BARLIFES SNAPSGUIDE

Loading...
BARLIFES SNAPSGUIDE

Enten om du skal til julebord, påskefrokost eller om du bare vil skjemme deg selv litt bort, så er snaps en utrolig god brennevin. Den er elsket like så mye som den er hatet, og denne tradisjonelle drikken skiller seg ut.

Den klassiske snapsen som man drikker til lunsjen er den ikoniske «Røde Aalborg», som offisielt går under navnet Aalborg Taffel Akvavit. Den smaker utrolig godt, samtidig som en er mild som en god akevitt skal være.

Du kan også finne snaps der smaken er mer i fokus og det gir en helt annen opplevelse.

I dette blogginnlegget vil vi vise frem fem forskjellige flasker, som du helt sikker ikke hadde valgt ut selv, men som vi tror vil falle godt i smak.

Du kan lene deg godt tilbake og vær klar til å få utvidet snapshorisonten din.

 

Her kan du lese mer om hvordan du drikker snaps med stil.

 

Bornholm Limited No. 3 ”Fadlagret”

Vi starter med en bursdagssnaps, i den forbindelse med at denne snapsen er en del av en «Limited edition» snaps. Bornholm destilleriet lanserer dette hvert år på produsentens bursdag. Derfor er det kun blitt produsert 500 flasker av denne fatlagrede snaps.

Siden lagringen skjer på sherryfat, har det opparbeidet seg en deilig og fyldig smak. Det er også lagt til smakfulle mørke rosiner for å få frem søtheten i snapsen.

Det er en snaps som blir bedre og bedre, desto eldre den blir, og den passer utrolig godt sammen med roastbiff og en klassisk pariserbiff.

 

Nordisk havesnaps

Denne snaps kunne også bli klart ”nordjysk havesnaps” fordi det har blitt brukt krydderurter til å ferdigstille snapsen. Utenom urtene fra Nord-Jyllands hage, er snapsen destillert på epler, og det har også blitt søtet forsiktig med honning.

Her får du en medaljevinnende snaps i en veldig god kvalitet. Den har en deilig smak av solbær, mynte og timian.

 

Black Oak Taffel Aquavit

Premium snaps er ikke et uttrykk som blir brukt ofte, og vi er heller ikke helt sikre på om premium eksisterer i snapsverdenen. Det er hvert fall på tide at de begynner å bruke det, fordi denne Black Oak Taffel Aquavit fra Copenhagen Distillery er i en klasse for seg selv.

Du får en veldig ren akevitt smak, som utelukkende destilleres på karve. Det er en sterk smak av sitron, sjokolade og mynte, og dette er et resultat av en veldig sakte destillasjonsprosess. Det er dette som har satt preg på denne kvalitetssnaps.

 

Thylandia Porse Snaps

Stig ombord i bussen og bli med på en vakker naturreise til Nasjonalparken Thy, for her skal du på jakt etter Porsebusken. Du leverer det du har funnet til Thylandia og resultatet blir denne friske Porse Snaps.

Det er en fantastisk snaps som passer godt til lunsj, enten om det er til en høytid eller i rolige omgivelser til en søndagslunsj.

 

Bivrost Cask Aquavit

Vi avslutter med denne fatlagrede akevitt, den er en del søtere enn den tradisjonelle akevitten. Destilleriet har ferskt vann fra fjellene Lyngen i alpene, Bivrost Cask Aquavit har kombinert den moderne destilleringsprosessen sammen med den mer tradisjonelle, og det kan spesielt merkes i smaken.

Med noen deilige og veldig avbalanserte krydrete smaker og et hint av sitrus og tørket frukt, får du virkelig en nytelsessnaps med en stor strek under nytelse.

Til historieentusiasten kan vi fortelle at denne snapsen lagres på sherryfat i underjordiske ganger, og dette var en del av et komplisert tunnelverk i en NATO-base i den kalde krigen.

Dette er en ekstra god anledning til å utforske snapsens smak og historie.

Nå har vi kommet til veis ende for denne gang og vi håper at du har fått blod på tannen og at du vil kaste deg ut i de forskjellige snapsene som finnes på markedet.

Om ikke annet kan du jo starte med å prøve deg på de fem flaskene vi har nevnt i dette innlegget. Mangler du noen flotte glas du kan drikke snaps fra, kan du finne de ideelle snapsglassene akkurat her.

God fornøyelse!Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna