Oppskrifter på alkoholfrie cocktailer

Loading...
Oppskrifter på alkoholfrie cocktailer

Ofte vil du oppdage at du selv har forskjellige ingredienser som kan brukes når du lager en cocktail uten alkohol. Noen ganger kan det godt med litt inspirasjon, og heldigvis er det rikelig med inspirasjon på nettet. Hvis du vil ha en fysisk bok med oppskrifter, er dette også et alternativ. Det er en hel oppskriftsbok hvor du kan hente inspirasjon til de såkalte 'Mocktails'. En mocktail er en alkoholfri cocktail, og det er flere av dem enn du tror. 

billeder af appelsiner i glas

En av oppskriftene du kan kaste over er den såkalte 'Arizona Sunset', som er en lekker forfriskende drink. Det er spesielt godt for de varmere sommerkveldene, men også om vinteren kan det få de varme solstrålene til å føles litt nærmere. Hvis du skal lage en Arizona Sunset, bør du blant annet bruke grenadine, som bør være i enhver cocktailentusiastbar. Den søte, røde væsken er god å ha i cocktailer og det skaper en fin sødme uansett hvordan du bruker den. I tillegg til grenadin, bør du også bruke et glass Sprite, som i seg selv er lekkert. 

I tillegg trenger du den samme mengden appelsinjuice. Når disse tingene er blandet sammen kan du bruke noen fine cocktailbær eller appelsinskiver til å dekorere. Server denne drinken i et vakkert Libbey-glass, laget av krystall.

- Få inspirasjon til vakre cocktailglass på Barlife - 

Hvis du ikke liker en Arizona sunset, kan du også velge å lage en Millionaire Sour, som er en lekker drink. Det gode med denne cocktail er at du kan lage den både alkoholfritt og med alkohol. Det gjør det lettere når du lager cocktailer, da du ikke trenger å lage flere forskjellige. 

Det som begge cocktails har til felles er at de har sitronsirup. Samtidig gir det en søt og sur smak, noe som gjør drinken veldig forfriskende. I stedet for whiskyen, kan du helle ingefær ale i den alkoholfrie versjon, som er et virkelig godt alternativ til alkohol hvis du ikke drikker det. I tillegg skal det knuste is i drinken, og deretter helles grenadin, noe som både gir en fin sødme og en fin farge. En sitronskive eller kirsebær kan pynte cocktailen godt. Denne cocktail må ristes slik at alle ingrediensene blir blandet sammen. 

- Få inspirasjon til miksersett med shakere her på Barlife - 

Utforsk alkoholfrie cocktailer 

Når du begynner å forske på hvor mange alkoholfrie cocktailer som er der ute, vil du bli overrasket. Det er utrolig mange, og de er alle veldig velsmakende. Hvis du ikke drikker alkohol, vil du sannsynligvis bli overrasket over at du så lett kan få smakfulle og vakre cocktailer. 

- Se hvordan du kan bruke baruedskaper til å lage vakre cocktailer her - 

En annen klassiker du kan vurdere å lage er inspirert av Mexico, som er kjent for å lage lekke drinker. Over hele verden lar du deg inspirere av meksikansk kjøkken når det kommer til cocktails og drinker, og her er de alkoholfrie cocktailer intet unntak. 
En av de lekre alkoholfrie drinkene du kan lage, er en meksikansk Limonade. Den er veldig enkel å lage, og det eneste du trenger til redskaper er et vakkert cocktailglass. 

- La deg inspirere av de mange vakre cocktailglassene på Barlife her - 

Når du har funnet det riktig glass, skal du ha saften fra 6-10 lime i glasset. I tillegg bør du ha omtrent tre dl vann. På toppen av det trenger du litt sødme som du kan få fra 4 dl Sprite. 
Hvis du kan finne litt limonademiks, er det lurt å blande den inn også. Det gir enda mer smak, og du ender opp med en fin cocktail. Hvis du vil servere din meksikanske limonade med ekstra mye stil, kan du finne et helt limonadesett på Barlife, som ser vakkert ut.

Billede af lemonade og flotte sugerør med lime

Gjør noe ut av pynten til alkoholfrie drinker 

Noen vil føle at det ikke er like festlig å drikke cocktailer som ikke inneholder alkohol, men du kan fort lage den, og det krever ikke mye mer enn riktig dekorasjon og utstyr. Du kan finne mange forskjellige typer cocktaildekorasjoner. Du finner både de klassiske sugerørene med fine røde og hvite striper, i tillegg til de vakre cocktailpinnene som du både kan røre og pynte i den alkoholfrie cocktailer. Hvis du trenger å lage drinker med eller uten alkohol, kan du enkelt bruke den samme drikkepynt. De to typer drinker vil sannsynligvis være veldig like, så for å være sikker på at du kan fortelle forskjellen, kan du ha forskjellige cocktailpinner i hver.

smukke lyserøde drinksGoogle ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna