Hvordan bruke en cocktail-muddler

Loading...
Hvordan bruke en cocktail-muddler

Hvis du ikke har laget deg en drink i mer eller mindre profesjonelle omgivelser, vil du sannsynligvis ikke vite hva en muddler er. Du har sikkert sett den, men uten å vite hva du skal bruke den til. Den observante bargjesten vil imidlertid ha sett den fungere mange ganger i favorittbaren. Det er mange forskjellige drinker som krever en muddler for å få det beste resultatet. Blant annet kan du ikke komme deg rundt det hvis du skal lage en god mojito. I utgangspunktet trengs en muddler når du lager drinker som inneholder fersk frukt og urter. 

 

Tremuddleren 

En av de forskjellige muddler-typene du kan finne, er en tre-muddler. Det er den mest utbredte, og hvis du har sett en muddler et sted, er det veldig sannsynlig at den er laget av tre. Mange bartendere foretrekker tremuddler, av mange forskjellige grunner. Generelt er det en av de mest holdbare muddlerne, og du kan ha den i mange år før du skal bytte den ut. De er således veldig anvendelige og kan brukes til mange forskjellige glass og mange forskjellige ingredienser. Det gode med en tremuddler er at den også lett kan brukes når du vil slå isbiter slik at de blir mindre. 

Det er også visse ulemper med en tremuddler. Imidlertid er disse ulempene så små at det sjelden er noe som får folk til å avstå fra å kjøpe en muddler i det materialet. Svært ofte vil du oppdage at en tre-muddler ikke kan komme i oppvaskmaskinen. Det betyr at du alltid må rengjøre den etter bruk. Det er en vane, og du bør venne deg til det raskt. I tillegg kan du også være så uheldig at elementer med mye farge kan etterlate flekker på tre-muddleren. Du kan velge å rengjøre og pleie den ganske enkelt, eller se det som noe som gir litt ekstra patina. 

en muddler i træ

Muddlers av plast og stål 

De også er tilgjengelige i både plast og stål. De siste årene er den type muddler som har blitt mer og mer populær. Svært ofte vil man se denne typen muddler med såkalte tenner på enden av skaftet. En virkelig stor fordel med denne type muddler er at de er veldig enkle å rengjøre. For det meste tåler de oppvaskmaskin, noe tre-muddleren sjelden kan. Det gjør dem lettere å takle. I tillegg er de generelt lettere å rengjøre, slik at saften fra bær og frukt ikke setter seg fast. 

muddler i stål

Hvordan bruke en muddler 

Enten du kjøper en muddler av plast, stål eller tre bruker du den på samme måte. Den første tingen å gjøre er å helle ingrediensene dine i et mikserglass. Trykk deretter muddleren ned med et lett trykk og vri. Dette gjør du til du kan se at alle ingrediensene er mast godt sammen. Det vil vanligvis ta omtrent 5 svinger. Deretter kan du være sikker på at drinken din får alle smakene. 

Det er mye mer behagelig å håndtere en klassisk muddler av stål. Foruten en muddler, er det også en god idé å skaffe seg en som kan tåle litt, som også har mange funksjoner. Med den kan du røre i drinken din og dermed sikre at alle ingrediensene er blandet godt. Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna