Hvordan best måle alkohol til drinks

Loading...
Hvordan best måle alkohol til drinks

Hvis du er i en bar, er det viktig å helle riktig mengde alkohol når du lager drikke. Å helle for mye eller for lite alkohol i en drink kan ende opp med å ødelegge den. Derfor må du finne en god måte å måle riktig mengde alkohol hver gang. Det er forskjellige mål du kan bruke, og hos Barlife kan du finne et veldig bredt utvalg og noe for enhver smak. Den originale jigger er noe mange bartendere er fornøyde med, og det er også et bra sted å begynne som bartender. 

- Se utvalg av Jiggers - 

   

En jigger er enkel å bruke 

Historien om en jigger går langt tilbake, og nettopp ordet jigger ble valgt fordi det var et slangord som betydde lite glass. Det er akkurat det som kjennetegner en jigger. Imidlertid er det ikke et glass som brukes til å drikke, men snarere til måling av alkohol. For det meste er en jigger laget av en form for metall som ofte er rustfritt stål. 

Når man snakker om en jigger i dag, vil man vanligvis referere til et mål som er formet som et timeglass og har et mål i begge ender. Se timeglassformen her. I en bar, som bartender, vil du stort sett oppleve at du bruker to forskjellige mål veldig ofte, for eksempel kan det være 2cl og 4cl. I dette tilfellet kan det være irriterende å ha to mål framme hver gang, og derfor kan du i stedet vurdere å kjøpe en jigger som har begge mål på en gang. Det eneste du skal gjøre når du bruker en jigger, er å helle alkohol i målet slik at væsken går opp til kanten, hvoretter du heller innholdet i drinken du skal lage. Det samme kan gjøres for begge ender av jiggeren, eller begge målene på jiggeren.

Finn en jigger i din stil  

Hvis du er bartender, trenger du ikke spørre deg selv om du trenger en jigger fordi her vil svaret nesten alltid være ja. I større grad bør du spørre deg selv hvilken jigger du trenger. Det er mange forskjellige ting, og en av tingene som bør vurderes er om det er funksjonalitet eller design og estetikk som er viktigst. 

Den klassiske jigger i stål er et trygt valg da den er brukervennlig, lett å rengjøre og ikke skiller seg ut for mye. Imidlertid kan det være at du er mer i en annen type jigger som er litt annerledes. Hvis dette er tilfelle, kan du for eksempel velge en Coley jigger Urban bar, som du finner på Barlife. Den er lengre enn den klassiske også har den en slags stilk mellom de to målene. I tillegg til stilken skiller den seg også ut på andre måter da den er laget i en kobberfarge. For tiden er kobber en av de hotteste fargene bak baren, så hvis du vil være en mer moderne bartender kan du like godt kjøpe så mange gjenstander som mulig i kobber. 

en jigger i flot kobber look

Hvis du går opp i lekre design, kan du også finne en jigger, som ikke er laget av stål i det hele tatt, men som er laget av glass. Denne jiggeren er preget av å ha et kantet mønster som også er ekstremt moderne for tiden. Denne typen jigger har streker på siden slik at den kan brukes til nesten alle de vanligste målene. Hos Barlife kan du også finne en Leopold-jigger, som nærmest fører sinnettil middelalderen og forskjellige fantasy-serier, der karakterene drikker vin og drikker av lekkert, gyllent glass.

 

-  Leopold-jiggern  - 

Denne jiggeren er preget av å være gylden i enten gull eller sølv og har en jevn og blank overflate på utsiden. 

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna