Hvordan bruke en Boston Shaker


Trinn 1: Legg til ingredienser
Det første du gjør er å tilberede alle ingrediensene du trenger. Her kan det være sprit, mixer, fruktjuicer og urter. Noen ganger kan det være nødvendig å bruke en muddler først for å få ut all smaken. Du hell alle ingrediensene i det gjennomsiktige boston shakerglass. Selvfølgelig er det viktig at du ser på oppskriften din slik at du er sikker på hvilke ingredienser du skal bruke.
Trinn 2: Sett sammen de to delene
Den neste tingen å gjøre er å sette sammen både glassbunnen og toppen, som er laget av metall. Disse to delene er laget på en måte som de passer sammen. Metalltoppen er litt større enn glasset. Dette betyr at du kan legge metalloppen på glasset og så kan de to holde væsken. Det er viktig at du setter de to delene godt sammen. Når du rister, ønsker du selvfølgelig ikke at ingrediensene du har hellet i shakeren skal fly over alt.
Trinn 3: Rist godt!
Når du har satt sammen de to delene, er det på tide med den morsomste delen, nemlig å riste. Hold den ene hånden på metalldelen og den andre hånden på glassdelen og så kan du bare riste alt du kan. Det er viktig at du har et godt grep om de to delene. Jo mer du rister, jo bedre blir drinken.
For på den måten får mer smak i den. Så hvis du som bartender har muligheten, bør du bruke god tid på å riste drinken godt.
Trinn 4: Skill de to delene
Når du tror du har ristet nok, er det på tide å skille de to delene. Det er her noen synes det kan være litt vanskelig, men hvis du bare har litt erfaring vil du utvilsomt synes det er enkelt. Dette er en ting du bare må venne deg til, men heldigvis blir du vant til det. Det eneste du trenger å gjøre for å skille de to delene, er at du må slå glasset lett der det stopper med metalldelen.
Trinn 5: Hell cocktailen i glasset
Nå er cocktailen din klar til å serveres, og du bør helst handle litt raskt her. Svært ofte har du hatt is i shakeren din, så væsken du har i shaker er veldig kald. Det skal helst også være når du serverer den til bargjesten.
Derfor handler det om å handle veldig raskt, slik at du er sikker på at drinken er kald når den serveres. Det kan være lurt å servere drinken i et glass som er avkjølt, da det holder drikken kald i lengre tid. Du bruker en cocktail-sil for å si drinken i glasset.
Ved å følge trinnene ovenfor, kan du være sikker på at du får mest mulig ut av en Boston-shaker.
About the Author

Barlife Bartender er skabt af Barlife.dk for at give et indblik i hvordan vores barudstyr skal bruges, hvilke værktøjer man ikke kan leve uden, samt hvilke opskrifter der er absolut nødvendige at prøve.
Categories
Topics
- Drinks
- Isterningbakke
- Jigger
- Blender
- Plates
- Stentøj
- Keramik
- Stentøjstallerkner
- Barsæt
- Bartenderudstyr
- Barredskaber
- Bartender
- Glas
- Krystalglas
- Champagneglas
- Sugerør
- Cocktailtilbehør
- Gaver
- Champagnekøler
- Barværktøj
- Drukspil
- Stentøy
- Bar sett
- Bartenderutstyr
- Glass
- Drinker
- Cocktailer
- Kaffe
- Kaffemaskine
- Kaffebønner
- Champagnesabel
- Champagne
- Vinkøler
- Proptrækker
- Grill
- Pizza
- Knive
- Knive
- Vodka
- ølglas
- Vinglas
- Luigi Bormioli
- Gin glas
- Rom
- ølkrus
- Gin
- Portvin
- Portvinsglas
- Rødvinsglas
- Hvidvinsglas
- Vandglas
- Krystal vandglas
- Snapseglas
- Snaps
- Tonic vand
- Barudstyr
- Vinkøleskabe
- Brandy
- Cognac
- Tequila
- Zalto Glas
- Romglas
- Margaritaglas
- Martiniglas
- Gin Mare
- Gin Mare Gläser
- Vinholder
- Glitter Fisk
- Shots
- Bitter
- Gammel Dansk
- Nordsø Bitter
- Juicepressere
- Saftpressere
- Slowjuicer
- Saftcentrifuge
- Steakknive
- Plastglas
- Bionedbrydelige glas
- Isterningmaskiner
- Whiskey
- Whiskey Glas
- Ølskum
- Kokos
- Likør
- Blandingsspiritus
- Cocktailglas
- Sirup
- Ginger beer
- Cocktail Shaker
Tags