få noen spennende smaksinntrykk når du eksperimenterer med sammensetningen av mat og snaps.

 

NYT SNAPSEN NÅR DU DRIKKER DEN

Det er ingen skam på å bruke litt tid på snapsen. Du shugger heller ikke et godt glass med whiskey eller en god rom. Snaps skal nytes og du bør gi den lov til å utvikle smaksnyansene i munnen. Gi deg selv tid og beveg den rundt på tungen, da oppdager du alle inntrykkene.

Det er derfor en skam at mange som drikker en snaps, bare skal styrte den ned, da blir det bare en dårlig opplevelse.

 

FINN DEN PERFEKTE SNAPSEN TIL DEG

Det viktigste av alt er at du skal finne den snapsen som du liker best. Markedet bugner av gode flasker som venter på at du skal smake på dem.

Du kan alltid starte med den såkalte ”Røde Aalborg” den er også kjent som Taffel Akevitt, denne er god til å starte med og den er elsket av mange.

 

Her hos oss finner du et stort utvalg av snaps, det er veldig mange smaksretninger så du kan alltid finne inspirasjon her når du skal finne den neste flasken din.

Vi håper at du har blitt litt mere klar til å drikke snaps med stil etter å ha lest dette innlegget.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna