EN GUIDE TIL DE BESTE KORKETREKKERNE

Loading...
EN GUIDE TIL DE BESTE KORKETREKKERNE

ÅPNE VINEN DIN SOM EN PROFF HJEMME

De aller fleste setter pris på et godt glass med vin. Noen vil også si at det er en spesiell følelse som kommer når man trekker korketrekkeren av flasken. Det er en liten opplevelse i seg selv når man skal åpne opp en flaske som har ligget og ventet i flere år. Derfor er det ikke helt det samme hvilket utstyr man bruker.

 

FØRST LITT FORHISTORIE

På 1600-tallet brukte militæret pistolormer når de skulle fjerne kuler som satt fast i geværløpet. En pistolorm kan på mange måter minne om en korketrekker. Derfor er det også veldig sannsynlig at den korketrekkeren som vi kjenner fra i dag, er en videreutvikling av pistolormene.

Den første patent som kom på en ordentlig korketrekker var i 1795, av Samuell Hensall. Utviklingen hans besto av en form for tre-håndtak med en påmontert spiral. Den er veldig lik basiskorketrekkeren som vi vil introdusere deg for senere.

den første proptrækker

Det var først på 1800-tallet at det begynte å komme flere korketrekkere. Det var også i denne tidsperioden at det ble utviklet de korketrekkerne som vi kjenner til i dag.

 

HVILKEN KORKETREKKER SKAL DU VELGE?

Som sagt er det en stor del for mange mennesker å trekke proppen ut av vinflasken, og derfor er det ikke helt det samme hvilken korketrekker du velger.

Les med videre, her guider vi deg til forskjellige typer av korketrekkere, så du kan finne den som passer til behovet ditt.

 

VÅRES FAVORITT – TJENERKORKETREKKEREN

tjenerproptrækker

Det er nok den mest kjente korketrekkeren i dag. Du kan få den i mange forskjellige farger og design, det finnes også billige og dyre utgaver.

 

------------- Se det store utvalget av korketrekkere her -------------

 

Det er ikke så rart at denne typen korketrekker er så populær. Den klarer jobben hver gang, den ligger godt i hånden for tjeneren eller til den som skal ha den med på farten og den tar ikke mye plass i lomma eller i vesken. Bortsett fra det har denne korketrekkeren alt det verktøyet du trenger, samlet i et verktøy, den fungerer litt som en lommekniv. Det er smart og det er lettvint.

Når du åpner vin med denne korketrekkeren vil det se både lett og elegant ut, men det krever et par forsøk før bevegelsen sitter i hånden. Når du først har lært deg taktikken vil det føles som om det er det enkleste i verden.

Litt ekstra info er at denne korketrekkeren alltid blir testvinner når forskjellige blader eller andre profesjonelle har en test.

 

Få korketrekkeren på bildet her→

 

BASISMODELLEN – DEN HELT ENKLE

Finn basiskorketrekkeren her→

Denne korketrekkeren er helt enkelt «what you see is what you get». Spiralen er påmontert direkte som et håndtak. Skru spiralen ned gjennom proppen og trekk proppen opp av flasken. Som du sikker skjønner kreves det litt styrke når man bruker denne korketrekkeren på vinen, men det er en billig korketrekker å skaffe seg.

 

DEN MED VINGER

 

Du finner korketrekkeren med vinger her→

Her har vi også en av de mest populære korketrekkerne. Opprinnelig så denne korketrekkeren dagens lys i 1030-tallet i USA, men siden den gang har den spredt seg til det meste av verden.

Korketrekkeren er veldig enkel og lett å bruke. Skru spiralen ned i proppen og beveg armene sakte nedover, for deretter å trekke proppen opp. Oppgaven blir gjort hver gang, men det føles kanskje ikke så elegant ut, på samme måte som når vinen blir åpnet med en tjenerkorketrekker.

 

DEN SOM (NESTEN) GJØR ALL JOBBEN FOR DEG

Denne korketrekkeren blir også kalt rabbit-korketrekkeren, på grunn av at de to armene kan ligne på to lange ører. I tillegg til at det går veldig fort å åpne vinen med en sånn korketrekker.

Korketrekkeren er akkurat som de andre, veldig lett å ta i bruk. Du plasserer den over vinen og så klemmer du på de to nederste håndtakene, sånn at flasken og korketrekkeren blir holdt fast sammen. Deretter presser du det øverste håndtaket sakte ned, sånn at spiralen skrur seg ned gjennom proppen. Til slutt trekker du håndtaket sakte opp igjen.

Det er veldig lett og fort gjort, og det krever nesten ingen styrke. På en annen side er den ikke så praktisk hvis du skal ha den med forskjellige steder. Den gir ikke den samme elegante følelse som de andre korketrekkerne.

Finn korketrekkeren på bildet her → 

BLE DU LITT KLOKERE I FORHOLD TIL HVILKEN KORKETREKKER DU SKAL VELGE?

-------------Se det store utvalget av korketrekkere her-------------

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna