3 GODE GIN DRINKER

Loading...
3 GODE GIN DRINKER

Drinks og cocktails med gin er veldig populært. Gin gir en god smak som passer perfekt til det bitre tonic vannet eller en syrlig Limejuice. Selv de søte gindrinks, som for eksempel en Gin Hass, med mangosirup i, klarer ginen å supplere ingrediensene perfekt.

Utenom den fantastiske smaken som ginen bidrar med, er det også veldig lett å lage en gindrink og man trenger ikke mange ingredienser.

Derfor er gincocktail og gindrinks veldig populært rundt omkring i verden, og vi vil komme med litt inspirasjon på 3 gode oppskrifter.

Hvis du ser etter en ny måte å lage en deilig drink med gin, kan du lese med her.

 

Gin Fizz

Den første cocktailen som vi vil fortelle deg om er denne populære Gin Fizz, og den har faktisk vært kjent siden 1880-tallet. Dette er en av de mer rutinerte cocktailene som vi har med å gjøre.

Jerry Thomas Bartender Guide var grunnen til at drinken ble utbredt i USA, og det var mye interesse rundt den, på amerikanske barer.

I en klassisk Gin Fizz blir det tilsatt pasteurisert eggehvite, men du kan selvfølgelig også få drinken uten hvis du foretrekker det.

For å lage denne deilige drinken trenger du følgende ingredienser:

 • 4 centiliter Gin
 • 2 centiliter sukkersirup
 • 4 centiliter sitronsaft (helst ferskpresset)
 • 1 centiliter pasteurisert eggehvite
 • 6 centiliter farris

Først skal du finne frem din cocktailshaker og fylle den med gin, sirup, sitronsaft, eggehvite og isbiter. Etterpå rister du ingrediensene godt sammen og heller innholdet over i et glass. Til slutt topper du glasset med farris, og du kan eventuelt pynte med en skive sitron.

 

Gimlet

Denne enkle og populære cocktailen har opprinnelse tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, og Gimlet-drinken fikk for alvor sitt gjennombrudd i en novelle skrevet av Raymond Chandler. Han beskrev at en ordentlig Gimlet består av halv gin, halv Rose´s Lime og ikke noe annet.

Oppskriften har utviklet seg litt med tiden, og før Chandler kom med oppskriften i sin novelle var drinken veldig utbredt blant de engelske offiserer. Ryktene sier at de foretrakk å ha mer gin enn limejuice i Gimlet- drinken sin.

Sånn kan du justere cocktailen din så den passer utmerket til din smak.

En Gimlet er veldig enkel, og den består av disse 3 ingrediensene:

 • 4 centiliter Gin
 • 4 centiliter Rose’s Lime
 • Isbiter

Først fyller du et glas med isbiter, deretter heller du gin og limejuice i glasset. Hvis du ønsker kan du pynte med en skive lime eller et sugerør. Så er du klar til å nyte denne cocktailen.

 

Tom Collins

Den siste drinken som vi vil fortelle deg om er denne kjente Tom Collins.

Hvor kjent? I løpet av 1970-tallet oppstod det en vits i New York som gikk ut på å spørre hverandre om de hadde sett Tom Collins.

Vitsen spredte seg naturligvis også til barene, og her var etterspørselen etter den mystiske Collins veldig høy. Derfor oppfant bartenderen Jerry Thomas cocktailen «Tom Collins», da kunne mange av gjestene faktisk få det de spurte etter.

Kundene elsket den deilige cocktailen, oppskriften spredte seg raskt og det er grunnen til at du kan nyte en Tom Collins i dag.

Alt du trenger er:

 • 5 centiliter Gin
 • 2 spiseskjeer sitronsaft
 • 2 teskkjeer melis
 • Farris
 • 1 skive af sitron
 • 1 blad rosmarin
 • Isbiter

Hell gin i et høyt glass og tilsett sitronsaft og melis. Sørg for å røre godt rundt så sukkeret oppløses. Etterpå fyller du isbiter i glasset og topper det med farris.

Som pynt kan du bruke sitronskiven og rosmarinbladet, og så kan du bare nyte den ferske drinken.

Med disse 3 gin-klassikerne har du mulighet til å variere med forskjellige cocktails, både når du skal skjemme bort deg selv, men også når du får gjester på besøk.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna