BLI KLOKERE PÅ GIN OG BRUKEN AV DEN

Loading...
BLI KLOKERE PÅ GIN OG BRUKEN AV DEN

Man trenger ikke å vite alt om en bestemt type alkohol for å kunne nyte den fullt ut, men det kan være fint å vite litt om hvor den stammer fra. Det er flere og flere som har begynt å nyte gin, men det er mange som ikke er klar over hvor den kommer fra, og hvordan den får den lett parfymerte smaken som karakteriserer ginen. Bortsett fra å få en beskrivelse av hvor ginen stammer fra, kan du under her se hvilke drinker som du kan drikke med gin.

- Sjekk de forskjellige gin typene ut hos BarLife -

Man kan finne spor etter Gin helt tilbake til middelalderen, men da brukte man den ikke til en festlig sammenheng. Da var gin kjent for sine medisinske evner, og det ble primært drukket hvis man skulle kurere sykdom, lindre smerte eller lignede. Gin ble først kjent i England og etter det spredte den seg utover hele Europa, og deretter til resten av verden. Hos Barlife har vi mange forskjellige typer gin, som opprinnelig kommer fra England. → Du kan se de her.      

Sapphire London Dry Gin  

Gin har også kommet til Afrika, der er det mange som drikker det fordi de tror at det holder myggen unna. Man finner ofte gin i land der malaria og lignende sykdommer opptrer i et forsøk på å holde det fra livet. Ginen har også gjort sin entre i Sør-Amerika. Du kan finne en god gin fra Colombia eller Italia, også kan du se hvilke lands gin du liker best. Når man snakker om gin kan man snakke om et veldig bredt spekter av drikke for det finnes veldig mange forskjellige typer gin, og de har ikke nødvendigvis så mye til felles. Det eneste som de har til felles er at de har enebær som den primære smakskomponenten. Det er også denne smaken som får folk til å tenke på gin, selv om mange tror at den stammer fra gran eller lignende. Det er spesielt en type gin som smaker av mye enebær, og den heter Hernö Juniper

Hvis man ser rundt inne på Barlife sin hjemmeside kan man legge merke til at vi har et bredt utvalg av forskjellige typer gin. Vi har de som alle kjenner til som Bombay Sapphire og Gordon’s, også har vi de litt mer spesielle som HAVNHanami og Gin Mare. Det er altså en gin for enhver smak og til enhver prisklasse. Vi selger også ginsett, ikke kun gin, du kan lage din egen gin med de ingrediensene som kreves. Akkurat som at å lage sin egen mat gir en god opplevelse, så gir det en god opplevelse å lage sin egen gin. Man vil nyte det enda mere.

 

LAG DRINKER MED GIN

Du kan lage veldig mange forskjellige drinker med gin, men hvis det er en som folk kjenner til så er det gin & tonic, den er utbredt over hele verden. En G&T er alltid en sikker vinner i baren.

Et eksempel på en gin og tonic

 Klassikeren: G&T

En gin & tonic består av to deler gin og tre deler tonic vann. Normalt sier man at en gin & tonic kun er så god som ingrediensene er. Desto bedre man vil ha gin & tonicen, desto bedre skal ingrediensene være. En gin & tonic er også en ideell velkomstdrink til fester, det kan du nesten være sikker på at alle kommer til å like. Hvis man ønsker å gjøre noe spesielt ut av drinken kan man føye til en skive med lime eller sitron. Alternativt kan man føye til et par skiver med agurk, det gir både en god smak og det ser veldig godt ut.

 

Den enkle: Gin Martini

En annen god drink med gin, og noen vil kanskje karakterisere den som «klassikeren», det er en gin martini. Selv om den ikke har vært så populær i løpet av noen år, blir den fortsatt sett på som en klassiker inne på de fine cocktailbarene. Dette er også en av cocktailene som mange bestiller. Hvis du bestiller en gin martini bør du se godt etter hvilken gin bartenderen velger å bruke, det burde være den aller beste og helst den fra den øverste hyllen.

 

FØR MIDDAGEN: NEGRONI

Det er mange som nyter en cocktail før middagen, og de fleste har ofte en favoritt. Hvis du ønsker litt ny inspirasjon kan du overveie om den deilige negroni kunne vært en cocktail for deg. Den har en lett og bitter frisk smak, og den er veldig enkel å lage. Drinken inneholder kun tre ingredienser, det er gin, søt vermouth og campari. 

Campari har en bitterhet som gjør at mange føler at man skal venne seg til smaken, derfor er negroni et godt valg for å teste ut smaken. Du vil helt sikker snart elske andre drinker som inneholder Campari, og da åpner det seg en helt ny verden. Selv om alle typer gin inneholder den karakteristiske smaken av enebær, er det fint å variere litt. Du kan eksperimentere litt med forskjellige typer gin og se litt inne på Barlife sin hjemmeside, vi har et stort utvalg av forskjellige typer gin. Du vil helst sikkert finne noe som passer for deg! Vi har også tonicvand hvis du har lyst til å lage en god G&T.

Brug fever-tree tonic vand med din gin Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna