5 GODE DRINKS DU KAN LAGE MED MODO SIRUP


Vi vil gjerne fortelle deg om denne finske virksomheten Sweet´n Syrup Finland Oy, de står bak de populære Modo sirupene.
Modo sirup er et helt rent produkt som er fullstendig fri for kunstige fargestoffer, og den har en utrolig sterk smak, som passer godt i en cocktail.
Sirup blir gradvis en del av mange drinks og vi vil gi deg litt inspirasjon til hvordan du kan kombinere forskjellige siruper og lage noen deilige drinks.
Â
Gin Hass
Vi vil begynne med den klassiske mangosirupen, den kjenner du nok litt til fra før. Det er nemlig mangosirup som blir tilsatt i ginklassikeren Gin Hass.
En veldig kul detalj om Gin Hass er at skaperen Kim Hass brukte Modo Mangosirup til den originale oppskriften. Du vil altså få en ganske autentisk smaksopplevelse når du bruker den finske sirupen i drinken din.
Oppskriften er som følger:
- 4 cl gin
- 2 cl Modo Mangosirup
- 1 lime
- 10 cl sitronbrus
- Frisk mynte
- Istbiter
Start med å dele limen i to. Den ene halvdelen skjærer du i tynne skiver og fra den andre halvdelen presser du saften ned i et glass. Deretter kan du putte gin og sirup i glasset, så blander du ingrediensene godt sammen.
Til slutt putter du isbiter i glasset og topper med sitronbrusen. For å sette prikken over i-en kan du pynte glasset med limeskivene og mynte.
Kung Fu Drink
Den neste sirupen som vi skal presentere er den flotte lakrissirupen.
Finnene er verdensberømt for deres fantastiske kvalitetslakris og det kan man også merke med denne sirupen. Fargen i seg selv er veldig unik og den er med på å gi farge til drinken. Søtheten i drinken kommer godt frem og det er det også mange som elsker når man spiser lakris.
Denne drinken som vi vil vise frem her er utrolig enkel å lage.
Alt du trenger er:
- 4 cl gin
- 10 cl cola
- Det som tilsvarer en barske lakrissirup
- Isbiter
Først skal du helle ginen i et glass med isbiter. Deretter fyller du opp med cola og tilsetter til slutt lakrissirup.
Det er en utrolig flott drink som man kun bruker 1 minutt på å lage.
Â
Københavnerstang
Er ikke dette en is? Jo, det har du helt rett i, men med litt magi og en vaniljesirup, har du plutselig en delikat københavnerstang-drink.
Sånn gjør du:
- 4 cl gin
- 1 cl vaniljesirup
- 10 cl ananasbrus
- Isbiter
Ha gin og sirup i et glass med isbiter og fyll opp med ananasbrus. Voila! Nå har du en frisk drink med smak av københavnerstang.
Â
Loa Loa
Nå vil vi i gang med de eksotiske fruktene på en øde øy i det karibiske hav. Forestill deg at du sitter med føttene langt nede i den hvite sanden og ser utover havet. I hånden din har du en søt og frisk Loa Loa drink, og det er denne drinken vi vil fortelle deg om nå.
Vi skal finne frem kokossirupen og cocktailshaker.
Dette er oppskriften:
- 5 cl rom
- 4 cl kokossirup
- 8 cl ananasjuice
- Isbiter
Ha alle ingrediensene i shakeren din og rist de godt sammen. Held innholdet i et flott cocktailglas med isbiter, og du kan eventuelt pynte med en ananasskive.
Â
Rød Gin & Tonic med jordbær
Har du noen gang hørt om rød Gin & Tonic? Hvis ikke vil vi presentere deg for den nå. Du skal bare finne frem jordbærsirupen fra skapet også er du klar til å følge med videre.
Den røde Gin & Tonic minner mye om den klassiske varianten, det er kun tilsatt en liten tvist.
Alt du trenger er:
- 4 cl gin
- 2 cl jordbærsirup
- 10 cl tonic
- mynte til pynt
- Isbiter
Det første du skal gjøre er å finne det fineste glasset du har (også gjerne et vinglass) og fylle det med isbiter. Deretter tilsetter du gin & sirup. Til slutt har du i tonicvann og tar litt mynte på toppen, også er den klar til servering.
Dette var anbefalingene våres på hvordan du kan bruke sirup til å lage forskjellige drinks. Vi håper du har lyst til å eksperimentere med noen av oppskriftene vi har fortalt deg om, eller at du har lyst til å bruke sirupene til å lage din helt egen drink.
God fornøyelse!
About the Author

Barlife Bartender er skabt af Barlife.dk for at give et indblik i hvordan vores barudstyr skal bruges, hvilke værktøjer man ikke kan leve uden, samt hvilke opskrifter der er absolut nødvendige at prøve.Â
Related Posts
Lær å navigere i verdenen til cocktailshakere
Bli klokere på gin
Finn riktig drikkeutstyr til dine behov
Cocktaildekorasjoner gjør en forskjell
Sugerøret er en viktig del av en drink
Categories
Topics
- Cocktail shaker
- Drinks
- Isterningbakke
- Jigger
- Blender
- Plates
- Stentøj
- Keramik
- Stentøjstallerkner
- Barsæt
- Bartenderudstyr
- Barredskaber
- Bartender
- Glas
- Krystalglas
- Champagneglas
- Sugerør
- Cocktailtilbehør
- Gaver
- Champagnekøler
- Barværktøj
- Drukspil
- Stentøy
- Bar sett
- Bartenderutstyr
- Glass
- Drinker
- Cocktailer
- Kaffe
- Kaffemaskine
- Kaffebønner
- Champagnesabel
- Champagne
- Vinkøler
- Proptrækker
- Grill
- Pizza
- Knive
- Knive
- Vodka
- ølglas
- Vinglas
- Luigi Bormioli
- Gin glas
- Rom
- ølkrus
- Gin
- Portvin
- Portvinsglas
- Rødvinsglas
- Hvidvinsglas
- Vandglas
- Krystal vandglas
- Snapseglas
- Snaps
- Tonic vand
- Barudstyr
- Vinkøleskabe
- Brandy
- Cognac
- Tequila
- Zalto Glas
- Romglas
- Margaritaglas
- Martiniglas
- Gin Mare
- Gin Mare Gläser
- Vinholder
- Glitter Fisk
- Shots
- Bitter
- Gammel Dansk
- Nordsø Bitter
- Juicepressere
- Saftpressere
- Slowjuicer
- Saftcentrifuge
- Steakknive
- Plastglas
- Bionedbrydelige glas
- Isterningmaskiner
- Whiskey
- Whiskey Glas
- Ølskum
- Kokos
- Likør
- Blandingsspiritus
- Cocktailglas
- Sirup
- Ginger beer
Tags