Lag din egen unike mojito

Loading...
Lag din egen unike mojito

En klassiker som aldri går av moten er mojito. Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis at du må bruke nøyaktig samme oppskrift. Du kan enkelt lage dine egne hvis det er noen ingredienser i drikken som du liker bedre enn andre. Du trenger veldig forskjellig tilbehør for å lage en mojito. Enkelte ting er viktigere enn andre. Her tilbyr vi det du bør vite om den klassiske mojito-oppskriften og hvilket tilbehør du bør skaffe. 

Bli smartere på hvordan man lager en lekker mojito med sirup 

I mange av oppskriftene du kan finne på den lekre drinken med rom- og mynteblader, vil du se at det står at du skal ha rørsukker. Dette er også hva du vanligvis får hvis du for eksempel bestiller denne drinken i en bar. Imidlertid har det visse ulemper som de fleste lidenskapelige mojito-elskere sannsynligvis kan forstå. 

 Ofte ender du opp med å ta en veldig søt slurk der du suger opp mye rørsukker med sugerøret ditt. Ellers ender du opp med en tåre som er for sterk, og som ikke har den søte sødmen i det hele tatt. Denne situasjonen kan unngås fullstendig hvis du i stedet lager litt sirup. Det gode med å lage sirup er at den vil løse seg opp mye bedre i drinken din. Det gjør hver tåre av en mojito-smak akkurat som den skal. Mange mojito-oppskrifter vil si at du skal lage sirup, og heldigvis er ikke dette vanskelig. Alt du trenger å gjøre er å blande vann og sukker og varme det opp og så har du sirupen. Dette er noe du kan bruke til en vanlig mojito, men også til en mojito-oppskrift uten alkohol hvis du er mer interessert i det. 

 

En mojito-oppskrift med litt luksus er også bra 

En klassisk mojito har de fleste smakt. Noen mennesker har faktisk drukket så mye at de har blitt lei av den. Det er grunnen til at flere og flere eksperimenterer med å endre den klassiske mojito-oppskriften. De bruker andre og nye ingredienser og gir generelt denne tradisjonelle drinken et helt nytt liv. Blant annet finner du en champagne mojito-oppskrift, der du har litt champagne i drinken. I tillegg er lys rom en veldig viktig ingrediens. Du kan for eksempel bruke Bacardi, men du kan også bruke en av de litt dyrere romtypene. 

Hvis du er liker brus, kan du også finne en oppskrift med sprite. Da unngår du både sukker sirup og rørsukker. 

havana club mojito

Bruk riktig tilbehør til en mojito-oppskrift 

Det er visse ting som er viktig å ha når du lager en lekker drink med rom, mynte og lime. Dette gjelder også hvis du vil følge en pasjonsmojito-oppskrift. Her bytter du ut Bacardi med for eksempel Passoa, men likevel trenger du det samme utstyret. Noe av det man bør skaffe seg er en limepresser. En annen ting som man vil sette stor pris på er en muddler. 

Det er et veldig spesifikt verktøy som brukes til å få saften ut av myntebladet og blandes med rørsukker og de andre ingrediensene. Dette verktøyet er ikke bare nyttig når du følger en mojito-oppskrift, men også når du følger mange andre cocktailoppskrifter. En cocktailpinne er også god å ha når du lager en mojito. Du bør alltid sørge for at du har et fint glass å helle drinken din i. 

 

Du kan eksperimentere med drinken din 

Før du begynner å eksperimentere med nye oppskrifter og nye ingredienser, bør du kjenne til det tradisjonelle. Du bør følge en oppskrift tydelig, og så kan du se om det er noe å endre. Det kan godt hende at du synes det er for mye eller litt mynte i det. Om sommeren kan du også sette inn friske bær for å få litt friskhet, som samtidig gir mojito din en fin farge. Disse tingene er bare noe du vet om du eksperimenterer litt. Mange tenker at man ikke bør overdrive gamle oppskrifter, men først da skapes det nye ting. Så hvis du er en ekte bartender, bør du bruke nysgjerrigheten til å få nye oppskrifter og nye drinker laget. 

en lyserød mojitoTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna