Oppskrift på Strawberry Daiquiri og drinkens historie

Loading...
Oppskrift på Strawberry Daiquiri og drinkens historie

En deilig forfriskende drink

Denne oppskriften på barlife.no er utviklet av Ane Aagesen fra GodtNoe.no.

Er det noe vi nordmenn er glade i på sommeren, så er det en iskald, forfriskende Strawberry Daiquiri. Fyller vi den i tillegg med friske, smaksrike, knallrøde norske jordbær, er lykken virkelig komplett. Og med de norske jordbærene kan du i tillegg droppe sukkeret. På den måten får du en sunnere variant av denne favorittdrinken.

Det er mange ulike måter å lage daiquiri på. Felles for dem er at de er basert på rom, lime og sukkerlake. Ønsker du å lære litt mer om denne drinken som kan lages i så mange ulike versjoner? Da må du lese videre. Aller først vil vi gi deg en oppskrift på en deilig Strawberry Daiquiri.

Strawberry Daiquiri

Oppskrift på Strawberry Daiquiry

Som med alle andre oppskrifter, finnes det også flere versjoner av en Strawberry Daiquiri. Ulikhetene er gjerne ikke så store, men vi har valgt denne velsmakende variant.

Ingredienser til én Strawberry Daiquiri

Fremgangsmåte

  • Legg en håndfull isbiter i blenderen
  • Tilsett resten av ingrediensene
  • Kjør alt i blenderen i 15-20 sekunder.
  • Smak, og tilsett eventuelt mer limejuice og sukkerlake

Du kan også bruke en annen jordbærsirup. Har du ikke tilgang på jordbærsirup, kan du erstatte det med mer jordbær og sukkerlake. Du kan også bruke jordbærsaus.

Noen velger å bruke jordbærekstrakt når de lager Strawberry Daiquiri. Dette fraråder vi, fordi drinken da får en kunstig smak. Om du ikke får tak i ferske jordbær, anbefaler vi at du går for frosne bær. Bare pass på å tine de litt før du går i gang med drinken.

Så er det bare å sette seg ned og nyte!

Daiquiriens historie

Som vi nevnte over, finnes det flere ulike versjoner av Daiquiri, og det er den amerikanske gruveingeniøren Jenning Stocton Cox som er hjernen bak ideen til drinken.

I 1898 begynte han å jobbe i de nyoppstartede gruvene i byen Daiquiri på Cuba. På den tiden hadde man ikke store maskiner til å hjelpe seg. Ei heller den sikkerheten som er i dag. Å jobbe i gruver var svært farlig, og risikoen for å komme utfor en ulykke var enormt stor. En annen stor risiko var gulsott. Av den grunn var det ikke så enkelt å finne dyktige og kvalifiserte ingeniører. Da var det bare en ting å gjøre – nemlig å gi dem fristende goder. En av disse godene var en månedlig rasjon med Bacardi rom.

Cuba har et varmt klima, og heten kunne være nærmest uutholdelig. Derfor ønsket Cox å lage en drink som kunne være både avkjølende og forfriskende. Han forsøkte ulike varianter, alle tilsatt rom. Og til slutt satt han igjen med det som vi i dag kjenner som Daiquiri. Den bestod av rom, lime og sukkerlake.

Daiquiri ble raskt en populær drink. Senere skulle en bartender ved navn Constante Ribailagua videreutvikle drinken. Han jobbet for øvrig på favorittbaren til Hemingway, El Floridita. Han hadde vært på studietur til USA, og fikk der inspirasjon til å lage frosne drinker i blender, tilsatt tropiske frukter som mango. Dermed fikk verden glede av Frozen Daiquiri.

I dag finnes drinken i mange ulike former, og er stadig like populær.

Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna