Lær mer om shakere

Loading...
Lær mer om shakere

Bli smartere på en cobbler shaker 

Den vanligste shaker er en cobbler, som er en slags standard for shakere. Det er en metallkopp som har lokk. Dette lokket inneholder en såkalt sil, som er noe som kan sammenlignes med en sil som sorterer uønskede elementer, rester og urter. I tillegg inneholder denne shaker også et lokk. Det er dermed en tredelt shaker og for mange nybegynnere er den foretrukken, ettersom den er den enkleste å gå til uten erfaring. Den brukes imidlertid også av profesjonelle bartendere, så det er ikke bare nybegynnere som benytter seg av det. Måten å bruke denne shakeren på er å helle alle ingrediensene i shakeren, skru lokket på og riste. Følgende er en grundigere beskrivelse: 

 
  1. Tilbered ingrediensene dine slik at du har alle tingene til drinken. Du heller disse ingrediensene i shakerens kropp, den åpne metallkoppen. Rist deretter grundig og lenge, så væsken får smaken på alle ingrediensene du har hellet i. Åpne deretter toppen og server. Når du er ferdig, plasserer du den tomme risteren i fryseren. 

  2. Hold risteren i fryseren i tre til fem minutter før du tar den ut og lar den stå i noen minutter. Dette skaper kondens på utsiden. Etter det skal toppen automatisk hoppe av med mindre du kan få den av deg selv.

  3. Hvis dette IKKE skjer, kan du helle varmt vann på lokket, vente noen sekunder og deretter slå av lokket. 

Kobber Shaker 500 ml 17797

Bli smartere på Boston-Shakeren 

En annen type shaker som også er mye brukt, er en boston shaker, som mange bartendere elsker. Noen ganger kan du også ha problemer med å fjerne lokket fra denne todelte shaker, og heldigvis er det en løsning. Les følgende beskrivelse og lær om både Boston Shaker og hvordan du skiller den om nødvendig.

 
  1. Når du har ristet ingrediensene grundig, lar du shakeren stå på bordet med glass siden nederst. La den stå i noen minutter.
     
  2. Så kan du vri de to delene fra hverandre. Hvis de to delene av shakeren ikke sitter for godt sammen, bør du kunne skille de to delene relativt enkelt på denne måten. 

  3. Hvis dette IKKE er mulig, kan du prøve å holde fast i metalldelen av shakeren. Deretter slår du veldig enkelt og lett på metalldelen av shakeren, og da skal du kunne skille de to delene. 

En ting du generelt får mye ut av når du skiller Boston Shaker er at du må få litt rutine. For mange mennesker kan det være vanskelig å skille de to delene, men etter hvert blir det lett som en lek. Én ting å huske på til enhver tid er at den er laget til formålet. Det vil si at noe med stor sannsynlighet vil ødelegge noe. Så du kan like gjerne bruke alle kreftene dine for å sikre at du får shakeren skilt skikkelig. 

 Boston Shaker metal 80cl BTBL3340

Ha forskjellige shakere til forskjellige cocktailer 

Ingen sier at du som bartender må velge en shaker og alltid bruke den. For mange bartendere kan de se fordeler og ulemper ved flere typer shakere. Nettopp derfor kan det være en god idé å ha noen av hver. For hvis du har flere forskjellige shakere, kan du enkelt velge hvilken du vil bruke fra dag til dag. 

Det kan avhenge av dagen, humøret og drinken du lager hvilken shaker du tar. Det kan være at for de litt mer avanserte drinkene med mange ingredienser, er den tredelte cobbler shaker å foretrekke. På den annen side kan det være å foretrekke å bruke Boston-shakeren frem når du lager drinker med litt færre ingredienser. 

En bartender der shaker

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna