Kremsprøyter i stort utvalg - inkludert kullsyre og fløtesifonger

Trenger du en hjelpende hånd til å piske krem, så har du kommet til det riktige stedet. Vi har en av landets største utvalg av sifonger for å lage pisket krem og sifongene er laget av gourmet stål. Du tenker kanskje, hva er en sifong? Det er heller ikke noe de fleste har i deres kjøkken, men sifongen kan faktisk brukes til mange spennende ting innenfor blant annet matlaging og baking. Vi har også alt tilbehør og reservedeler til sifongene dine. I de senere årene har sifonger virkelig fått fotfeste på restauranter og barer, og det er et godt tegn på at kvaliteten er god og at de er enkle og de sparer mye tid. Gjestene dine vil elske smaken av ekte sifong pisket krem. Les mer her

Loading...
Filter

I de senere åra har sifong flasken virkelig vunnet hjertene til nordmenns kjøkken og barer, som er et gledelig resultat fordi resultatene er fantastiske. Gjestene dine vil elske smaken av en god pisket krem i sin Irish Coffee eller Galliano Hot Shots.

Hvordan bruker du en sifong flaske?

Er du også i tvil om hvordan en sifong egentlig virker, så kan vi garantere deg for at du ikke er den eneste. Til gjengjeld er det en helt ny verden som åpner seg opp når du først har knekket koden og sifongen går fort fra å være et fancy kjøkkenredskap som man kun bruker noen få ganger, til å være et vanlig kjøkkenredskap som man har i skuffen.


Du vil fort oppdage at sifongen ikke bare er en kremsifong, men at den også kan brukes til kaffe, sauser og andre gode retter. En sifong brukes altså til matlaging i like stor grad, som den brukes til å dekorere drinker bak bardisken. 


I bunn og grunn fungerer sifongflasken på samme måte som en kullsyremaskin, man tilsetter luft i en væske for å endre strukturen på den.


Først og fremst skal du helle den ønskede væsken ned i flasken og gjøre den helt tett, deretter tilsetter du mellom 1 og 3 sifong patroner avhengig av hvilket resultat du ønsker. N20 gassen fra den sifong patronen vil oppløse seg i væsken og når du trykker håndtaket inn på sifongen, vil flaskens innhold bli fremdrevet med trykk og N20 gassen vil utvide seg. 


Før du bruker sifongen er det viktig at den ristes godt, så gassen fordeler seg likt og alltid husk å holde sifong flasken loddrett når du trykker håndtaket inn på dispenseren. 


Så i prinsippet er det ikke vanskeligere å bruke sifongen til krem enn det er å bruke den til noe helt annet. 


Noe som er viktig å tenke på etter man har brukt sifongen er at det er ikke sikkert at sifongen kan puttes i oppvaskmaskinen. Det er avhengig av hvem som har laget den, husk derfor å sjekke med produsenten eller brukerveiledningen om du kan putte sifongen i oppvaskmaskinen. 

Forkjellen på CO2 og N2O

Nå har du fått litt mer kjennskap til hvordan en sifong fungerer, og da er det også på sin plass å vite forskjellen på den sifong patronen som brukes til kullsyremaskinen og på den patronen som ofte blir brukt i en sifongflaske.


Som du sikkert vet er det stor forskjell på de gasspatroner som du bruker i kullsyremaskinen din og på gasspatronene i sifongen. De patronene som brukes til din kullsyre sifong er en trykkbeholder av karbondioksid, også kalt CO2, mens en patron til sifongen inneholder gassen dinitrogenoksid, også kalt N20. 


Står du mellom dilemmaet om du skal fylle kullsyre eller lattergass i sifongen din, så kommer det her noen tommelfingerregler for hvilken virkning de forskjellige patroner har på sifongens innhold. 


CO2 oppløses lettere i vann enn hva som er tilfellet for N20, som i høyere grad oppløses i fettholdige væsker. Dessuten avgir CO2 en syrlig smak, der N20 er helt smaksnøytral. Du kan spesielt smake CO2 og den syrlige smaken som den tilsetter i vann hvis du for eksempel drikker en halv doven farris. 


I og med at N20 ikke avgir smak fir denne gassen derfor også bedre mening å bruke i en sifong når du skal lage mat. Og fordi det minimum skal være 27 % fett i den væsken som du heller i sifongen før N20 kan oppløses i den, og derfor er alle oppskrifter til sifongen rike på fett. 


Det kommer blant annet frem i oppskriftene som finnes til sifonger, som primært sirkulerer rundt hvordan en sifong brukes til dessert, eller hvordan du kan lage god saus på en sifong. 

Ekte krem med en sifong

Skal du lage mye pisket krem eller bruker du ofte små porsjoner, så vet du at det er irriterende å bruke en pisker hele tiden. Det er tidkrevende og vanskelig å piske en stor del av pisket krem hvis man skal gjøre det for hånd. Hvis man tilfører en elektrisk håndmikser så er det ikke vanskelig, men det kan være vanskelig å stoppe i tide. På kort tid går den piskete kremen fra å ha en fin og myk tekstur til å bli mer klumpete og fast. Med en fløtesifong får man en veldig fin pisket krem hver gang uten problemer. Det er bare å helle fløten i tanken og sette en N20 patron i. Da er du klar til å lage pisket krem. Det tar heller ikke lang tid å lage pisket krem, du skal bare ta sifongflasken å sette den i kjøleskapet, men du må huske på at den skal være lufttett, da holder kremen seg helt frisk.


Skal du ikke bruke så mye krem av gangen kan du bare sette beholderen i kjøleskapet. Fløten holder seg frisk, fordi kammeret er helt lufttett. Husk å kaste den første leveringen av krem direkte i søppelkassen, hvis beholderen har stått i lengre tid uten å bli brukt. 

Kremsprøytte på kjøkkenet

I en bar brukes det ofte pisket krem til for eksempel en Irish Coffee. Her er det også viktig med en veldig god pisket krem. Det er irriterende når man bruker gode ingredienser av høy kvalitet i drinken, men så bruker man billige ingredienser som ikke er like gode i den piskete kremen. Dette fører til at resultatet og smaken bli dårligere. Sørg derfor også å bruke kvalitetsingredienser til den piskede kremen. På kjøkkenet bruker man ofte kremfløte til kaker og desserter. Her tilføyer man en sprøyte med pisket krem til et stort spekter av punkter i enden av sprøyten. På den måten kan man dekorere kakene og dessertene sine med pisket krem i forskjellige og unike mønstre. Trenger du en stor kant med pisket krem kan du følge dette tipset på kjøkkenet: Bruk en ordentlig spray som sørger for at du får en ordentlig pisket krem til den beste kvaliteten. Den er lett å jobbe med. Utvalget vårt er stort, det er mange forskjellige størrelser å velge mellom og mange forskjellige materialer. Alt er av høy kvalitet og det er noe av det beste du kan finne på markedet, og det har blitt nøye utvalg til vår produktsamling. Hvis du ønsker å komme i gang så fort som mulig med å lage den perfekte piskete kremen, kan du ta en titt på utvalget vårt, vi har noe for alle. Du vil helt sikker finne noe hos oss.


Blant noen av de mest populære sifongproduker finner du en sifong flaske fra Isi, som er både enkel og lett å bruke, og den er også god på pris. Det smarte ved Isi er at de har utviklet forskjellig utstyr til sifong universet, sånn at du både kan få Isi patroner til sifongen din, Isi sifong reservedeler og du kan også finne et variert utvalg av Isi sifong oppskrifter. 

Dermed har du alltid det utstyret du trenger rett ved hånden, som kan gjøre det lettere å ha med å gjøre. 


Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna