GLASSET TIL FESTLIGE ANLEDNINGER – UTVID KUNNSKAPEN DIN OM CHAMPAGNEGLASS

Loading...
GLASSET TIL FESTLIGE ANLEDNINGER – UTVID KUNNSKAPEN DIN OM CHAMPAGNEGLASS

Det finnes en lang liste med uskrevne regler, blant annet prinsippet om at de større øyeblikkene i livet skal feires ved at man lar champagneproppen poppe. Det er omtrent en fast tradisjon at det blir servert champagne når noe av livets festligheter skal feires eller større prestasjoner skal markeres.

Den sprudlende væsken blir typisk servert i champagneglas, og det finnes forskjellige typer så det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilket glass man skal bruke til formålet, slik at champagnen kan bli presentert på den beste mulige måten, både visuelt og smaksmessig. Vi har derfor samlet mye inspirasjon, fakta og tips så du kan bli bedre forberedt til neste gang du skal velge et champagneglass til en kommende festlig anledning.

 

En del av livets store øyeblikk

Som vi har nevnt så går champagne og andre boblende væsker som for eksempel mousserende vine, hånd i hånd med festlige anledninger. Dette gjelder ved livets små og store øyeblikk. Det er mange stunder i livet som blir feiret med en skål i et glass bobler. Enten om det er suksess historier i form av jobb enten en forfremmelse, lønnsøkning eller et bra resultat. Et annet eksempel er når det nye året ringes inn og lyden av champagneproppen går av synkront sammen med fyrverkeriet, det kommer et høyt bang imens himmelen blir pyntet i lysende farger.

Det kan også være dagen man er ferdig på videregående. Det kan også være dagen man sier ja til sin partner, som også blir feiret med et glass med bobler. Andre anledninger som blir feiret med champagne er blant annet bursdager, en ny jobb, jubileer, årsdager og huskjøp. 

Som du kanskje kan merke så skal alle store og små øyeblikk i livet feires, og det blir gjort med det mest elegante champagneglasset, og det blir selvfølgelig fylt med en god champagne. Vi er hvert fall med på tanken om at alt skal feires.

Forskjellige typer champagneglass

Champagne er en utrolig elegant drikke, så det er helt klart ikke den samme opplevelsen hvis den ikke blir servert i det riktige glasset. Tanken om at en god champagne blir servert i en plastikk kopp vekker stor vrede hos champagneentusiaster. Hvis man skal drikke champagne så skal trenger man champagneglass, fordi disse er utformet med formålet å komplimentere den boblende drikken på best mulig måte. Når vi snakker om forskjellige typer champagneglass så er det ikke kun estetikk og utforming som spiller en rolle, men også hvilken sammenheng glasset skal bli brukt i.

Du kan helt sikkert bruke plastikvarianten, hvis de for eksempel blir tatt med i piknikkurven, fordi glassvarianten er mer skrøpelig å ha med på tur. Det hører selvfølgelig et ordentlig champagneglass til hvis det blir servert champagne til festlige formelle anledninger. Spesielt hvis det er snakk om de imponerende og luksuriøse champagnetårnene.

Bortsett fra den omtalte plastikkutgaven så finnes det også tre forskjellige typer champagneglass i form av coupe-, tulipan- og fluteglass. Utover de forskjellige utformingene så finnes champagneglasset også i forskjellige farger, motiver og utskjæringer.

 

Coupeglas

Betegnelsen coupeglass eller en såkalt champagneskål dekker over et lavere champagneglass med en bredere åpning. Glasset finnes i forskjellige uttrykk, der noen varianter er preget med flotte krystallmønstre. Felles for alle coupeglass er at de er utrolige stilrene, de komplimenterer enhver borddekking. Nå nevnte vi champagnetårnet tidligere og det er nettopp dette type glass som blir brukt til de ekstravagante oppsetningene. Hvis du ønsker å oppleve de forskjellige aromaene i champagnen så er coupeglasset på den ene siden ikke det opplagte valget, men på den andre siden så utvikles væsken i glasset og det resulterer i at man oppnår en rundere smaksopplevelse.

Glassets utforming resulterer nettopp i at boblene slipper litt lettere ut i kraft med den brede åpningen. På tråds av dette så er det et utrolig populært glass, fordi det omfavner smakene i champagnen. Coupeglasset kan også anvendes til servering av desserter eller cocktailer, og spesielt frosne utgaver, som for eksempel strawberry daiquiri.

Tulipanglaset

En annen type champagneglass er tulipanglasset. Som navnet indikerer så er det et langt smalt glass som typisk har en lang stilk. Glasset har også innsnevringer mot åpningen og det er tulipandelen av glasset. Dette type glass er veldig utbredt, fordi det presenterer væsken på en elegant måte med et enkelt uttrykk. Utformingen kjenner vi fra andre smaksglass,der fasongen bidrar til at alle væskenes fasetter kommer til uttrykk i relasjon til både duft og smak. Nettopp derfor blir dette type glass ofte brukt til champagne-smakinger.

Fluteglasset

Det er mange likheter mellom tulipanglasset og fluteglasset, ved fluteglasset er det snakk om et høyt og slankt glass. Fluteglasset er kanskje det man vil betegne som det klassiske valget og det er til og med muligens det mest populære type champagneglass. Boblene kommer i fokus, der de flyter som små perler opp av innsiden mot glassets topp. Den lange smale utformingen av glassbollen gjør at boblene blir beholdt i champagnen i lengre tid.

 

Champagneglassets luksuriøse kompanjong

Hvis du er akkurat som oss, du er veldig glad i champagne, så vet du sannsynlig at det ultimative utstyret til Champagnen er champagnesablen. Når man skal poppe en flaske champagne så kan du også gjøre det med god stil. Akkurat som at champagnen avkjøles best i en champagnekjøler. Det gjør noe helt spesielt med opplevelsen når man har gått litt opp i detaljene.

 

Nå har vi kommet til veis ende for denne gang, men hvis du kunne tenke deg å få inspirasjon til 7 udvalgte champagneglas til dig, der elsker champagne, så er det også mulighet for dette i vårt bloggunivers. Vi håper at du har blitt litt klokere på dette tema og at du forhåpentligvis har blitt litt bedre forberedt til å velge et champagneglass til neste gang.  Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna