Calvados - stort utvalg på Barlife.no | kjøpe online her

Calvados fra Frankrike

Dette friske alkohol er en eple brandy fra Normandie i Frankrike. Den har en stolt tradisjon, og har blitt laget i mange generasjoner. Faktisk er det en av de eldste typer brennevin vi kjenner til. Det kan med sikkerhet dateres tilbake til 1553, og man har også funnet beskrivelser av det som kan dateres tilbake til det 8. århundre. Finn din favoritt i vårt utvalg og nyte en nydelig fransk spesialitet. Les mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

En revolusjon opprettet calvados

Stedet der du begynte å lage calvados, er svært historisk. Det var etter den franske revolusjon, som fant sted i 1789 at regionen som i dag kalles Calvados, ble dannet. I denne regionen har alltid gjort denne type alkohol, men uten å ha kalt det. Under den første verdenskrig, var det mye i området. Under den tyske okkupasjonen må ikke ta denne type konjakk, og heller produsere den. Dette betydde at livsgrunnlaget for mange forsvant. For å gjøre det enkelt å forklare hva slags alkohol var ulovlig, var det i 1942 bestemt at denne type konjakk bør ha sitt eget navn. Det var calvados, og siden da har den beholdt navnet. Tilsvar å sette regler for hvordan eple brandy must, og vil bli produsert. På denne måten har det blitt en beskyttet varemærke.

Calvados - Fransk æblebrændevin

Det er en klassisk fransk drikke som har mange år. Calvados epler la ned grunnsteinen, og var i mange år den eneste typen epler brukt. Senere har det vært mange andre varianter. Forventes å bli brukt over 100 forskjellige varianter. Produksjonen vil starte på eplene er presset og gjæret til en cider. Deretter destillasjon av væske ved kokepunktet i en potstill. Den rent destillert og væske, blir nå lagret i minst to år. Det vil være hovedsakelig brukte eikefat for lagring. I regionen er det mange produsenter, men de må alle overholde noen spesifikke krav før de kan bruke navnet på deres glass. Roger Groult er den mest kjente produsenten. Det er eksklusivt eple brandy, og solgte bare 50.000 flasker i året. Roger Groult er en legende, og i dag er navnet på en merkevare. Alt som kommer fra Roger Groult er håndlaget, og kvaliteten regnes som en av de bedste.

Kend navnene på calvados

Ægte calvados er beskyttet av AOC og merkes på flaskene. Men det er mer å holde styr på. I utgangspunktet er det tre ekte slag, alle med calvados i navnet. Calvados AOC er betegnelsen som brukes hovedsakelig. Det står for ca 70% av alt som produseres i regionen. Calvados Pays d'Auge er et lite område i den østlige delen av regionen. Spirits fra dette området, blir destillert to ganger. Det gir en veldig ren smak, med bare eple egenskaper penetrerer. Calvados Domfrontais ligger i den sørlige delen av regionen. Her har du lov til å blande epler og pærer. Faktisk, brandy inneholde 30% pærejuice før dette begrepet bør brukes. I de fleste tilfeller inneholder det mer enn 50%. Smaken er derfor markant annerledes enn den du kan oppleve fra andre deler av regionen. Minimum lagring er to år.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna