DEN ULTIMATIVE GUIDEN TIL GIN GLASS

Loading...
DEN ULTIMATIVE GUIDEN TIL GIN GLASS

Stiller du deg selv noen ganger spørsmålet; Hva er det aller beste gin glasset?Kanskje har du allerede prøvd mange forskjellige glass når du lager en forfriskende gin & tonic. Eller kanskje har du oppdaget noen spennende måter som gin har blitt servert på når du har vært ute på byen.

Synes du det er vanskelig å finne ut av hvilket glass du skal bruke når du skal nyte en deilig gin & tonic, så fortvil ikke. Du kan faktisk ikke gjøre noe feil, når det kommer til gin er det ingen regler, uansett om du foretrekker å nyte din yndlingscocktail i et champagneglass, et cocktailglass eller et Martiniglass.

Vi er overbevist om at det finnes et glass til enhver anledning og vi har derfor laget denne guiden over hvilke forskjellige typer glass som du kan bruke når du vil nyte en god gin eller en klassisk gin & tonic.

 

Highball Glasset

Det første glasset på listen er dette klassiske highball glasset, vanligvis kan det inneholde mellom 240 og 350 ml. Highballglasset blir ofte brukt til å servere longdrinks, de kan både være med og uten alkohol.

Noen steder har glasset også blitt omdøpt til «cheers to the day», det kan oversettes til «skål til dagen» og det kan vi godt se. Når man kommer hjem etter en lang dag så er det ikke epler eller brokkoli som frister, men i stedet en kjølig gin & tonic servert i dette flotte glasset.

 

Martini Glasset

Martini glasset ble for første gang i 1925 introdusert på den internasjonale utstilling for «Modern Decorative and Industrial Arts».

Den var skapt som en ny og moderne fortolkning til det ellers klassiske coupe glasset, og den brede åpningen på glasset gjør at drinken blir eksponert for mer oksygen og det gjør det lettere å nyte den botaniske gin lukten før du smaker på den.

Glassets skrå sider er med på å holde ingrediensene samen og den lange stilken er ment til å bli holdt på samme måte som på et vinglass. Dette gjør at du ikke varmer drinken opp med håndflatene dine.

Martiniglasset utstråler stil, eleganse, eksklusivitet, og alt i alt er det et fremragende gin glass.

 

Champagne Glasset

Det er 2 gode grunner til hvorfor champagneglasset passer godt som et gin glass.

Først og fremst når man tenker på et champagneglass tenker de fleste på fest, og det er også tilfellet når man tenker på gin.

Utover denne likheten så er champagneglasset veldig smalt og det minimerer forholdet mellom oksygen og væske. Det fører til at konsentrasjonen av ginens aromaer og smaksnyanser blir mer intenst.

Champagneglasset får også vist fargene frem i en gin & tonic på den flotteste måten og det hjelper med å samle aromaene.

 

Tumbler Glasset

Det klassiske whisky glasset som også blir kalt et lowball glass eller «The Old Fashioned Glass» er et tykt flatbunnet glass. Det blir ofte brukt til servering av drikkevarer «on the rocks», som vi er vant til fra whiskey og rom.

Dette er det ideelle glasset til deg som liker ginen som den er, uten at den skal blandes med blandevann eller garnisher.

Gin kan også være en fantastisk opplevelse når den blir servert rent i et tumlberglass.

 

Bli klokere på gin og hvordan du bruker det 

 

Coupe Glasset

Et alminnelig coupe glass kan inneholde mellom 120 til 140 ml væske i den lave brede skålen.

På grunn av formen på glasset vil noen påstå at når du drikker en gindrink fra et coupeglass, så vil smakene fra ginen merkes veldig godt, fordi glasset får drinken til å bevege seg rundt over hele tungen når du tar en slurk av glasset.

Glasset er også veldig sofistikert å se på, og det er heller ikke en dårlig ting for en gin & tonic.

 

Ballon Glasset

Vår siste anbefaling i denne gin guiden er dette pompøse ballong glasset. Gin-entusiaster verden over skifter ofte deres tradisjonelle highball glass ut med dette store og romslige glasset. Ryktene sier at dette skal være det perfekte Gin & Tonic glasset.

Glasset har en form som en ballong og den sitter på en samme type stilk som et rødvinsglass. Ballongglasset er designet til å fange alle aromaene i en gin & tonic, og det bidrar til en enda bedre smaksopplevelse.

Dette glasset er både stilfullt å drikke av, og man kan også ta tak i stilken uten at man varmer drinken opp med håndflatene.

Du kan nyte en perfekt avkjølt Gin & Tonic i dette perfekte Gin og Tonic glasset.

 

Som vi skrev til å begynne med, så er det ingen regler for hva du må og ikke må gjøre når det kommer til gin. Selv om naboen din elsker å drikke gin på en måte, betyr ikke det at du må nyte ginen på den samme måten.

Du skal huske på at du kan utforske med forskjellige komponenter som glass, blandingsforhold osv. Så lenge du eksperimenterer og koser deg med gin-opplevelsen har du allerede kommet langt.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna