Alt du trenger å vite om sil

Loading...
Alt du trenger å vite om sil

En sil er noe bruker til å helle innholdet i shakeren til glasset du serverer drikken i. I tillegg til sil er det andre ting du alltid bør ha bak baren. Blant annet unngår du ikke å måtte investere i en shaker, og her kan du velge mellom forskjellige. Den lar deg velge akkurat den som passer deg best. En jigger, er også en god ting å ha. I tillegg vil du også finne at det er veldig nyttig å ha en muddler som får all smak og juice ut av ingrediensene dine.

 

Den enkle: Julep silen 

En type sil du kan få er julep-silen. Det er den mest klassiske av de forskjellige silene som finnes. Rundt 1800 begynte de å bruke is i cocktailer, og det var her de begynte å bruke jupep- silen. Den ble brukt for å få kulden fra isen i drinken uten å ha de store isbitene inkludert i hele drikken. Den ble således brukt som en slags sil slik at isbitene ble liggende i shakeren eller mikserglasset mens den kalde væsken ble helt i serveringsglasset. Det er fremdeles det man bruker en sil til i dag. 

Det er dermed en relativt enkel sil som fjerner isbiter som du ikke ønsker å ha i drinker. 

En flot julep strainer i kobber

Den litt mer avanserte: Hawthorne-Sil 

En annen type sil du finner er den såkalte Hawthorne-silen, som mange mennesker også bruker. Faktisk er det så utbredt at mange mennesker automatisk vil tro at det ofte er denne typen som er assosiert med en sil. For å beskrive utseendet kan det sies at det er en flat skive, som er innrammet av spiralformet metall. Denne beskrivelsen gjelder den enkle Hawthorne sil, men det er også noen som er langt mer avanserte og ikke har en rund skive. Nemlig at det er noen av disse typene siler som har en langstrakt skive eller en helt annen form. 

Hensikten med en Hawthorne-silen er at den holder is og små andre uønskede elementer fra drikken. Generelt sier man at hvis du har shaket en cocktail så er det en Hawthorne silen du skal få tak i. Det smarte med denne spesielle silen er spesielt metallspiralen som sitter fast langs kanten. 

Den kan sørge for at små deler som eggehvite, fruktkjøtt og små mynteblader holder seg borte fra drikken. For eksempel, hvis du lager en drink i et martini-glass, vil du bare ha den fine, kjølige og smakfulle væsken. Du vil ikke sitte og tygge mynteblader. Hvis du har mange forskjellige ingredienser i en drink, og hvis du spesielt har hatt glede av urtene, er det ingen tvil om at det er en Hawthorne sil du trenger. Det er sannsynligvis også denne typen at du har sett bartenderen på favorittbaren din stå og trylle med. 

En flot hawthorne strainer

Den mest alminnelig: sien 

Når du lager en drink, er det veldig sannsynlig at du har brukt forskjellige urter, is og andre ting, som alle bidrar til en god smak. Selvfølgelig vil du ikke ha alle restene av disse i den endelige drinken. Derfor trenger du en sil som kan filtrere ut de uønskede rester. En av de typer sil du kan finne er en ganske alminnelig sil. 

Det gode med denne type sil er at den kan brukes til mange andre ting. Også på kjøkkenet generelt kan du med fordel brukes når du lager mat eller lignende. Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna