JIGGEREN – KANSKJE DET VIKTIGSTE REDSKAPET I BAREN

Loading...
JIGGEREN – KANSKJE DET VIKTIGSTE REDSKAPET I BAREN

SÅNN FÅR DU DEN PERFEKTE DRINKEN MED KUN ET REDSKAP

Vi kjenner til det alle sammen, gjestene sitter og venter inne i stua og du skal bare mikse sammen noen drinker fort. Du har alt klart, men hvor mye skal det i av hver ting? Selv om du vet hvor mye som skal i, kan det være vanskelig å vurdere hvor mye 2 cl er. Drinks som enten er for svake eller for sterke skaper ikke den gode stemningen, hverken for gjestene dine eller for deg selv. Det er ikke noe som kan bringe gleden frem som den første dråpen av en perfekt blandet drink, der er det ikke for mye eller for lite av de forskjellige drinkene.

 drinks

KANSKJE DET VIKTIGSTE REDSKAPET I BAREN DIN

Kanskje har du allerede gjettet det? Eller så kommer den store avsløringen her. Redskapet som sørger for den perfekte drinken, er et målebeger.

En ordentlig bartender går aldri på kompromiss, og det er heller ikke snobbete å måle alkoholen i drinken din med et cl-mål. Uansett hvor godt øyemål man har, så vil man aldri måle så presist som et cl-mål gjør.

Noen cocktails er satt sammen av mange forskjellige typer av både alkohol, blandevann og siruper. For å treffe den helt riktige smaken i cocktailen er det viktig at alle de forskjellige ingrediensene stemmer overens. Hvis den skal være perfekt hver gang er det viktig at du skaffer deg et målebeger, det er en must-have i baren, både i den offentlige og i den private.

 

DET FØRSTE FØRST – DEN PROFESJONELLE BETEGNELSEN

Når du er på utkikk etter et målebeger til baren din, er det viktig at du vet at den ofte går under navnet Jigger.

En jigger er spesielt karakterisert ved å være delt i to. Ofte ser du den er formet som et timeglass, men du finner også mange andre hvor det har blitt eksperimentert mer med designet.

Om den er formet som et timeglass eller som noe annet, så er fordelen at hver ende er målt i to forskjellige cl-mål. På den måten får du to forskjellige cl mål når du kjøper en jigger. Det er smart, fordi du vil ofte oppleve at drinken skal ha forskjellige mengder av for eksempel alkohol og sirup.

Når du kjøper en jigger skal du være oppmerksom på at du får den størrelsen og de cl-mål som passer best til behovene dine og til drinkene du ofte lager.

 

 jiggers

 

DET ER EN GOD IDE Å HA MER ENN EN JIGGER

Selv om en jigger ofte kommer i to forskjellige cl-mål, anbefaler vi allikevel at du skaffer deg et par stykker i forskjellig størrelser. Du vil ofte oppleve at du trenger mer enn de to mål som er i en jigger, og du vil mest sannsynlig også oppleve at du trenger mål som er mindre eller større enn hva som er i en jigger. I stedet for å måle flere ganger er det enklere og fortere å ha flere jiggere, da kan du alltid ha det cl-mål du har bruk for.

Du tenker kanskje et det virker litt i overkanten, men først når du har prøvd å lage mange eller store cocktails, vil du fort oppleve at det er til stor hjelp å ha flere jiggere med forskjellig cl-mål.

Stort sett alle jiggerne du finner inne på våres hjemmeside, klarer en tur i oppvaskmaskinen. Du skal ikke bekymre deg for en stor mengde oppvask som kan oppstå hvis du bruker mange forskjellige redskaper.

 

Se vårt store utvalg av Jiggere her → 

 

NÅR DU VELGER DIN JIGGER

Når du skal velge hvilken jigger du skal ha er det et par ting som du skal være oppmerksom på.

Hele poenget med en jigger er at det skal være lett for deg å lage den perfekte drink. Som vi nevnte tidligere, skal du være oppmerksom på hvilket behov du har. Lager du ofte mange eller store drinks, eller har du kanskje en eller to favoritter?

Velg den jiggeren som har de cl-målene som passer behovet ditt best.

Det er også viktig at du velger en jigger som ligger godt i fingrene, så du kan jobbe fort og effektivt. Ofte vil du se at den profesjonelle bartenderen holder om jiggeren med lange- og pekefingeren. Bruk den ene fingeren til å vippe jiggeren over glasset og den andre fingeren til å stabilisere. Det krever kanskje et par forsøk, men når den først sitter blir det veldig mye lettere å lage drinks. Du ser også profesjonell ut imens – win win.

 

Se vårt store utvalg av jiggere her → Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna