ALT DU SKAL VITE OM SILER

Loading...
ALT DU SKAL VITE OM SILER

Du vil kanskje lage noen cocktails, og når du kommer i gang kan du fort merke at du er nødt til å finne deg noen forskjellige barredskaper. En strainer er en slags sil, som du kan bruke til å helle innholdet fra shakeren din eller mikseglasset over i det glasset som du serverer drinken i. Bortsett fra straineren er det også andre ting som du skal ha i baren. Du kommer ikke utenom en shaker og her er det mange forskjellige du kan velge mellom. Det fører til at du kan velge akkurat den som passer deg best. En jigger er også en god ting å ha, du vil også finne ut av at det er veldig praktisk å ha en muddler, som får all smaken og saften ut av ingrediensene.

 

DEN ENKLE: JULEP SILEN

En av de type strainere som du kan få er julep silen. Det er den mest klassiske av de forskjellige strainerne. Rundt 1800-tallet startet man å bruke is i cocktails, og det var også her man begynte å bruke julep silen. Man brukte den for å få kulden fra isen i drikken uten at man fikk de store isbitene med i hele drinken. Straineren ble brukt som en slags sil, isbitene ble i shakeren eller mikseglasset, mens den kalde væsken ble helt ned i serveringsglasset. Det er fortsatt det man bruker en strainer til den dag i dag.

Noen sammenligner formen på julep silen med et stort og flatt fingerbøl. Mange mennesker bruker tommelfingerregelen som sier at hvis man har en drink som har blitt rørt rundt i, så skal man ha en julep sil. Det er en enkel sil som fjerner isen som du ikke vil ha i drinken.


En flot julep strainer i kobber

DEN LITT MER AVANSERTE: HAWTHORNE SILEN

En annen type sil som du finner er Hawthorne silen,og det er veldig mange som bruker denne. Den er faktisk så utbredt at mange mennesker helt automatisk tror at det er denne type man forbinder med en strainer. Hvis man skal beskrive utseende kan man si at det er en flat skive, som er rammet inn av spiralformet metall. Denne beskrivelsen gjelder den helt enkle Hawthorne silen, men det finnes også noen som er mye mer avansert og som ikke har en rund skive. Det finnes noen strainere som har en avlang skive eller en helt annen form.

Formålet med en Hawthorne sil er at den holder is og andre uønskede ting borte fra drinken. Generelt sier man, at hvis man har shaket en cocktail, så er det med en Hawthorne sil. Det som er smart med denne silen er metallspiralen som sitter langs kanten. Den kan sørge for at de små delene som eggehvite, fruktkjøtt og mynteblader holder seg unna drinken. Hvis man for eksempel skal lage en drink i et martiniglass ønsker man kun den deilige, kjølige og smakfulle væsken. Man skal ikke være nødt til å sitte å tygge på mynteblader og ha is som konstant går mot tennene. Hvis man har mange forskjellige ingredienser i drinken, spesielt krydderurter, er det ingen tvil om at man trenger en Hawthrone sil til drinken. Det er også mest sannsynlig denne typen du har sett bartenderen stå med i baren.

En flot hawthorne strainer

DEN MEST ANVENDELIGE OG UTBREDTE: SILEN 

Når du har lagd en drink er det stor sannsynlighet for at du har brukt forskjellige krydderurter, is og andre ting, som er med på å gi en fantastisk smak. Alle disse elementene vil du mest sannsynlig ikke ha med i den endelige drinken. Det er ofte en irritasjon for gjesten som skal sitte og drikke drinken, derfor bruker du en strainer som filtrerer de uønskede elementene vekk. En av de type strainere som du kan finne er en ganske alminnelig sil. Med denne kan du være sikker på at de uønskede elementene blir silt vekk. Det som er bra med denne silen er at den man brukes til mange andre ting. I kjøkkenet kan du også bruke en liten sil når du skal lage mat eller lignende.

Almindelig siGoogle ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna