BARLIFES GUIDE TIL BRANDY

Loading...
BARLIFES GUIDE TIL BRANDY

Vi elsker brandy,her hos oss i BarLife, selv om det ikke er denne typen brennevin, som er mest populær, vil vi allikevel si litt om hvorfor det er verdt å bruke tiden på dette.

I dette innlegget vil vi gi deg en kort introduksjon til hva brandy er og hvordan produksjonsprosessen foregår. I tillegg vil vi gi deg fem gode tips til hvordan du kan starte hvis du er interessert i å dykke litt dypere ned i brandyens spennende univers.

 

Hva er brandy?

Kjært barn har mange navn, men brandy er egentlig et synonym for brennevin. Du vil derfor finne fort ut av at brandy finnes i mange former og fasonger. Vi pleier å si at der det blir produsert vin, blir det også produsert brandy.

Du har mulighet til å oppdage hele verden, nå når du skal gå på ditt spennende brandyeventyr.

Selve produksjonsprosessen er delt opp i fire stadier: Fermentering, destillering, lagring og blanding. Disse fire trinnene avgjør kvaliteten på brandyen som til slutt blir tappet på flaske og som kommer hjem til ditt barskap.

Du har mest sannsynlig vært borti cognac, før, det er en spesiell brennevin som blir produsert i Frankrike. Reglene for når en brandy må regnes som en Cognac er veldig strenge, og det er en hel fortelling i seg selv.

 

5 ANBEFALINGER TIL EN GOD FLASKE BRANDY  

Her hos oss finner du et stort sortiment av brandy, og det kan kanskje virke litt overveldende i forhold til å vite hvor man skal begynne.

For å hjelpe deg med denne problemstillingen, har vi gått rundt i lageret vårt for å finne de beste og mest nybegynner vennlige flaskene frem.

Vi vil presentere de for deg nå, slik at du kan få et større overblikk over hvilken retning du bør gå i når du skal ut å kjøpe din første flaske med brandy.

Grandial XO Brandy

Den første flasken som vi vil introdusere deg for, er den helt klassiske Grandial XO Brandy, som har blitt produsert i Frankrike.

Det er to gode grunner til at denne er en god nybegynner brandy. For det første er den veldig avbalansert med nyanser av tre som har kommet fra lagringsprosessen. Du vil også kunne legge merke til vanilje og druen «Ugni Blanc» som denne brandyen er destillert på.

For det andre er prisen ganske overkommelig og det er en stor fordel.

Alt i alt får du en veldig god start med denne franske brandyen.

 

Fundador Brandy

Vi beveger oss nå fra den franske brandynasjonen til den spanske, og her støter du på den karismatiske Fundador Brandy. Her får du mye for pengene i forhold til kvalitet og smak.

Selve lagringsprosessen har utelukkende skjedd på sherryfat og det gjør at det kommer ekstra kraftige aromaer til brandyen.

Når du smaker på den vil du kunne merke nyanser av honning, nøtter og tørket frukt, det er med på å gi den en god dybde i smaken.

Vi vil anbefale deg å drikke denne brandyen med et flott cognacglas samen med en god kopp kaffe og en bit sjokolade.

 

Carlos I Solera Gran Reserva Brandy

Nå skal vi kanskje til den mest berømte og utbredte spanske brandyen, nemlig Gran Reserva fra Carlos I. Her får du også en brandy som har blitt lagret på sherryfat igjennom flere år, og igjen så bidrar det med en dybde og kompleksitet til brandyen.

Du vil legge merke til både smak og lukt av vanilje og kakao, og det gir en god balansert opplevelse.

Du kan drikke den ren, eventuelt over isbiter eller til en god kopp kaffe.

 

Torres 20 Hors D’Age Brandy

De tre første brandyene som vi har presentert deg for har virkelig hatt mye å by på, og det kan være vanskelig å leve opp til den gode starten. Vi har gravet dypt i brandykjelleren og vi har funnet frem denne vidunderlige klassiker.

Det er en dobbel destilleringsprosess av noen spesielt utvalgt vin, som danner grunnlaget for en brandy, og den ligger veldig høyt opp på skalaen.

Den er både fyldig og varm, og du vil kunne merke smaken av nøtter, tørket frukt, vanilje og kanel samt muskatnøtt.

Alt dette resulterer i en god smaksopplevelse som gir en fantastisk lang ettersmak, og det setter spor hos personen som drikker den.

 

Carlos I Imperial XO Brandy

Vi har selvfølgelig spart det beste til slutt. Du har jo allerede blitt litt kjent med destilleriet, vi skal tilbake til Carlos I. Det er her den berømte Imperial XO Brandy hører hjemme.

Vi skal helt opp dit hvor begreper som «sofistikert» og «raffinert» hører hjemme, og det er for å gi deg et lite innblikk i hvilke smaksopplevelser du kan forvente deg.

Lukk øynene og tenk deg bort til en eksotisk reise, der essensen av cubanske sigarer blir omfavnet av hasselnøtter, valnøtter og tørket fiken.

Både nesen og munnen din vil bli skjemt bort med en silkemyk smak, som er behagelig, velbalansert og sofistikert.

 

Etter å ha gått igjennom denne lille brandyguiden er du klar til å velge din neste flakse med brandy. Du skal huske at du alltid er velkommen til å finne inspirasjon i våres store utvalg av blant annet glass, barutstyr og diverse drikkevarer.

 

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna