Den klassiske 007-drinken - Dry Martini

Loading...
Den klassiske 007-drinken - Dry Martini

Det starter med en god gin 

Noe av det som faktisk overrasker mange mennesker er at det er gin i en Dry Martini-cocktail. De fleste tror at det bare er en type Martini i, men de vil bli overrasket når de finner ut at det faktisk er gin i. Her kan du velge mange forskjellige typer gin, men det er alltid godt å velge en virkelig god. Det er viktig at smaken av einer kommer veldig sterkt gjennom, slik at den er den mest fremtredende smaken. Velger du en billig gin kan du enkelt smake at det ikke er en god smak av einer du får. Hvis du derimot velger den litt dyrere ginen, kan du lett smake at den smaker helt riktig. I hver gin vil det være et bredt utvalg av smaker i tillegg til einer. Det er mange forskjellige krydder som kommer inn i karakteren. Veldig ofte er det en smak av for eksempel sitronskall eller appelsinskall, som er fremtredende. I tillegg kan du noen ganger finne smaken av lakrisrot, som også er mye brukt i for eksempel en gin som Geranium. Det er lurt å smake litt på hver av dem, slik at du ender opp med å finne den gin du liker best. Da vil du merke at hver cocktail med gin du lager vil smake helt fantastisk. 

Et godt vermouth er også viktig 

Å finne en flaske gin er selvfølgelig ikke nok til å lage en tørr Martini, da den tar mer enn det. Noe annet som er ekstremt viktig, er å ha en god flaske tørr vermouth. 

Det er ikke så mange på markedet som det er med for eksempel gin. Men det er det noen å velge mellom, så uansett hva så vil du finne en god vermouth. Et tørr vermouth er generelt litt billigere enn en gin, så du kan eksperimentere litt mer med smak. Du kan kjøpe noen forskjellige fra starten og se hvilken som passer best for din smak. 

Tørr martini – shaken not stirred 

De fleste har hørt Agent 007 snakke om at hans Dry Martini ble shaken not stirred. Det vil si, sammen med litt is, gin og tørr vermouth skal det blandes sammen i en shaker slik at det blir kaldt. Etter å ha shaket det i noen sekunder, skal du helle ganske enkelt innholdet i et cocktailglass. Det er viktig å velge et veldig kaldt glass, da det er en drink som bør nytes helt kald. Etter å ha hellet drikken i glasset kan du pynte med en oliven. Hvis du ikke er så mye i oliven, kan du også velge å pynte med sitronskall i stedet. Det er også noen som velger å pynte med syltet perlemorsløk i stedet. Det er en av de mer ukonvensjonelle måtene å dekorere en cocktail på, men de fleste liker både smaken og synet av den. Eventuelt kan du legge til litt av laget fra oliven du brukte. Det gir en fin oliven smak som du absolutt vil glede deg over. 

En lækker vermouth cocktail

Bruk riktig utstyr til din tørre Martini 

Hvis du har gjort noe praktisk arbeid på et tidspunkt i livet ditt, har du sannsynligvis brukt utstyr til dette. I den forbindelse finner du ut hvor viktig det er med godt utstyr og gode redskaper. Fordi det er disse tingene som gjør at du får en god opplevelse. Redskaper og diverse utstyr kan gjøre en opplevelse bedre, og det kan også ende opp med å bli betydelig bedre.

Dette gjelder også når du lager en tørr Martini. Selvfølgelig er det veldig viktig å ha en god gin. I tillegg er det også viktig å sørge for at den tørre vermouth er god. Legger du i litt oliven må det også være av god kvalitet. Det er også veldig viktig at du bruker et vakkert glass. Her kan du velge mange forskjellige, og du bør alltid velge et klassisk cocktailglass. Du bør aldri servere en tørr Martini i noe annet enn et klassisk cocktailglass. Det er både bra for smak og utseende.

Alt annet utstyr som du trenger å kontrollere når du lager en tørr Martini, er en shaker. Her kan du finne forskjellige shakere, og du bør bruke den du liker best. Den mest brukte er en Boston-shaker, tilgjengelig i kobber, sølv, rustfritt stål og mange andre. Ved å bruke en shaker hjelper du deg til å sørge for at den lekre drinken holder seg så kald som den skal. Dessuten, så burde tallerkenen, glassene og lignende på bordet også være stylet og matche det vakre utstyret og glasset som drinken serveres i. Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna