SÅNN BRUKER DU EN BOSTON SHAKER

Loading...
SÅNN BRUKER DU EN BOSTON SHAKER

TRINN 1: TILSETT INGREDIENSENE

Det første du skal gjøre er å finne frem ingrediensene som du har bruk for. Det kan både være sprit, blandevann, fruktsaft og krydderurter. Noen ganger trenger man å bruke en muddler først, sånn at man får all smaken ut. Du heller alle ingrediensene i det gjennomsiktige Boston shaker glasset. Det er også viktig at du ser på oppskriften så du er sikker på hvilke ingredienser som skal i drinken.

 

TRINN 2: SETT SAMMEN DE TO DELENE

Det neste du skal gjøre handler om glassbunnen og toppen, som er lagd av metall. Disse to delene er laget sånn at de passer sammen. Toppen som er laget av metall er litt større en glasset. Det betyr at du kan sette metalltoppen på glasset og da blir den helt tett så ikke noe væske kommer ut. Det er viktig at du setter de to delene godt sammen, fordi man vil ikke at ingrediensene som er i shakeren skal søles ut over alt.

 

TRINN 3: RIST GODT!

Når du har satt sammen de to delene, kommer man til den morsomste delen, og det er å riste. Hold den ene hånden på metalldelen og den andre hånden på glass-delen, og da kan du bare riste alt du kan. Det er viktig at du har et fast grep på begge delene. Det er litt forskjellig hvor mye man skal shake, men hvis man står bak baren er det ofte køen bak bargjesten som avgjør hvor mye man kan shake. Desto mer man shaker den, desto bedre blir drinken. Det er på denne måten at drinken får mer smak. Hvis du har mulighet til å bruke lang tid på å riste drinken godt, så burde du gjøre det.

 

TRINN 4: SKILL DE TO DELENE FRA HVERANDRE

Når du har shaket den godt nok kan du skille de to delene fra hverandre. Det er noen som synes at dette trinnet er litt vanskelig, men hvis du har litt erfaring vil du synes at det er lett. Dette trinnet er noe man skal venne seg til, men heldigvis venner man seg til det velig fort. Det eneste du skal gjøre for å skille de to delene fra hverandre er å slå forsiktig på glasset der den slutter å være på linje med metalldelen.

 

TRINN 5: HELL COCKTAILEN I ET GLASS

Nå er cocktailen klar til å bli servert og dette bør helst skje litt fort. Ofte har man hatt isbiter i shakeren så drikken blir veldig kald. Det skal den også helst være når den blir servert for bargjesten. Derfor skal man være rask sånn at man er sikker på at drinken er kald når den blir servert. Du kan eventuelt servere drinken i et glass som er avkjølt, det gjør at drinken holder seg kald i lengre tid. Du bruker en cocktail strainer til å sile drinken i glasset.

Hvis du følger trinnene over kan du være sikker på at du får det beste ut av en boston shaker, og det er viktig for å være en god bartender. Det er ikke kun et spørsmål om å se ordentlig og stilig ut når man står bak baren, det er også viktig at man får alle de gode kvalitetene ut av shakeren. Alle shakere er lagd forskjellig og de oppfyller forskjellig behov. Det er bartenderens jobb å finne ut av hva en shaker kan gjøre for deg.

drinksGoogle ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna