FINN DITT NESTE VINGLASS

Loading...
FINN DITT NESTE VINGLASS

I prinsippet kan du drikke vin i hvilket som helst glass. Uansett om du drikker det fra et vannglass, en pappkopp eller en kaffekopp, er det ingen regler som sier hva du må gjøre og hva du ikke må gjøre. Den eneste du lurer er deg selv fra er å få mest mulig av vinen som du drikker. I hvert fall hvis du drikker vin fra noe annet enn et vinglass.

Glasset har en avgjørende betydning for hva slags smaksinntrykk og aromaer som kommer frem, derfor er det ikke det samme hvilket glass du velger når du vil få den beste vinopplevelsen.

 

LIKER DU BEST RØDVIN ELLER HVITVIN?

Den store forskjellen på de tradisjonelle hvitvinsglassene og de tradisjonelle rødvinsglassene er størrelsen.

Hvitvinsglassene er en smule mindre enn rødvinsglassene, derfor kan det være en vane å skjenke hvitvin til toppen av glasset, som er synd.

Sånn som med rødvin så har hvitvin godt av å bli oksidert og beveget rundt i glasset, og det er nesten umulig når glasset er fylt med hvitvin. Du skal derfor sørge for at du ikke heller for mye hvitvin i glasset, det skal være plass til å vise de beste kvalitetene frem.

Hvitvin kan faktisk ha godt av å bli servert i et litt større rødvinsglass. Her får vinen mer plass til å vise sine forskjellige nyanser. Du kan jo prøve et lite eksperiment, du kan teste forskjellen på hvitvinsglass og rødvinsglass. Herfra kan du finne ut av hvilket glass som passer best til deg.

        

HVOR MYE VIN SKAL I GLASSET?

Bare fordi vinglass kan inneholde store mengder med vin, betyr ikke det at det bør bli fylt opp med store mengder med vin. Noen glass kan inneholde en hel flaske og det er jo helt perfekt, for da kan du med god samvittighet si at du kun har fått et glass med vin.

I virkeligheten er det ikke meningen at du skal helle mer en 10-15 cl av gangen. De store glassene er bare til å gi vinen en bredere overflate, som oksiderer vinen og dermed bringer frem alle de gode duftene og smaksnyansene.

Som en tommelfingerregel skal du aldri helle mer vin opp, enn ved vinglassets bredeste punkt. Da kan vinen slynges rundt i glasset og du kan virkelig ta nesen ned i glasset og lukte på de vidunderlige aromaene.

 

 

Her kan lese mer om hvordan du finner den perfekte vinkjøleren

 

Hvorfor krystallglass?

Det er flere gode grunner til at du bør investere i et par gode krystallvinglass. Først og fremst har de en klarhet som vanlige glass ikke har. Helt rent estetisk vil et flott krystallglass vise frem alle sine beste sider av den vinen som blir servert.  

Rent teknisk gjør krystallglasset overflate at vinen frigir mange gode aromaer som du kan nyte.

Ofte er holdbarheten på krystallglass også en del bedre enn vanlige glass.

Kanskje tenker du på de majestetiske mønstrede glassene når du først hører ordet krystallglass. De blir også laget i helt klare glass i krystalinmateriale, og det er spesielt denne typen glass som vi anbefaler at du ser mer på.

Et merke som vi er spesielt begeistret for her hos oss i BarLife, er den italienske glasblåseren Luigi Bormioli, de har igjennom 25 generasjoner spesialisert seg for denne typen produksjon av de perfekte krystallglass.

Du kan selv sjekke ut glassene her. 

 

Et glass til hver drue?

Hvis du hører på noen av de største vinentusiastene i bransjen vil de mest sannsynlig fortelle deg at hver dure bør ha hvert sitt glass. Det er fordi glasset ofte er tilpasset en spesiell drue, da treffer de de riktige stedene i munnen på det riktige tidspunktet. Man får også de beste smakene frem i vinen.

Når det er sagt, kan det være dyrt og uoverskuelig å skaffe seg vinglass til alle de forskjellige druene, og det er heller ikke noe du trenger å gjøre.

Hvis du har en drue du er spesielt begeistret for kan du alltid starte der. Ellers vil et godt vinglass bringe frem de beste sidene i en vin, med mindre du har et vitrineskap som står tomt vil det være våres anbefaling å starte med en eller to forskjellige vinglass i god kvalitet.

 

3 GODE FORSLAG TIL DITT NESTE VINGLASS

Til slutt vil vi komme med 3 forslag til hvordan ditt neste vinglass kan se ut.

 

Stem Zero Nude Rødvinsglass – 550 ml

Her får du et godt allround vinglass, som er med på å gi vinen karakter. Glasset snakker for seg selv, med sin lette og elegante stilk, som nesten får det til å se ut som at skålen på glasset svever over bordet.

Til tross for den tynne stilken, så er glasset robust og motstandsdyktig, dette vinglasset holder i mange år.

Prismessig legger vi oss i en litt høyere ende av skalaen. Du kan kjøpe et sett med 2 glass for 699,-. Du kan finne de flotte vinglassene her.

 

Bourgogne vinglass fra Zalto

Et bilde sier mer en tusen ord, derfor vil vi ikke bruke mer tid til å beskrive dette flotte glasset.

Glasset er laget til vin fra Bourgogne. Dette glasset vil få nesten alle viner til å vise seg fra sin beste side, og gjestene dine vil ikke klage over å få servert en god vin i et så vidunderlig glass.

Du får 2 glass for 580,- og nå har du igjen et glass som er velskapt til vin i mange år fram i tid.

Du finner glassene her.

 

Vinea Rødvinsglass Amarone fra Luigi Bormioli

Vi har allerede snakket varmt om italienske Luigi Bormioli, derfor er vårt siste forslag naturligvis herfra.

Den klassiske amarone-vinen er elsket av mange, og det er det god grunn til.

Vi kan på det varmeste anbefale deg at du skaffer deg et flott amaroneglass fra Luigi Bormioli.

Glasset gir en fremragende oksydering til vinen, og selv om glasset er laget til vintyper som amarone, vil de fleste viner ha en fordel av å bli servert i dette glasset.

Prismessig ligger glasset til 99,-, du er også sikret et veldig bra glass i mange år.

Du finner glasset her.

 

Vi er ferdig med vinglassguiden for denne gang.

Vi håper du har fått litt mere innsikt i hvilket vinglass du bør skaffe deg neste gang, og at du har blitt godt forberedt til mange gode vinopplevelser i fremtiden.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna